Menu
in ,

2023’ün En Çok Zarar Eden Filmleri Belli Oldu: İlk Sırada “The Marvels” Yer Alıyor

2023 yılında gişede en çok zarar getiren filmler açıklandı. Marvel’ın “The Marvels”ı ve DC’nin “The Flash”ı listenin başını çekiyor.

2023’te vizyona giren filmlerin gişe performansları değerlendirildi ve yılın en çok zarar eden yapımları belirlendi.

Büyük stüdyolar oldukça kâr elde eden bütçeli filmler yapmalarının ve bununla birlikte iyi kazançlar elde etmelerinin yanı sıra, bazen yanlış tercihler oldukça büyük mali kayıplara sebebiyet verebiliyor. Bir zamanlar süper kahraman filmleriyle adından sıkça söz ettiren ve en çok hasılat yapan filmlere imza atan Disney, bu yılki filmleri ile büyük bir zarara uğramış görünüyor.

Deadline, geçen yılın en çok zarar eden ve gişede çakılan filmleri listeledi. Listenin başında Disney ve Marvel Studios, ikinci sırada ise Warner Bros. ve DC Studios yapımı iki süper kahraman filmi yer aldı.

- Reklam -

En büyük zarar kaydeden yapım The Marvels oldu. 237 milyon dolarlık bir açıkla listenin zirvesinde yer alan süper kahraman filmi, hayranların beklentilerini karşılayamadı. Önceki Captain Marvel filminin 1.1 milyar dolar hasılatına rağmen, devam filmi büyük ilgi görmedi. Aktör grevinin tanıtım faaliyetlerini sekteye uğratması, Disney+ dizileriyle bağlantılı olması ve bağımsız bir yönetmenin başarısız denemesi gibi etkenler zayıf hasılata yol açtı.

237 milyon dolarlık açığın ardından 155 milyon dolarla The Flash geldi. Ezra Miller’ın skandallarının gölgesinde kalan DC filmi, hayranları ikna edemedi. Yeni yapımcılar desteğine rağmen, Spider-Man: No Way Home tarzı bir başarı yakalayamadı.

Üçüncü sırada ise 143 milyon dolar açıkla Indiana Jones and the Dial of Destiny yer aldı. Harrison Ford’un son Indiana Jones macerası, Steven Spielberg’ün yönetmen koltuğunu devrederek yapım aşamasında sıkıntılar yaşadı. Gençlere hitap edecek isimlerin kadroya dahil edilmemesi de hasılatı düşürdü.

2023’ün En Çok Zarar Eden Filmlerinden 4’ü Disney’e Ait

Animasyon filmi Wish, 131 milyon dolar ve Haunted Mansion da 117 milyon dolarla Disney’in en çok kayıp yaşadığı diğer yapımlar oldu. Sıradan konuları ve aktör grevinin tanıtım faaliyetlerini sekteye uğratması bu filmlerin de sonunu hazırladı.

Deadline verilerine göre içerik krallığı anlamında ilk sırada yer alan Disney, her ne kadar Marvel ve Star Wars gibi serilerle üst üste başarılar yaşasa da 2023’te büyük beklentilere yanıt veremeyen filmleriyle gişe tarafında önemli darbeler yedi. Tam da bu nedenle Marvel Sinematik Evreni’nin geleceği önemli ölçüde değişiyor.

DC Sinematik Evreni tarafında ise halihazırda James Gunn’ın başında olduğu yeni bir yola çoktan girildi bile. Evrenin ilk filmi olacak Superman’in nasıl görüneceği de kısa süre önce paylaşıldı.

2023’ün en çok zarar eden filmleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu listede olmayı hak etmeyen yapımlar hangileri? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Yorum Yap

Exit mobile version