in ,

“Blue Beetle” Filminden İlk Yorumlar Gelmeye Başladı: “Yeni Döneme Cesur Bir Giriş”

Blue Beetle yorumları geldi. Eleştirmenler, DC Sinematik Evreni’nin yeni filminin karakteri iyi bir şekilde ekrana yansıttığını söylüyor.

Blue Beetle Filminden İlk Yorumlar Geldi
- Reklam -
- Reklam -

Blue Beetle filmi için ilk yorumlar gelmeye başladı. DC Sinematik Evreni’nin yeni döneminde beyaz perdeye gelen ilk yapım izleyicilerden genel anlamda olumlu yorumlar almayı başardı.

James Gunn ve Peter Safran’ın DC’nin yönetici koltuğuna oturmasından sonra birçok yapım iptal edilmiş, oyuncular ile yollar ayrılmış ve sinematik evrenin farklı bir yönde ilerleyeceği kesinleşmişti. Her ne kadar yeni dönem Gunn’ın yönetmenliğini yapacağı Superman: Legacy filmi ile başlayacak olsa da Blue Beetle yapımı evrenin kapılarını aralayacak bir yapım olarak görülmüştü.

Beyaz perdeye gelmesine günler kala Blue Beetle filmi ilk izleyicilerinin karşısına çıktı. DC’nin sevilen kahramanlarından Jaime Reyes’e odaklanan yeni film için paylaşılan yorumlar ise olumlu.

- Reklam -

İşte İlk “Blue Beetle” Yorumları

Blue Beetle Filminden İlk Yorumlar Geldi

“Jaime Reyes Karakteri İçin Güzel Bir Tanıtım”

Film eleştirmeni Fico Cangiano yapımın süper kahraman Jaime Reyes’i başarılı bir şekilde tanıtırken Latin kültürünü de yansıttığını söylüyor.

“Angel Manuel Soto’nun Blue Beetle filmini izlerken kesinlikle harika bir zaman geçirdiğimi memnuniyetle belirtebilirim. Bu film sadece Jaime Reyes’i süper kahraman olarak çok iyi bir şekilde tanıtmakla kalmıyor aynı zamanda aileyi ön planda tutan Latin kültürüne de bir aşk mektubu olma özelliğini taşıyor.

Eğlenceli ve daima hareketli aksiyon sahneleri, büyüleyici görsel efektler ve duygu dolu anlarla DC’nın geleceği ve sevenleri için olumlu bir adım.”

“Blue Beetle Latin Kültürünü ve İzleyicisini Kucaklıyor”

Yorumcu ve eleştirmen Eric “Atabey” Rodriguez filmin Latin kültürünü çok başarılı bir şekilde ele aldığını ve ekrana yansıttığını söylüyor:

“Blue Beetle Latin izleyicileri çok iyi anlıyor ve bu topluluğun kültür ve değerlerini yansıtıyor. Eğlencesi, duygu dolu senaryosu ve kendisini izleten aksiyon sahneleri var. Hiç kuşkusuz Porto Riko’lu yönetmen Angel Manuel Soto’nun bu filmi DC için büyük bir başarı.”

Blue Beetle Filminden İlk Yorumlar Geldi

“Xolo Maridueña ve Bruna Marquezine’in Sahne Kimyası İnanılmaz”

Film eleştirmeni Jana N. Nagase filmin başrolleri Xolo Maridueña ve Bruna Marquezine’e dikkat çekerek rolleri çok iyi taşıdıklarını söylüyor:

“Blue Beetle inanılmazdı. Filmi izlerken çok eğlendim ve ne kadar havalı olduğunu kelimelerle anlatamıyorum. Xolo Maridueña’nın enerjisi size bulaşıyor. Bruna Marquezine ise Jenny rolüyle parlamış. İkilinin kimyası neredeyse inanılmaz ve Reyes ailesinin dinamikleri muhteşem.”

“Nolan Sonrası En İyi DC Filmi”

POC Culture sosyal medya üzerinden takipçileri ile paylaştığı yorumda Blue Beetle’ın Christopher Nolan dönemi sonrasında çıkan en iyi DC filmi olduğunu söylüyor:

- Reklam -

“Blue Beetle benim için Nolan sonrası en iyi DC filmi. Aileyi temeline alan aksiyonla dolu, eğlenceli bir süper kahraman filmi ve aileden daha önemli hiçbir şey yoktur. Reyes ailesinin Meksika kültürünü anlatması çok güzeldi.”

