Menu
in

Rocko’s Modern Life, Netflix’e Trans Karakter de İçeren Yeni Filmiyle Geldi

20 yıl sonra yeniden uyarlanan ve Netflix’e gelen Rocko’s Modern Life, genel izleyici kitlesi etiketli eğlence öğelerinde de LGBTQ+’ın yer edinebileceğine dikkat çekti.

Rocko’s Modern Life dizisi, Nickelodeon kanalında 1993-1996 yılları arasında yayınlanmıştı. Çocuklar tarafından çok sevilen dizi, Netflix’te 45 dakikalık film tadında yeni bir bölüme kavuştu ancak önemli bir farkla; yeni bölümün öne çıkan olay örgüsünde cinsiyet değiştirmiş olan bir karakter bulunuyor.

Rocko’s Modern Life: Static Cling” dizinin final bölümünden tam 20 yıl sonrasını konu alıyor. Kızgın bir kanguru yavrusu Rocko, arkadaşları Heffer (hayat dolu bir lider) ve Hilbert (kızgın bir kaplumbağa) ile bıraktıklarından çok daha farklı hale gelmiş olan dünyaya geri dönüyor. Bir bakıyorlar ki eski mahalleleri kahve dükkanlarıyla, yemek restoranlarıyla, cep telefonlarıyla dolmuş. Ancak onlar için diğerlerinden çok daha farklı bir değişim var: Bay ve Bayan Bighead’in çocukları Ralp, artık Rachel’a dönüşmüş.

Uzayda 20 yıl geçirdikten sonra dünyaya dönen Rocko en sevdiği televizyon şovu olan “The Fatheads” in yayından kaldırılmasının yasını tutuyor, ayrıca Fatheads’in yaratıcısı da Rachel’ın ta kendisi. Rocko, Bay ve Bayan Bighead’in kızlarıyla olan bağlarının, o kendini keşfetmek için bir maceraya atıldığından beri koptuğunu öğreniyor. Bunun üzerine Rocko, Fatheads temalı bir dondurma kamyonunda çalışan Rachel’ı bularak, favori şovunu kurtarmak amacıyla bir maceraya atılıyor.

- Reklam -

Dizi’nin yaratıcısı Joe Murray yeni bölüm için şu cümleleri kuruyor:

“Static Cling’i yazmaya başladığımda direkt olarak 20 yıl içerisinde hayatlarımızda birçok şeyin, toplumun ne kadar büyük değişimlere uğradığı fikrini ve karakterlerin 20 yılda gelişerek, yeniliklere verebilecekleri farklı tepkileri benimsedim. Bu beni çok doğal hissettirdi. Çünkü asıl önemli olan değişim değildi. Önemli olan kendinin kim olduğunu keşfetmek ve cesurca bir seçimle bu değişimi kabullenmekti.”

GLAAD’ın transgender temsil yönetmeni dizi hakkında şunları diyor:

“Static Cling, değişimi kabullenmek hakkında gerçekten çok güzel ve eğlenceli bir hikâye anlatıyor. Genç karakterler Rachel’ı direkt olduğu gibi kabulleniyor ve onun hala bıraktıkları arkadaşları olduğunu fark ediyorlar. Ayrıca Rachel’ın babası bu değişimi en zor kabullenen kişi olsa da, o bile sonunda bir insanın çocuğunu koşulsuz şartsız sevmesi gerektiğini anlıyor. İnsanları dışlamamayı ve kabullenmeyi anlatan bu hikâye, şu anki durumumuzun en çok ihtiyaç duyduğu şey.”

Dizi aslında 1996’daki “Closet Clown” isimli bölümüyle de LGBTQ+’ı temsil ettiği için bu olaylara yabancı değil. Murray bu yüzden “Tabiri caizse oyunu hala kurallarına göre oynuyoruz, ve hala bu durumları da diziye dahil etmeye çalışıyoruz,” sözlerini söylüyor.

Rockos Modern Life: Static Cling 45 dakikalık bu bölümüyle, ülkemizde de zamanında olduğundan daha çok bilinen ve sevilen bir hale geldi. Netflix aracılığıyla dizinin yeni bölümüne ulaşabilir ve farklı bir dünyaya yolculuk yapabilirsiniz.

Bölümü beğendiniz mi? Sizce ülkemiz ekranlarında da LGBTQ+ ögelerine yer verilmeye başlanmalı mı?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


Stephen King’in Eserlerindeki 20 Eşcinsel Karakter

Kaynak: IndieWire

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version