in ,

Wes Anderson’ın Roald Dahl Uyarlaması “The Wonderful Story of Henry Sugar” Filmi Yalnızca 37 Dakika Sürecek

The Wonderful Story of Henry Sugar’ın süresi ortaya çıktı. Wes Anderson’ın Roald Dahl uyarlaması yalnızca 37 dakikalık ekran süresine sahip olacak.

The Wonderful Story of Henry Sugar Film Süresi - Wes Anderson
- Reklam -
- Reklam -

The Wonderful Story of Henry Sugar filmi sürpriz derecede kısa süresi ile gündeme geldi. Roald Dahl’ın ünlü öyküsünden uyarlanan Netflix yapımının başrolünde Benedict Cumberbatch yer alıyor.

Netflix 2021 yılında The Roald Dahl Story Company’yi satın aldıktan sonra birçok farklı Dahl uyarlaması için harekete geçmişti. Netflix’in en dikkat çeken adaptasyon projelerinden birisi de Wes Anderson yönetmenliğindeki Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü uyarlamasıydı.

Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Koca Sevimli Dev, Cadılar ve Matilda gibi klasik çocuk eserleriyle tanınan Roald Dahl; aynı zamanda yetişkinler için kaleme aldığı öykü ve romanlarla biliniyor. İlk defa 1977 yılında yayımlanan The Wonderful Story of Henry Sugar öyküsü yıllar sonra Netflix ile ekrana taşınmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Indie Wire’a konuşan Wes Anderson, öyküyü ekrana taşımanın neden bu kadar uzun sürdüğünü ve film formatının Netflix’e uygunluğu üzerine açıklamalarda bulundu.

Wes Anderson “The Wonderful Story of Henry Sugar” Filmi için Uzun Yıllar Beklemişti

Roald Dahl’ın hayranı ve yazarın aile dostu olan Anderson, The Wonderful Story of Henry Sugar uyarlaması için uzun süredir planlar yapıyordu. Netflix’in satın alma hamlesinin ardından Anderson da beklediği fırsatı yakalamış oldu.

“Roald Dahl’ı Fantastic Mr. Fox’u çekmeden önce de tanıyordum. Eşi Lindsay Dahl ile 20 yıl kadar önce The Royal Tenenbaums’u çekerken tanışmıştım. Yıllarca Henry Sugar’ı film yapmak istedim. Onlarla arkadaş olduğum için bu hikâyeyi benim için ayırdılar. Lindsay meşaleyi Dahl’ın torunu Luke’a devretti. Yani bu iş beni bekliyordu. Ama nasıl bir yaklaşım izleyeceğimi bilemiyordum.

“Hikâyede sevdiğim şeyin yazım tarzı olduğunu biliyordum, Dahl’ın kelimeleri. Cevabı bulamıyordum ve sonra birden fark ettim. Bu uzun metrajlı bir film olmayacak. Sadece 37 dakika falan. Ama ben bunu yapmaya hazır olduğumda Dahl ailesi artık filmin haklarına sahip değildi. Tüm anlaşmayı Netflix’e satmışlardı. Hakları el değiştirdiği için filmi yapabileceğiniz başka bir platform kalmamıştı.”

The Wonderful Story of Henry Sugar - Wes Anderson

Wes Anderson, “Play for Day” Günlerini Anımsatıyor

Wes Anderson bugüne kadar filmlerini yalnızca sinemada gösterime sokmuştu. Doğrudan Netflix’te gösterilecek bir yapımın ünlü yönetmene ne hissettirdiği de sorulan sorular arasındaydı. Anderson bu yapım özelinde Netflix’in mükemmel bir platform olduğunu düşünüyor.

- Reklam -

“37 dakikalık bir film olduğundan Netflix bunu yapmak için mükemmel bir yerdi. Çünkü aslında bir film değil. Eskiden BBC’de Steven Frears, John Schlesinger ve Alan Clarke gibi isimlerin yönettiği Play for Today adlı programlar yapılırdı. Bir saatlik ya da daha kısa yapımlardı. Ben de böyle bir şey hayal ettim.”

The Wonderful Story of Henry Sugar Filmi Oyuncuları

Filmde Benedict Cumberbatch, Henry Sugar karakterini canlandırıyor. Yapımda yer alan diğer isimler arasında ise Dev Patel (The Green Knight), Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel), Rupert Friend (The French Dispatch), Richard Ayoade (Submarine) ve Ben Kingsley (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) gibi isimler de yer alıyor.

Filmin yayın tarihi ise şu an için bilinmiyor.

Siz Wes Anderson’ın The Wonderful Story of Henry Sugar uyarlaması için nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Salma Hayek Black Mirror 6. Sezon Netflix

Salma Hayek, “Black Mirror”daki Rolü Hakkında Konuştu: “En İğrenç Şeyleri Yapabileceğim Bir Alter Ego Yarattım”

Silo 2. Sezon Onayı Aldı

Hugh Howey’nin Bilimkurgu Üçlemesinden Uyarlanan “Silo” