Menu
in

The New Mutants, Profesör X ve Storm ile Gelebilirdi

The New Mutants, Alexandra Shipp’in Storm’u ile James McAvoy’un Profesör X’ini içerebilirdi. Filmin yönetmeni, stüdyonun bu fikirden neden vazgeçtiğini açıkladı.

The New Mutants filminin yönetmeni Josh Boone senaryoda değişiklikler olmadan önce tanıdığımız karakterlerin filmde görünmesini planladığını açıkladı. İlk senaryoda James McAvoy’un canlandırdığı Profesör X karakteri filmde kısaca görünecek; Alexandra Shipp’in Storm’u ise filmin önemli karakterlerden birisi olacaktı.

The New Mutants X-Men serisinin son halkası ve çok sıkıntılı bir doğum yaşıyor. Film ilk çekildiğinde 2018’de yayınlanacakken önce Fox’un önceki filmlerin başarısızlığı yüzünden değişikliklere gitmesi, planlanan ama asla yapılmayan ekstra çekimler yüzünden ertelendi. Sonra Fox, Disney tarafından satın alındı ve Disney kendi filmleriyle çakışmayacak şekilde filmi Nisan 2020’ye erteledi. Ancak bu tarihte de Koronavirüs süreci başlamıştı ve New Mutants iki yıllık kreatif süreç ertelenmesinin üzerine bir de pandemi ertelemesi aldı. Disney’in son kararı New Mutants’ı bir bakımdan kobay olarak kullanmak. Film 28 Ağustos’ta tüm dünyada sinema salonlarında yayınlanacak ve seyircilerin salonlara dönmeye hazır olup olmadığı öğrenilecek.

- Reklam -

The New Mutants beş genç mutantın esir tutuldukları bir araştırma tesisinden kaçma deneyimlerini anlatacak. İlk fragmanlar filmi korku janrasına yakın göstermişti ama son görüntüler geleneksel bir korku filminden çok aksiyon-gerilim türlerine daha yakın olduğu anlaşılıyor. Film Hollywood’un genç yüzlerinden en büyük isimleri kadrosunda barındırıyor: Blu Hunt (The Originals), Maisie Williams (Game of Thrones), Anya Taylor-Joy (Peaky Blinders) ve Charlie Heaton (Stranger Things) filmin yıldızları.

The New Mutants Filmi Ana Karakterlerinden Biri Storm’du

Şimdi de Boone SlashFilm’e yaptığı bir açıklamda filmin şu anki halinde Alice Braga’nın oynadığı, mutantların tesisteki bakımından sorumlu olan Dr. Reyes karakteri yerine Shipp’in canlandırdığı Storm karakterinin bulunmasını planladığını açıkladı:

“İlk taslaklarımız filmin Apocalypse’le aynı zaman diliminde geçtiği yönündeydi. 80’lerde geçecekti. Profesör X ve Storm filmdeydi ve Storm Alice Braga’nın görevini yerine getirecekti. Zaman ilerledikçe stüdyonun başına yeni bir isim geldi ve X-Men filmlerinin geçmişte geçmesini istemediklerini söyledi. Apocalypse’in başarısız olmasının sebebi buydu zannediyorlardı. Filmin şu anki halinde Profesör X veya başka tanıdık karakter yok.”

Boone’un açıklamaları The New Mutants’ın X-Men evrenindeki yerinin ne kadar sallantılı ve bulanık olduğunu kesinleştiren türden. Artık ölmüş bir serinin son halkası olan The New Mutants 28 Ağustos’ta gösterime girecek.

The New Mutants’tan beklentileriniz neler, heyecanınız var mı? X-Men filmlerinin Disney’deki geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da tartışalım.


* The New Mutants Fragmanı: Son X-Men Filmi Yaklaşıyor

Kaynak: Slash Film

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Yorum Yap

Exit mobile version