“Önceki DC Filmlerinden Farklı”

Eleştirmen Genesis O’ Neill işlenen Latin kültürü temasının bu yapımı önceki DC filmlerinden bir adım öteye taşıdığını ifade ediyor:

“Blue Beetle önceki DC yapımlarına nazaran öne çıkıyor ve dürüst olalım bunu büyük oranda Latin kültürü teması sayesinde yapıyor. Eğlenceli, duygusal ve Blue Beetle’ın muhteşem göründüğü aksiyon sahneleriyle dolu. Kadro inanılmaz ama Maridueña & López tam anlamıyla ışık saçıyorlar.”

Blue Beetle Filminden İlk Yorumlar Geldi

“Origin Hikâyelerine Yeni Bir Soluk”

FilmSpeak yazarlarından Griffin Schiller sosyal medyadan takipçileri ile paylaştığı yorumda filmin köken hikâyelerine yeni bir soluk kattığını paylaştı:

“Blue Beetle DC için çok büyük bir kazanç ve DC Sinematik Evreni’nin ilk kahramanına muhteşem bir giriş. Maridueña’nın karizmatik yıldız performansı aileye, geçmişin mirasına ve anlama dair bu dalgalı macerayı çok iyi taşıyor. Origin öykülerine yeni ve anlamlı bir soluk.”

“Sonunda Latinleri Temsil Eden Bir Süper Kahraman”

The Wrap yazarlarından Umberto Gonzalez Latinleri temsil eden bir süper kahramanın ekranlara gelmesinden mutlu:

“Blue Beetle sonunda geldi ve Latinler SONUNDA kendilerini beyaz perdeye yansıtan bir süper kahramana kavuştular. Film inanılmaz derecede iyi, kendine has ve uzun zamandır süper kahraman filmlerinden beklenen tadı veriyor. Filmdeki Tangerine Dream ilhamlı synthwave müziği de harika!”

Aquaman and the Last Kingdom ile birlikte 2023’ün son iki DC filmi arasında yer alan Blue Beetle, 18 Ağustos 2023 tarihinde vizyona girecek.

Siz DC’nin yeni filmi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir ve sinema dünyasından güncel gelişmeler için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    DC’nin gişede çakılacağı bir diğer filmi daha. Yazık ya cidden yazık, onca sağlam karakter varken Blue Beetle nedir arkadaş, çeksenize Constantine 2’yi.

  2. Avatar for Kutay Kutay dedi ki:

    Olay sadece o da değil ki senaryolar aşırı kalitesiz. O Flash filmi neydi öyle…

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Sıradan bir DC hayranı bile daha kaliteli senaryo yazabilirdi. DC kalitesine uygun film bence sadece Constantine filmiydi. O kalite yakalanamadı henüz.

  4. Avatar for Sahafkolik Sahafkolik dedi ki:

    Film belki GOTG kalitesinde bile olabilir ama oradaki sorun burada da var: CR okurunun oncelikli bekledigi karakterleri maalesef cok sonraya biraktilar. Belki hic goremeyecegiz bu gidisle. Mesela kozmik evrende Galactus, Mephisto gibi archenemy’ler ve telifi alinmis X-Menler; diger tarafta Green Lantern Corps, Green Arrow, Batman Beyond… Yoksa Batman/Spider-man kotulerinden yuzlerce solo film yapabilirsiniz, ama “piyasa doydu” deyip 3-4 ekip filminden sonra ana karakterleri aziya cekip yancilarla yola devam ediyorsaniz bu israf olceginde vizyonsuzluktur. Dizi tarafina hic girmiyorum: Oysa Daredevil ne guzel bir kapi acmisti…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Oppenheimer - En Çok Gişe Hasılatı Elde Eden II. Dünya Savaşı Filmi

“Oppenheimer” Tüm Zamanların En Çok Gişe Hasılatı Elde Eden II. Dünya Savaşı Filmi Oldu

Doctor Who En Korkunç Bölüm

“Doctor Who” 60. Yıl Özel Bölümleri Dizinin En Korkunç Hikâyelerinden Birine Ev Sahipliği Yapacak