in

James Gunn, DC’nin Yeni Dönemini Başlatacak “Superman: Legacy” Filmini Yönetecek

Superman: Legacy filminin yönetmeni netleşti. DC Studios’un ortak yöneticisi James Gunn yeni fazın ilk filmine imza atacak.

Superman Legacy Yonetmeni James Gunn
- Reklam -
- Reklam -

Superman: Legacy filmi yönetmenini buldu. James Gunn, DC Studios’un yeni dönemindeki ilk yapımın başına geçecek isim oldu. Stüdyo, yeni Superman’i beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor.

DC Universe Phase 1 olarak açıklanan takvim ile dev çizgi roman şirketinin sinematik evreni yeni bir rotaya doğru ilerliyor. Bu akışta yer alan ilk film Superman: Legacy ise çizgi romanların en ikonik kahramanlarından birini yeni sürece dahil ederken aynı zamanda evrenin temellerini de atacak. Evren için kritik bir yer tutan yapıma dair uzun süredir devam eden iddialar doğrulandı ve yeni Superman filminin yönetmeni kesinleşti.

James Gunn geçen günlerde yaptığı açıklama ile senaryosunu kaleme aldığı projenin yönetmenliğini de yapacağını duyurdu. Açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden duygu dolu bir not ile paylaşan Gunn, Superman: Legacy filminin kendisi için çok şey ifade ettiğini aktardı:

- Reklam -

“Üç yıl önce babamı kaybettim. O benim en iyi arkadaşımdı. Küçükken beni pek anlamazdı ama çizgi romanlara ve filmlere olan sevgimi daima destekledi. O olmasaydı bugün bu filmi yapamazdım.

“Buraya kadar uzun bir süreç geçirdim. Yıllar öncesinde bana bir Superman filmi teklifi geldi. O zamanlar hayır dedim çünkü karakterin layık olduğu özel, eğlenceli ve duygusal havayı sağlayamayacağımı düşündüm.

“Bir yıldan kısa bir süre önce Superman’in mirasının etrafında oluşan bir yol gördüm. Aristokrat Kripton ebeveynleri ve Kansaslı ailesinin kendisine kim olduğunu ve yapacağı tercihleri anlattığı bir hikâyeydi.”

Superman Legacy Yönetmen James Gunn

“Superman: Legacy” DC Universe 1. Faz Filmlerinin İlki Olacak

Sinema filmlerinin yanı sıra televizyon dizileri ve animasyonlarla desteklenecek ilk faz Tanrılar ve Canavarlar (Gods and Monsters) temasıyla tanıtılmıştı. Bu fazın ilk filmi ise evrenin en güçlü kahramanı Superman’i anlatacak. Hayranlar için Superman: Legacy, Çelik Adam’ı beyaz perdeye bir kez daha taşımasının yanı sıra yeni fazı başlatması açısından kritik bir önem ifade ediyor.

Gunn ve Safran geçen aylarda yaptıkları açıklamada Legacy filminin yeni bir orijin öyküsü olmayacağını bunun yerine farklı bir hikâyeyi anlatacağını söylemişti:

- Reklam -

“Superman’in Kripton geçmişini ve insan tarafını dengelemeye çalışmasını konu alacak. O doğrunun, adaletin ve Amerika’nın yolunun timsali. Nezaketin eski moda sayıldığı bir dünyada iyi kalpli biri olmasını anlatacak.”

James Gunn Superman Legacy Yonetmeni

2013 yılında çıkış yapan Man of Steel filminden bu yana karaktere hayat veren ve Black Adam filminin jenerik sonrası sahnesinde görünen Henry Cavill’ın DC evrenine veda etmesinin ardından Çelik Adam rolünü kimin üstleneceği ise şu an için netleşmedi.

Gunn ve Safran döneminin ilk filmi olan Superman: Legacy Warner Bros. imzasıyla 11 Temmuz 2025 yılında beyaz perdedeki yerini alacak.

Siz Superman: Legacy filmi için nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ariadne - Jennifer Saint

Antik Yunan Mitlerindeki Unutulmuş Kadınları Yeniden Yorumlayan “Ariadne” Romanı Türkçede

Venüs Gezegeni Volkanik Aktivite

Venüs’te Şimdiye Dek Görülmemiş Bir Volkanik Hareketlilik Gözlemlendi: Gezegenin İç Yapısı Aydınlatılabilir