in ,

Hugh Howey’nin Bilimkurgu Üçlemesinden Uyarlanan “Silo” Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı

Silo 2. sezon onayı aldı. Hugh Howey’nin post apokaliptik dünyada geçen serisinden uyarlanan dizi, yolculuğuna Apple TV+’ta devam edecek.

Silo 2. Sezon Onayı Aldı
- Reklam -
- Reklam -

Silo 2. sezon onayını almayı başardı. Apple TV+’ın popüler distopik ve post apokaliptik bilimkurgu dizisi, ilk sezon finalinden önce resmi olarak yenilendi.

Hugh Howey’nin aynı adlı roman üçlemesine dayanan Silo, Graham Yost tarafından diziye uyarlandı. Başrolünde Rebecca Ferguson’un yer aldığı yapım, insanlığın son kalesi olan dev bir siloda yaşayan mühendis olan bir karakterin gerçeği keşfetme çabasını anlatıyor. Dizi, hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden güçlü yorumlar alarak Apple için önemli bir çıkış noktası oldu.

Şimdi Apple, Silo dünyasının 2. sezonda daha da keşfedileceğini resmi olarak duyurdu. 1. sezon toplamda 10 bölümden oluşuyor ve bugün yayınlanan 8. bölüm “Hanna” ismini taşıyor. Henüz 2. sezonun bölüm sayısı hakkında bir bilgi verilmedi. Aşağıda Graham Yost’un yenileme hakkındaki yorumunu bulabilirsiniz:

- Reklam -

“Dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerin Hugh Howey’nin romanlarını hayata geçirmek için yarattığımız destansı dünyaya kendilerini kaptırmaları için sabırsızlanıyoruz. Apple ilk günden beri vizyonumuza inandı. Bu hikâyenin derinliklerine inme ve Silo’daki karakterlerimizin katmanlarını açma fırsatına sahip olmak bizim için büyük bir onur.”

Silo 2. Sezon Onayını Aldı

Silo 2. Sezon Yenilemesi Öncesi Cevap Bekleyen Sorular

Silo 2. sezon için yenilense de henüz ilk sezonun kalan bölümlerinde cevaplanması gereken birçok soru bulunuyor. En büyük gizem ise dış dünya hakkında. 1. sezonun başındaki bölümler, silodaki izleme ekranlarında gösterilen kadar kasvetli ve apokaliptik olmayan “gerçek” dünyaya bir göz atmış gibi görünse de, Holston (David Oyelowo) ve Allison’ın (Rashida Jones) akıbetleri, dış dünyanın gerçekten toksik olabileceğini düşündürüyor.

Dış dünya ile ilgili soruların yanı sıra, ilk sezonun kalan bölümleri, Silo’yu denetleyen Yargı’nın ne kadar bilgiye sahip olduğunu ve bunu diğer sağ kalanlarla paylaşmadığını ortaya çıkarabilir. Örneğin Robert Sims’in (Common) kısa bir süre önce, silodaki insanların faaliyetlerini görüntüleyebildiği gelişmiş bilgisayar monitörleri barındıran büyük bir gözetleme odasına sahip olduğu ortaya çıktı. Gerçekte ne kadar şey bildiği belirsizliğini korusa da, kendisinin ve Judicial’ın hayatta kalan diğer kişilerle paylaşmadığı çok sayıda bilgi olduğu açık.

- Reklam -

Silo 2. Sezon Onayını Aldı

Ayrıca Juliette (Ferguson), George’un (Ferdinand Kingsley) ölümüyle ilgili gerçeği ortaya çıkarmaya gittikçe yaklaşıyor. 1. sezon finalinde Silo’nun tüm sırlarını açığa çıkaracağı pek olası görünmese de, George’un cinayetiyle ilgili cevapların yakın olduğu anlaşılıyor. Bu da onu daha fazla keşif yapmaya yönlendirecek.

Silo 2. sezonunun hikâyeyi nasıl sürdüreceği henüz bilinmese de, cevaplanması gereken birçok soru olduğu açıkça görülüyor.

Dizinin ilk sezonunu sizler nasıl buldunuz? Yeni sezon onayı alması hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, dizi dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Abyss Abyss dedi ki:

    İlk sezonu şimdiye kadar oldukça beğendim. İnternette gördüğüm birkaç kitap spoilerı dışında bütün gizem korunuyor. Belki sezon finaliyle beraber kitaplara geçerim…

  2. Avatar for Vordue Vordue dedi ki:

    Son yayınlanan 8. bölüm itibariyle acayip keyifle izliyorum ben. Kitapları okumadım, okuyanların yorumu belki ayrı olabilir ama bu sezon başlayan diziler içinden en beğendiklerim içinde olacak gibi gözüküyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Wonderful Story of Henry Sugar Film Süresi - Wes Anderson

Wes Anderson’ın Roald Dahl Uyarlaması “The Wonderful Story of Henry Sugar” Filmi Yalnızca 37 Dakika Sürecek

Void Rivals: Robert Kirkman'dan Yeni Çizgi Roman Serisi

“The Walking Dead”in Yaratıcısı, “Transformers” ve “G.I. Joe” Evrenlerini Birleştiren Yeni Bir Çizgi Roman Yazdı