in

The Matrix 4 Yıldızları Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss Filmde Yer Alma Nedenlerini Açıkladı

The Matrix 4 filminin yıldız oyuncuları Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss, yeni yapımda yer almayı neden kabul ettiklerini anlattı.

The Matrix 4 Keanu Reeves - Carrie-Anne Moss
- Reklam -
- Reklam -

The Matrix üçlemesi yıllar önce noktalandığında, olası bir devam filmi uzun süre söz konusu olmamıştı. Lana Wachowski ise Warner Bros. ile birlikte ekibi yeniden bir araya getirmeye karar verdiğinde gerçekten de büyük yankı uyandırdı. Film aynı zamanda Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un ikonik rolleri Neo ve Trinity’ye dönüşünü de müjdelemesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyordu. İşte bu ikili, The Matrix 4 filmini kabul etme süreçlerine dair açıklamalarda bulundu.

The Matrix Reloaded ve Matrix Revolutions filmleri üzerinden neredeyse 20 yıl geçti. Lana Wachowski yeni bir Matrix filmi için kolları sıvamadan önce Cloud Atlas uyarlaması ve Sense8 dizisi gibi yapımlarla karşımıza çıktı.

Geçmişin popüler filmlerinin kimi zaman yeniden başlatıldığı, kimi zamanda devam filmlerinin geldiği bu tuhaf döngü The Matrix 4 ile ayrı bir boyut kazandı. Çünkü hem hikâyenin ana karakterleri hem de yapım ekibi cephesinde önemli isimler aynı kalmayı başarmıştı.

- Reklam -

The Matrix 4

Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs pandemisi nedeniyle çekimlerine ara verilen filmle ilgili yeni gelişmeler de merakla takip ediliyor.

Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un geçen günlerde Empire dergisine verdiği söyleşi, ikilinin The Matrix 4 filminde neden yer almayı kabul ettiğini de gün ışığına çıkarttı.

- Reklam -

The Matrix 4 Oyuncuları Yeni Senaryoya Olan Beğenilerini Dile Getirdi

Trinity’ye hayat veren Carrie-Anne Moss, seriye dönmeyi kendisinin bile beklemediğini ve bu senaryoyu bir hediye olarak kabul ettiğini açıkladı:
“Bunun olacağını asla düşünmezdim. Yeni bir Matrix filmi asla ajandamda yoktu. Bana inanılmaz bir derinliğe sahip ve hayal edebileceğiniz bütünlük ve sanatın bir arada bulunduğu bir senaryo getirildiğinde bunu bir hediye olarak değerlendirdim. Çok heyecanlıydı.”
Seride Neo rolüyle karşımıza çıkan Keanu Reeves de seriye dönüşünün ana sebebini yeni hikâyenin güzelliğine bağladı.
“Lana Wachowski benimle bağ kuran ve çok güzel bir senaryo yazdı. Bu filmde oynamamın tek sebebi bu. Onunla tekrar çalışmak harika. Gerçekten özel bir deneyimdi ve bence hikâye için konuşmak çok anlamlıydı. Biz de zaten bundan besleniyoruz.”
The Matrix 4 Aksiyon

Salgın nedeniyle çekimlerine ara verilen ve açıklanan ilk vizyon tarihi olan 21 Mayıs 2021’in de ertelenme ihtimali ile karşı karşıya kalan The Matrix 4 filmi için meraklı bekleyiş sürüyor.

Yapımda Reeves ve Moss ikilisine eşlik eden bazı oyuncular şu şekilde: Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman)Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), Jessica Henwick (Game of Thrones), Jada Pinkett Smith (The Matrix), Jonathan Groff (Mindhunter), Max Riemelt (Sense8) ve Toby Onwumere (Sense8).

Yapımın başrollerinin senaryoya olan güvenleri size nasıl hissettiriyor? Sizce serinin ruhunu yakalayabilen bir devam filmi karşımıza çıkmayı başarabilecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* The Last of Us Dizisi Pilot Bölümü Chernobyl Yönetmenine Emanet

Kaynak: Empire Online

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Keanu senaryoya iyi demişse iyidir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Last of Us Dizi Chernobyl

The Last of Us Dizisi Pilot Bölümü Chernobyl Yönetmenine Emanet

En İyi Netflix Dizileri liste

En İyi Netflix Dizileri: Mutlaka Göz Atmanız Gereken 15 Yapım