in ,

“Oppenheimer” Tüm Zamanların En Çok Gişe Hasılatı Elde Eden II. Dünya Savaşı Filmi Oldu

“Oppenheimer” yeni bir rekora imza attı. Christopher Nolan’ın son filmi, “Dunkirk” ve “Saving Private Ryan”ı geride bırakarak II. Dünya Savaşı temalı filmler listesinde zirveye yerleşti.

Oppenheimer - En Çok Gişe Hasılatı Elde Eden II. Dünya Savaşı Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Oppenheimer gişede adından söz ettirmeye devam ediyor. Christopher Nolan’ın merakla beklenen son yapımı, Dunkirk ve Saving Private Ryan’ı gerisinde bırakarak II. Dünya Savaşı’nı konu alan en yüksek gişe sahibi film olmayı başardı.

Sinema salonları 21 Temmuz 2023’ten beri Oppenheimer ve Barbie’nin rüzgârıyla eski güçlü günlerinden bir kesite ev sahipliği yapıyor. Greta Gerwig’in yönetmenliğini üstlendiği ve başrollerini Margot Robbie ile Ryan Gosling’in paylaştığı Barbie filmi kısa sürede 1 milyar dolar hasılatı aşmayı başardı.

Christopher Nolan’ın atom bombasının mucidini konu alan Oppenheimer’ı ise 550 milyon dolar dolaylarında seyrediyor.

- Reklam -

“Oppenheimer”dan Yeni Gişe Rekoru

Pandemi döneminde vizyona giren Tenet’in ardından Warner Bros. ile yollarını ayıran Christopher Nolan; yeni filmi için Universal Pictures ile anlaşmıştı. Usta yönetmenin yeni projesi, beklendiği gibi gişenin en önemli aktörlerinden biri hâline geldi.

Oppenheimer’ın imza attığı son rekor ise en yüksek gişe hasılatı elde eden II. Dünya Savaşı filmi olarak kayıtlara geçmesi oldu.

Oppenheimer - En Çok Gişe Hasılatı Elde Eden II. Dünya Savaşı Filmi - Christopher Nolan

Açıklanan son verilere göre Oppenheimer’ın dünya çapındaki gişesi 559 milyon doları bulmuş durumda. Bu, Nolan’ın 2017 yapımı Dunkirk filminin 527 milyon dolarlık gişe hasılatını geçtiğini ortaya koyuyor. Dunkirk; Fransa Savaşı sırasında gerçekleştirilen Dunkerque Tahliyesi’ni konu alıyordu.

Oppenheimer’ın yeni unvan aynı zamanda Steven Spielberg’ün 1998 tarihli Saving Private Ryan’ı da geride bıraktığını gösteriyor. Saving Private Ryan filmi 482 milyon dolarlık hasılat ile bu kategoride üçüncü sırada yer alıyor. Ancak veriler, dolar enflasyonundan bağımsız olarak ele alınıyor. Dolayısıyla Matt Damon’lı Saving Private Ryan bugünün dolar kuruna göre aslında hâlâ birinci sırada yer alıyor. Öte yandan Nolan’ın son incisinin önünde hâlâ gidecek yolu olduğu görülüyor.

Nolan, Universal ile anlaşarak filmlerinin en az 90 gün boyunca sinema salonlarında kalmasının garantisini almıştı.

- Reklam -

Barbenheimer Savaşı Her İki Filmin de Grafiğini Yukarı Taşıdı

Warner Bros.’un Barbie Yazı Operasyonu adını verdiği Barbie tanıtım kampanyası; zaman içerisinde sosyal medyada Barbenheimer’a dönüşünce her iki film de birbirlerini yukarı taşımayı başardı.

Barbie Gişe Hasılatı Oppenheimer

Yapımların yıldızları birbirlerinin filmlerine bilet aldı ve tanıtım kampanyası sürecinde mevcut iklimden övgü ve heyecanla bahsetti.

Cillian Murphy’nin J. Robert Oppenheimer’a hayat verdiği Nolan filminin oyuncu kadrosunda Matt Damon, Florence Pgh, Emily Blunt, Jason Clarke, Kenneth Branagh, Rami Malek ve Gary Oldman gibi birçok yıldız isim yer alıyor.

Siz Christopher Nolan’ın yeni filminin gişe performansını ve izleyici sayısı açısından Barbie ile kıyaslanmasını nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Erşan Kuneri 2. Sezon - Netflix Türkiye

Cem Yılmaz İmzalı “Erşan Kuneri” Dizisi 2. Sezon ile Geri Dönüyor: İşte İlk Fotoğraf

Blue Beetle Filminden İlk Yorumlar Geldi

“Blue Beetle” Filminden İlk Yorumlar Gelmeye Başladı: “Yeni Döneme Cesur Bir Giriş”