Menu
in

Ridley Scott, Gladyatör 2 Senaryosu Üzerinde Çalışıyor

Gladyatör 2 sonunda geliyor mu? Ridley Scott’ın senaryo üzerinde çalıştığını söyleyen yapımcı Doug Wick, yeni açıklamalarda bulundu.

Gladyatör 2, Ridley Scott yönetmenliğinde gelebilir! 2000 yılında gösterime girdiğinde büyük ses getiren ve popüler olan Gladyatör’ün devam filmi yıllardır konuşulmakta. Destansı ilk yapım, En iyi Film ve En iyi Erkek Oyuncu Oscar’ı dahil birçok ödülü kucaklamış ve yıllar içerisinde klasikleşen bir film haline gelmişti. Peki böyle bir popülerliğe ulaşmış, gişede de iyi bir başarı elde etmiş olan yapımın devamı neden gelmedi?

İlk filmin de yapımcısı olan Doug Wick’e göre bunun sebebi düzgün bir senaryonun hâlâ yazılamamış olması. İlk Gladyatör filminde Russell Crowe’un canlandırdığı kahraman Maximus’un ölümüyle birlikte, yeni film için yaratıcı bir senaryo üzerinde çalışmak oldukça zorlayıcı gözüküyor.

“Bütün iyi filmler gibi Gladyatör de üzerinde güç bela çalışılmış, sonunda akla yatmış yapımlardan bir tanesi. Yine Gladyatör de izleyici kitlesinin filmde önemsediklerini en iyi şekilde değerlendirmeye; ancak bunu kimsenin yapmadığı yeni canlandırmalarla yapmaya çalışıyor, bu oldukça zor bir olay. Ayrıca tabii ki başroldeki karakter ölü. Eğer yeni bir Godfather filmi çekmek isteseydiniz ’Pekala, seyirci bu oyuncu kadrosunu seviyor’ der ve eski ekibi geri getirirdiniz.”

- Reklam -

Gladyatör 2 İçin Şimdiye Kadar Birçok Senaryo Fikri Ortaya Atıldı

Hikâyeye nasıl devam edileceğinin yanı sıra, zamanlama açısından da birçok sorun oluşabilir. Ayrıca ilk filme dahil olan ekip sadece para odaklı bir devam filminde yer almak istemiyorlar. Yine de Wick, ünlü yönetmen Ridley Scott da dahil olmak üzere herkesin geri dönmekle ilgilendiğini doğruladı.

“Ridley bunu yapmayı gerçekten istiyor. Her şey kağıt üzerinde bir şeyleri başarmakla ilgili. Orijinal filme dahil olan herkes, ilk yapımın gölgesi kıvamında ve sadece para odaklı ucuz bir yapımda çalışmak istemiyor. Çünkü yapımı bundan çok daha fazla seviyorlar. Bir senaryo üzerinde çalışmak ve bunun bizleri bir yere götürüp götürmeyeceği görmek gerçek anlamda bir yaratıcılık problemi. Ridley şu anda üzerinde çalışıyor. Bu gerçekten sadece onu yapmaya değer hissettiği ve bir yere gidip gitmeyeceği sorusuyla ilgili. Bu gerçek bir meydan okuma.”

Yıllardır senaryoyla ilgili birçok farklı teori paylaşıldı. Başlangıçta Scott’ın devam filmi planının ilk filmden çok farklı olduğu, gladyatör Maximus Decimus Meridius’u bir şekilde diriltme fikriyle ilgiliydi. Pek tabi bu durum daha ziyade tarihi bir yapıda olan yapımın, yeni macerayla doğrudan fantastik bir türe evrildiği anlamına geliyordu. Senaryoya göre Maximus tarihin çeşitli dönemlerinde savaşacaktı. Ancak daha sonrasında bu fikir çöpe atıldı. Ardından Lucilla’nın oğlu Lucius karakterine odaklanan bir senaryo üzerinde ve hatta aslında Maximus’un ilk filmin sonunda ölmediği bir senaryo dahil birçok farklı fikir üzerinde tartışıldı. Şimdiye kadar hiçbiri için işler yolunda gitmedi.

Siz Gladyatör’ün devamı konusunda ne düşünüyorsunuz? Maceranın yeni bir filme taçlanmasını mı istersiniz yoksa olduğu gibi kalmasını mı? Kayıp Rıhtım Forum aracılığıyla yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* The Matrix 4 Yıldızları Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss Filmde Yer Alma Nedenlerini Açıkladı

Kaynak: Movie Web

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version