in , ,

“Deadpool”un Yaratıcısı 33 Yılın Ardından Deadpool Karakterinden Emekli Oluyor

Deadpool karakterinin ortak yaratıcısı Rob Liefeld, son bir çizgi romanın ardından ikonik Marvel Comics karakterine veda edecek.

Deadpool Yaratıcısı Emekli Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

Deadpool karakterinin ardındaki iki isimden birisi olan Rob Liefeld, 33 yıllık maceranın ardından Marvel Comics’in ikonik karakteri Deadpool’dan emekli oluyor.

1990 yılında Fabian Nicieza ile birlikte Marvel Comics için Deadpool’u yaratan Rob Liefeld, çizgi roman dünyasının ünlü anti kahramanına veda etmeye hazırlanıyor.

Çizgi roman dünyasının üretken isimlerinden Rob Liefeld, yazar Fabian Nicieza ile birlikte Wade Wilson (Deadpool) karakterini yarattıktan 33 yıl sonra, son bir hikâyenin ardından karakterden emekli olacağını açıkladı. İlk etapta X-Force ve X-Men üyesi Cable’ın düşmanı olarak tasarlanan ve New Mutants Cilt 2 Sayı 98’de okurlarla buluşan Deadpool, zaman içerisinde Marvel’ın en sevilen karakterleri arasına katılmayı başarmıştı.

- Reklam -

Deadpool Yaratıcısı Rob Liefeld Emeklilik

Çizer Liefeld haberi X (eski Twitter) üzerinden paylaştı ve Deadpool’un son otuz yılda kariyerinde oynadığı önemli rol hakkında konuştu. Liefeld ayrıca nihai vedadan önce “son bir çılgın Deadpool hikâyesi” anlatacağını da duyurdu.

Rob Liefeld, Deadpool Karakterinden Emekli Olduğunu Açıkladı

Liefeld açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Deadpool karakterinden emekli oluyorum. Artık resmileşti. Evet, 33 sene boyunca sadece Deadpool’u sizlerle buluşturmakla kalmayıp onun en popüler maceralarının çoğunu anlattıktan sonra, Deadpool Baba’nın veda etme zamanı geldi. Yaşlanmanın eğlenceli yanlarından biri de bir şeylerden emekli olabilmenizdir, işte buradayım.

“Bu yüzden Marvel’daki iyi insanlar için son bir çılgın Deadpool hikâyesi hazırladım ve onlar da bunu sevinçle karşıladılar. Yeni macerayı 2024 yazında yayımlanmak üzere geçen ay çalışmaya başladım.”

Deadpool Yaratıcısı Rob Liefeld Emeklilik Kararı

56 yaşındaki ünlü çizer kariyerinin ilk yıllarına dair bir değerlendirmede de bulundu:

- Reklam -

“Yalnızca Deadpool’u değil, Cable, Domino, Stryfe ve diğerlerini de yaratıp Marvel’a satmamış olsaydım hayatımın nasıl olacağını sık sık merak ediyorum.

“Ya genç Rob, iptal edilmeye doğru giden bir seriyi en iyi alternatif evren hikâyelerinden birine dönüştürme zorluğunu üstlenmeseydi… New Mutants & X-Force ile satış rekorları kırmak kariyerimi kesinlikle değiştirdi.”

Deadpool karakteri için 1.000’den fazla sayfa çizdiğini belirten Liefeld, veda çizgi romanını ise “çılgınca bir öykü” sözleriyle tanımladı. Ünlü çizer kariyerinin geleceği hakkındaki açıklamaları ise Robservations adlı podcast programının yeni bölümünde yapacağını duyurdu.

Deadpool 3 Wolverine

Öte yandan Ryan Reynolds ve Hugh Jackman’ın başrollerini paylaşacağı Deadpool 3 filmi 26 Temmuz 2024 tarihinde vizyona girecek.

Siz Rob Liefeld’ın Deadpool’dan emekli olması kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ratched 2. Sezon İptal Kararı

“Guguk Kuşu” Filminin Öncesini Anlatan “Ratched” Dizisi 4 Yıllık Bekleyişin Ardından İptal Edildi

The Terror 3. Sezon Devil in Silver

AMC’nin Korku Dizisi “The Terror” 3. Sezon ile Geri Dönüyor: “Devil in Silver” Duyuruldu