Menu
in ,

Bilimkurgu ve Fantazyada Unutulmayan Mimari Yapılar

Bilimkurgu ve fantazyanın akıllara kazınan mimari yapılarına birbirinden özenli çizimlerle yeniden konuk olmaya hazır mısınız?

Belli bir başarıyı yakalamış devasa fantazya veya bilimkurgu evrenlerini düşünün. İçinde yaşanılan kültürden insanlarına, konuşulan dilden mimari yapısına kadar birçok ayrıntıyı barındıran karmaşık yapıtlar. Edebiyat veya sinema fark etmez, en küçük detaylarına kadar planlayarak başarılı bir şekilde evren yaratmak kuşkusuz çok zor bir çalışma ve emek isteyen bir süreç.

Peki bu yaratılan evrenlerde mimari yapıların önemi ne kadar? Ünlü eserlerde kurgulanmış yapılar, okuyucu veya izleyicide önemli etki bırakan unsurlardan birisi değil mi? Yeri geliyor hepimiz evrenle özdeşleşen o harika yapılarda yaşamak istiyoruz. Örneğin Harry Potter dediğimiz zaman herkesin aklına gelenlerden birisi elbette Hogwarts olmuyor mu? Peki ya Game of Thrones? King’s Landing, Winterfell ve daha nicesi… Marvel dediğimizde Avengers Kulesi, Star Wars’ta Mos Eisley Cantina ve daha birçok harikulade yapı. Say say bitmez. Bu güzel kurgusal dünyalara çok şey kattıkları açık.

Bu evrenleri sevenler olarak siz de mimari yapılara hayran olan kesimdenseniz güzel bir haberimiz var. Angie’s List tarafından popüler kültürdeki unutulmayan özgün yapılar için kendine has tarzıyla yaptığı güzel çizimler sizleri de büyüleyecek. Bakalım siz de beğenecek misiniz? Favorinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

- Reklam -

Kurgusal mimari yolculuğumuza başlayalım!

Game of Thrones

Ghibli

Harry Potter

Marvel

Skyrim

Star Wars


Kaynak: Gizmodo

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Yorum Yap

Exit mobile version