in ,

“Silo”nun Yazarından Yeni Bilimkurgu Dizisi Geliyor: “Beacon 23” için İlk Fragman Yayınlandı

“Beacon 23” dizisinden ilk fragman yayınlandı. Hugh Howey’nin bilimkurgu öyküsünden uyarlanan yapım MGM+ ekranlarında gösterime girecek.

Beacon 23 Fragman - Hugh Howey
- Reklam -
- Reklam -

Beacon 23 dizisi ufukta gözüktü. Silo (Wool) serisiyle tanınan bilimkurgu yazarı Hugh Howey’nin öyküsünden adapte edilen yapım MGM+ kanalında yayına girecek.

Son olarak başrolünde Rebecca Ferguson ile David Oyelowo’nun yer aldığı Apple TV+ dizisi Silo ile adını duyuran Howey’nin bir eseri daha ekrana taşınıyor.

5 öyküden (Little Noises, Pet Rocks, Bounty, Company ve Visitor) oluşan Beacon 23 kitabı 2015 yılında okurla buluştu. Henüz Türkçeye kazandırılmayan eser 23. yüzyılda geçiyor ve uzaydaki bir “deniz fenerinde” uzay gemilerinin geçmesine yardımcı olacak işaret görevinde çalışan iki kişinin hikâyesini konu alıyor.

- Reklam -

Eski adıyla Epix olan ve Metro-Goldwyn-Mayer çatısı altında işleyen MGM+ kanalında yayınlanacak diziden ilk tanıtım paylaşıldı. Lena Headey ve Stephan James’in başrollerini paylaştığı bilimkurgu dizisinin ilk sezonu toplam 8 bölümden oluşacak. Yapım ilk olarak Spectrum, ardından da AMC kanalı için planlanmış ancak neticede dizinin haklarını alan MGM+ olmuştu.

Beacon 33 Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Halan ve Aster adlı iki karakterin kendilerini bilinen evrenin sonunda işaret bekçileri olarak kapana kısılmış hâlde bulmalarıyla başlayan dizi, dönem olarak kendisine 23. yüzyılı seçiyor. Yapım, güven sorunu yaşayan ikili arasındaki gergin irade savaşı etrafında gelişiyor.

Dizinin yaratıcılığını Zak Penn (Ready Player One, Free Guy) üstleniyor. Penn, Glen Mazzara (The Walking Dead, The Shield) ile birlikte yürütücü yapımcı olarak da görev alıyor.

Beacon 23 Fragman - Hugh Howey - Bilimkurgu

Zak Penn ve Glen Mazzara’nın yanı sıra David Fortier, Ivan Schneeberg, James Middleton, Nick Nantell, Tina Thor, Katie O’Connell Marsh, Elisa Ellis, Liz Varner, Ira Steven Behr, Daniel Percival, Joy Blake, Lena Headey ve Stephan James de yürütücü yapımcı olarak ekipte yer alan isimler arasında.

- Reklam -

MGM+ başkanı Michael Wright dizinin izleyicileri düşündürmeye iteceğine dikkat çekerken şu açıklamayı yapıyor:

“Zak Penn ve Glen Mazzara’nın inanılmaz hayal gücü, Lena Headey ve Stephan James’in sürükleyici performansları ve heyecan verici bir dünya inşasıyla Beacon 23, birinci sınıf bilimkurgu draması.”

Beacon 23 Fragman - MGM - Hugh Howey

Beacon 23 dizisi 12 Kasım 2023 tarihinde ilk iki bölümüyle izleyicilerin karşısına çıkacak. Yazarın bir diğer eseri Silo ise 2. sezon onayını geçen yaz aldı.

2015’te Kayıp Rıhtım ekibinin yazar Hugh Howey ile gerçekleştirdiği sohbeti izlemek için buraya tıklayabilir, Silo serisinin kitapları hakkındaki değerlendirme yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Beacon 23 hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bilimkurgu dünyasından en yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Elite 8. Sezon Final

Netflix Dizisi “Elite” 8. Sezon ile Final Yapıyor

Max Avrupa Yayın Takvimi

Warner Bros. Discovery’nin Dijital Yayın Platformu Max 2024’ün İlkbaharında 22 Avrupa Ülkesinde Yayına Giriyor