Menu
in

Tarantino’nun Zorro ve Django’yu Buluşturan Film Projesi, Yüksek Bütçe Nedeniyle Hiç Gerçekleşmeyebilir

Tarantino imzalı Django Unchained ve Zorro’yu buluşturan devam filmi, bütçe problemleri nedeniyle gerçeğe dönüşemeyebilir.

Tarantino yeni projelerle anılmaya devam ediyor. Django Unchained ve Zorro karakterlerini buluşturan yapım, yüksek bütçesi nedeniyle asla beyaz perdeye taşınamayabilir.

Zorro’yu da içeren Django Unchained 2, filmin yazar Jerrod Carmichael’a göre beyaz perdeye asla çıkamayabilir. 2012 yılında izleyicilerin karşısına çıkan ve yönetmen Quentin Tarantino’nun dikkat çeken yapımları arasına giren Django Unchained (Zİncirsiz) beş dalda Oscar’a aday gösterilmiş, En İyi Yardımcı Oyuncu dalında Christoph Waltz ve En İyi Senaryo dalında da Tarantino ödülü kucaklamıştı. Filmin bu büyük başarısından sonra yönetmen devam filmi için kolları sıvamış ve kahraman Django’nun Zorro ile karşı karşıya geldiği bir macera kaleme almaya başlamıştı.

Daha sonra bu macera 2014 yılında çizgi roman formatında hayat bulmuştu. 2019 yılında ise Tarantino’nun Jerrod Carmichael ile birlikte senaryoyu ilerlettiği ve 1998 yılı çıkışlı The Mask of Zorro ve 2005 çıkışlı The Legend of Zorro filmlerinde yer alan Antonio Banderas ile görüştüğü dedikoduları yayılmıştı. Zorro filmlerinin de Sony Pictures çatısı altında olmasıyla birçok hayran için bu filmin beyaz perdeye aktarılacağı neredeyse kesinlik kazanmıştı.

- Reklam -

Jerrod Carmichael: “Quentin Tarantino ile 500 Milyon Dolarlık Bir Film Yazmıştık”

Senaryonun yazarı Carmichael geçen günlerde verdiği röportajda böylesi bir yapımın gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söylüyor. Yazar, Tarantino’yla 500 milyon dolarlık bir film yazdıklarını ve bunun gerçeğe dönüşmesinin imkansız olduğunu ifade ediyor.

“Quentin sevdiğim ve vakit geçirmekten hoşlandığım bir manyak. Bana mutfağında hazırladığı taze limonatasından ikram ettikten sonra hiç çekmediği filminden bazı sahneler okudu. Oldukça özel bir şeydi. Bu senaryonun Django/Zorro filminin inanılmaz sahnelerinden birisiydi. Sony’nin filmi bir şekilde ayarlamasını çok isterdim ama bunun imkansızlığının farkındayım. Ama 500 milyon dolarlık bir film yazdığımızı düşünüyorum.”

Bununla birlikte filmin beyaz perdeye aktarılamamasının sebebinin maddi sıkıntılarla birlikte Django Unchained filminin haklarının hâlâ The Weinstein Company bünyesinde olması da gösteriliyor. Ayrıca yönetmenin emeklilik planlarının da bu filmin önüne geçmesi muhtemel görülüyor. Quentin Tarantino’nun sonraki filmiyle birlikte emekli olacağı biliniyor.

Zorro’yu da konuk eden yeni Django filminin konusu şu şekilde:

Django ilk filmde yaşananlardan birkaç yıl sonra batıda ödül avcılığı yapmaya devam ediyor. Kahraman kendi başına konmuş ödüle rağmen eşi Broomhilda ile birlikte mutlu bir yaşam sürdürüyor. Ancak yaşadıkları maceraları onları yaşlanmış fakat ününden hiçbir şey kaybetmemiş Don Dielgo de la Vega ya da daha bilinen ismiyle Zorro ile karşılaştırıyor. İkili birbirlerine duydukları saygı ile yerli halkı kölelikten kurtarmaya çalışıyor.

Siz Django Unchained ve Zorro’nun olduğu bir filmi izlemek ister miydiniz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version