Menu
in

Vin Diesel’li “Riddick 4” Filmi Çalışmaları Resmen Başladı

Riddick 4: Furya filmi çalışmaları başladı. David Twohy’nin yazıp yöneteceği devam macerasına Vin Diesel başrol olarak geri dönüyor.

Riddick 4: Furya filmi, Vin Diesel ve orijinal yazar/yönetmen David Twohy ile bir önceki filmden tam 10 yıl sonra nihayet resmi olarak ilerliyor.

Hayranların yıllarca geri dönme umutlarını dile getirmelerinin ardından Riddick 4 nihayet ilerliyor ve Vin Diesel 10 yıl sonra geri dönüyor. Seri ilk olarak 2000 yılında bilimkurgu korku-gerilim filmi Pitch Black (Derin Karanlık) ile başladı. Onu 2004’te gösterime girdiğinde kritik ve ticari açıdan bir fiyasko olan ancak o zamandan beri kültleşen The Chronicles of Riddick izledi. İkili, selefinden beş yıl sonra geçen ve Diesel’in ana karakterinin bir grup paralı asker tarafından avlanırken ıssız bir gezegende hayatta kalmaya çalıştığını gören Riddick ile 2013’te bir kez daha sinemaları ziyaret etti.

Haziran 2021’de Vin Diesel, yeni filmin senaryosunun tamamlandığını ve bir oyunun da yolda olduğunu haber verdi. Ancak o günden bu yana film tarafında herhangi bir gelişme yaşanmadı. Nihayet Deadline’ın paylaştığı habere göre Vin Diesel’in Riddick 4 için geri döneceğinin resmen onaylandığı bildirildi. Duyuru, son filmin vizyona girmesinden 10 yıl sonra geliyor ve serinin yaratıcısı David Twohy, bilimkurgu aksiyon devam filmini tekrar yönetmek için geri dönüyor.

- Reklam -

Riddick 4: Furya Çekimleri Bu Yıl İçerisinde Başlayacak

David Twohy devam filmi hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Hayranlarımız yıllardır bu filmi istiyordu ve şimdi Riddick: Furya ile onların harekete geçirici mesajlarını onurlandırmaya nihayet hazırız. Vin ve One Race ile işbirliğim 20 verimli yıla yayıldı; birlikte üç film, iki video oyunu, bir anime ve internet için hareketli çizgi romanlar yarattık. Bu yeni sinema filmi ile sonunda Riddick’in doğuşunu keşfedebileceğimiz anavatanına bir dönüş sunacak.”

Aslında filmin geliştirilmesi yaklaşık olarak 10 yıl önce, üçüncü filmle benzer zamanlarda duyurulmuştu. Diesel, Universal Pictures’ın üçüncü filmin başarısının ardından seriyi devam ettirmeye hevesli olduğunu söylemişti. O zamandan beri, yapımcı/yıldızdan Merc City adlı bir Riddick spin-off dizisi için fikirler de dahil olmak üzere çeşitli güncellemeler geldi ve dördüncü film Furia başlıklı olacaktı.

Daha yakın bir zamanda Diesel, Riddick 4’ten bir konsept çizim paylaştı ve bu, birçok kişinin stüdyodan resmi bir yeşil ışık almamasına rağmen ön prodüksiyon aşamalarında olduğuna inanmasına neden oldu. Gelen duyuruyla birlikte bu bilginin doğruluğu da kesinlik kazandı.

Riddick 4: Furya Filmi Ne Hakkında Olacak?

Riddick: Furya adının verileceği onaylanan yeni film, Diesel’in karakterinin The Chronicles of Riddick’te görülen Necromongers’ın galaksiyi kapsayan fetih arayışı nedeniyle ıssız olduğu düşünülen bir gezegen olan ana dünyasına dönüşünü anlatacak. Yeni film detayları Diesel’in kahramanının, Furyan uygarlığının bazı kalıntılarının hâlâ hayatta olduğunu fark etmesiyle varlıklarını korumak için savaşacağını ve evlerini kurtarmak için halkıyla takım kurmaya yönlendireceğini gösteriyor. Bu bilgiler Diesel’in Riddick 4’ün karakterin kökenlerini keşfedeceğine dair önceki söylemleriyle büyük ölçüde aynı çizgide duruyor.

Çekimlerin bu yıl içerisinde başlayacağı tahmin edilen filmin çıkış tarihi konusunda ise henüz bir bilgi verilmiş değil.

Riddick serisinin yıllar sonra yeni bir filmle dönüyor olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version