in ,

Apple TV+ Bilimkurgusu “Severance” 2. Sezonda Çekimler Başladı

Severance 2. sezon çekimleri başladı. Apple TV+ imzalı bilimkurgu dizisi, uzun bir bekleyişin ardından prodüksiyon aşamasına geçti.

Severance 2. Sezon Çekimleri
- Reklam -
- Reklam -

Severance 2. sezon prodüksiyonu başladı. Apple TV+ çekim aşamasına geçtiklerini Adam Scott’ın yer aldığı bir fotoğraf paylaşarak duyurdu.

2022 yılında yayın hayatına başlayan ve ilk sezonuyla 2 dalda Emmy Ödülü’ne layık görülen Severance dizisi, özellikle özgün hikâye dili ve distopya romanlarını aratmayan atmosferiyle adından söz ettirmişti.

Film ve dizi veri tabanı IMDb’de 8,7/10 puan ortalamasına ulaşan yapım, Rotten Tomatoes’ta ise eleştirmenlerden %97’lik bir skor toplamayı bilmişti.

- Reklam -

Hayranlar, ödülle başlayan ilk sezon ve izleyici/eleştirmen övgüleri nedeniyle Severance 2. sezon için fazla beklemeyeceklerini umuyordu. Fakat ilk sezonun sonunda yapımcılar arasındaki anlaşmazlık ve toksik çalışma ortamı iddiaları sebebiyle yapımın geleceği bir süreliğine belirsizliğe sürüklendi. 2023 yılının yaz aylarında başlayan oyuncu ve senarist grevleri de prodüksiyonun başlamasının önüne set çekti.

Severance 2. Sezon Geliyor

2 yılı bulan bekleyişle beraber Apple TV+ ocak ayının başında projeye resmi olarak devam edeceklerini duyurdu. Bugün ise çekimlerin başladığı bir kamera arkası görüntüsüyle kesinlik kazandı.

Bilimkurgu Dizisi Severance 2. Sezon için Çekimler Başladı

Apple TV+ yapım aşamasına geçtiği açıklanan dizinin yeni sezonundan ilk kamera arkası görüntüsünü paylaştı. Siyah-beyaz formattaki karede Adam Scott tarafından canlandırılan Mark Scout koşarken görülüyor.

Severance 2. Sezon Kamera Arkası

Severance dünyasında insanların hafızaları iş yerinde geçirdikleri zaman ile özel hayatları arasında bölünmüş durumda. Paylaşılan yeni görüntü, Mark’ın dizinin ikinci sezonunda da içine düştüğü zorlu durumdan kolayca çıkamayacağına dair ipuçları veriyor.

- Reklam -

Severance’ın ilk sezonu Mark’ı, bilincini ikiye bölen ayrılma prosedüründen geçmeye istekli bir tarih profesörü olarak tasvir etmişti. Öte yandan Dylan (Zach Cherry) da üç çocuk babası olmasına rağmen programa dahil olma fırsatını kabul etmişti. Lumon şirketindeki insanlar yaptıkları işin sonuçlarının tam olarak farkında olmasalar bile yine de doğru şeyi yaptıklarına inanıyorlar.

John Turturo, Christopher Walken ve Patricia Arquette’in de oyuncu kadrosunda yer aldığı dizi, bilinçlerinin iki parçası birbirinden ayrıldığında insanlara neler olabileceği konusunu işliyor. Severance’ın ilk sezonundaki bölümler Ben Stiller ve Aoife McArdle tarafından yönetildi.

Severance 2. Sezon Çekimler

Bununla birlikte yeni bölümlerin konusu henüz gizli tutuluyor. Severance 2. sezon, “işten ayrılma” sürecinin “yasallaşabileceği” bir dönemi izleyicilerle buluşturabilir. Bununla birlikte Mark’ın daha fazla insanın kendi kaderini paylaşmasını önlemek için elinden geleni yapmak zorunda kalacağı da öngörülüyor.

Yapımın oyuncu kadrosuna katılan son isimler arasında ise Gwendoline Christie, John Noble ve Alia Shawkat yer alıyor.

Severance 2. Sezon hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mısır Piramitleri Restorasyon Tepkisi Menkaure

Mısır Piramitlerindeki Restorasyon Çalışmaları Tartışmalara Neden Oldu

Buffy the Vampire Slayer Dizisi Yeniden Çekiliyor

“Buffy the Vampire Slayer” Dizisi Yeniden Çekiliyor