Menu
in

Gaziantep’in Nurdağı İlçesindeki Tüm Binalar Hakkında Yıkım Kararı Alındı

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yer alan tüm binalar yıkılacak. Şırnak Valisi Osman Bilgin, ilçenin yeniden inşa sürecine gireceğini duyurdu.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesi, Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen bölgeler arasında yer alıyor. Şırnak Valisi Osman Bilgin’in yaptığı son açıklamaya göre ilçe için tamamen yıkım ve yeniden inşa kararı verildi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık deprem, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yıkımlarından birine yol açtı. Şimdiye dek açıklanan resmi rakamlar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 643’e yükseldi. Kahramanmaraş ile birlikte Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da da büyük yıkıma yok açan depremde yaralananların sayısı ise 100 bini geçmiş durumda.

Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen iki büyük deprem sonrası da şimdiye dek 2 bin 724 artçı deprem meydana geldi. Hâlen daha bu artçılar devam etmekte.

- Reklam -

AFAD yetkilileri tarafından 500 atom bombasına denk olduğu belirtilen depremler sonrasında ne yazık ki birçok ilçe yaşanamaz hale geldi. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, depremden büyük ölçüde etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yer alan yapılar da ne yazık ki oturulamayacak hale geldi. 8. gününü geride bırakan deprem felaketinin ardından ilçede yer alan tüm binaların yıkılıp yeniden inşa edileceği duyuruldu.

Şırnak Valisi: “Bakanımızla Konuştuk, Nurdağı İlçesi Tüm Binaları Yıkılarak Yeniden Yapılandırılacak”

İlçede görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Yaşadığımız afet çok büyük afet. Nurdağı ilçesinin kararını aldık Bakanımızla, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la. İlçeyi kaldırıyoruz, komple yıkıyoruz tamamını, yüzde yüzünü. Bir apartmandan 150 ceset çıkan binamız var. Yeniden inşa olacak.”

Nurdağı ilçesinde son olarak depremden 160 saat sonra Nilüfer Apartmanı’ndan 18 yaşındaki Saadet Coşkun sağ olarak kurtarılmıştı. Vali enkaz kaldırmanın yanı sıra arama kurtarma çalışmalarının da hâlen devam ettiğini aktardı.

Alınan karar hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: İHA

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version