in ,

Ezra Miller’ın Olaylı “The Flash” Filmi Gişe Macerasını Yaklaşık 100 Milyon Dolar Zararla Noktaladı

The Flash filmi gişede yapımcısının yüzünü güldüremedi. Başrol oyuncusu Ezra Miller’ın sıkıntılı süreçleri nedeniyle yapım yeterince tanıtılamamıştı.

The Flash Gişe Hasılatı Zarar
- Reklam -
- Reklam -

The Flash filmi gişede bekleneni veremedi. DC Sinematik Evreni’nde önemli bir eşik olan ve Warner Bros.’un çok fazla şey beklediği yapım sinema salonlarındaki macerasını buruk tamamladı.

Yapımda Barry Allen/Flash karakterini canlandıran Ezra Miller bir süredir zihinsel problemleri ve taciz, hırsızlık, saldırı, tutuklanma gibi olaylarla gündeme geliyordu. Oyuncu her ne kadar davranışlarından ötürü pişman olduğunu ve destek almaya başladığını duyursa da Warner Bros. süreç boyunca filmi iptal etmek dahil her ihtimali değerlendirmişti. Neticede film 15 Haziran 2023’te vizyona girdi ve en başta hayal edilen ilginin çok gerisinde kaldı.

Yapım bütçesi 220 milyon dolar civarında olan filmin pazarlama kampanyası için ise yaklaşık 150 milyon dolar ayrılmıştı. The Flash gişede ise yalnızca 268 milyon dolar kazandırabildi. Genel toplama bakıldığında, filmin Warner Bros.’u 100 milyon dolarlık bir zarara uğrattığı görülüyor.

- Reklam -

Michael Shannon The Flash Filmi Rolü

Warner Bros. Discovery’nin Shazam 2 filminden de yaklaşık 150 milyon dolar zarar etmesi DC açısından işleri zora sokmuştu. Üstelik 18 Ağustos’ta vizyona giren Blue Beetle’ın da zarar etme ihtimali, stüdyonun yeni dönemde DC işlerinde daha temkinli olmasını gerektirebilir.

The Flash Dijital Yayın Platformu Max’e Geliyor

Warner Bros. Discovery, şu sıralar yeniden yapılandırmaya devam ettiği dijital yayın platformu Max’in kütüphanesini genişletmeyi sürdürüyor. The Flash filmi 25 Ağustos’ta Max’teki yerini alacak.

Film Rotten Tomatoes’ta %83’lük seyirci puanına sahipken eleştirmenlerden yalnızca %64 alabildi. Yapımın IMDb ortalaması ise 6,9/10’da kaldı.

- Reklam -

Andy Muschietti (IT, Mama) imzasını taşıyan yapımın oyuncu kadrosunda Miller’a Batman/Bruce Wayne rolünde Michael Keaton, Supergirl rolünde Sasha Calle ve General Zod rolünde Michael Shannon eşlik etmişti.

The Flash - DC - Gişe Hasılatı Zarar

The Flash’ın yapımcı koltuğunda ise Barbara Muschietti (IT, Mama) ve Michael Disco (Rampage, San Andreas) yer alıyor. Filmin senaryosu ise Christina Hodson (Birds of Prey, Bumblebee) ve John Francis Daley ile Jonathan Goldstein (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) ikilisine ait.

Siz The Flash filmini nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: World of Reel, Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Warner Bros Dc evrenini yok etmeye kararlı bence. Kaliteli oyuncuları evrenden gönderip Ezra gibi sorunlu adamlara tahammül etmesi bu evrenin neden kötüye gittiğinin kanıtıdır. Flash filmi ile ilgili çok büyük beklentim vardı, keza Batman ile birlikte en sevdiğim çizgi roman karakteri kendisi. Ama film Batman sahneleri hariç vasattı. Senaryo çok zayıf, Ezra çok kötü Flash vs vs. Kısacası beklenen oldu. Ki James Gunn da evreni toparlayamaz, Swamp Thing nedir arkadaş…

  2. Avatar for kuklacini kuklacini dedi ki:

    Ezra ve Tom Holland ısrarını anlamıyorum farklı farklı şirketlerin .Belkide Batılı ergenler ve gençler seviyor orada yaşamadığım için anlamıyorumdur ama bazı işlerde yetenek olamasada sevildiği için kredisi olan oyuncular vardır:Friends oyuncuları yada Paul Walker olağan üstü oyuncular değiller ama sevilirler ve bilinirler.Bu ikisinin öyle bir işi olduğunuda düşünmüyorum. Özellikle Tom Holland kredisi sonsuz herhalde .

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Peripheral 2. Sezon Iptal Edildi

“Westworld”ün Yaratıcıları Tarafından Geliştirilen Bilimkurgu Dizisi “The Peripheral” İptal Edildi

Kelenderis Antik Kenti'nde 2300 Yıllık Hekate Figürini Keşfi

Mersin’deki Kelenderis Antik Kenti’nde 2.300 Yıllık Tanrıça Hekate Figürini Bulundu