Menu
in

ÇEKİLİŞ: Dursun Ali Yaz’dan “Para – Paranın Yazılmamış Tarihi”

Kayıp Rıhtım ve Timaş Yayınları ortaklığında toplamda 10 şanslı okurumuza, Dursun Ali Yaz’ın kaleme aldığı “Antik Çağdan Geleceğe Para – Paranın Yazılmamış Tarihi” kitabını hediye ediyoruz.

Facebook, Twitter, Instagram ve Forum sayfalarımız üzerinden Timaş Yayınları etiketiyle çıkan ve Dursun Ali Yaz‘ın kaleme aldığı paranın karanlık mitlere uzanan yolculuğunu anlatan “Antik Çağdan Geleceğe Para – Paranın Yazılmamış Tarihi” kitabını hediye ediyoruz.

Kitabı kazanmak için yapmanız gerekenler çok basit!

Çekilişlere aşağıdaki bağlantılara tıklayarak katılabilirsiniz.

- Reklam -

TÜM ÇEKİLİŞLER İÇİN SON KATILIM TARİHİ: 3 Şubat 2020 – 23.59

Twitter çekilişine katılmak için TIKLAYIN.

Instagram çekilişine katılmak için TIKLAYIN.

Facebook çekilişine katılmak için TIKLAYIN.

Forum çekilişine katılmak için TIKLAYIN.

NOT: Forum çekilişi için bu başlık altında “Çekilişe Katılmak İstiyorum” yazmanız yeterli olacaktır.

Kitabın detaylarına birlikte bakalım:

Antik Çağdan Geleceğe Para – Paranın Yazılmamış Tarihi

Para yokken insan vardı fakat insanlık tarihi parayla başladı.

O halde şimdiye kadar yapılmamış bir şey yapılabilir; insanlık tarihi “para” olgusu merkeze konularak yazılabilirdi.

Antik Çağdan Geleceğe PARA’da, paranın iktidar ilişkilerine, mitlere, toplumsal hayatın örgütlenme biçimlerine uzanan etkilerini görmek, çoğu yerde küçük anekdotlar biçimde anlatılan hadiselere şahitlik etmek gerçek bir okuma zevki veriyor.

Çoğumuzun zihninde soyut ve ‘kaydi’ bir anlam dünyasına işaret eden ‘para’nın tarihi seyir içindeki etkilerini bütünlüklü bir bakış açısıyla gösteren Dursun Ali Yaz, bugüne kadar ortaya konmamış bir bakış açısıyla geçmişten geleceğe paranın yazılmamış tarihini kaleme alıyor.

“Binlerce yıllık uygarlık yolculuğunda bizleri yalnız bırakmayan tek şey paraydı. İşte bu kitap, antik çağdan emekleyerek yola çıkıp şimdilerde ışık hızına erişen paranın muhteşem serüvenini merak edenler için yazıldı.” – Dursun Ali Yaz

“11.000 yıldır kullandığımız para türlerini bilim ve akıl eleğinden geçiren yazar, para olgusunu Trampa Para, Mal Para, Tartı Para, Madeni Para, Kâğıt Para ve Sanal Para olmak üzere altı kategoriye ayırıyor. Paranın ruhu, özü ve şeklini baz alarak yaptığı bu ayırımın para felsefesinde yepyeni bir sayfa açacağına inanıyorum. Uzun ve disiplinli bir çalışmayla ortaya çıkardığı eser, paranın yalnızca tarihini değil servet ve devlet kavramlarıyla ilişkisini sosyolojik, kültürel ve yönetsel açıdan irdeliyor.” – Dr. Yılmaz Argüden
Dağılım şu şekildedir: 3 Instagram, 3 Twitter, 2 Facebook, 2 Forum

Bütün okurlarımıza bol şans dileriz!

* Paranın Yazılmamış Tarihi Gözler Önüne Seriliyor

Yorum Yap

Exit mobile version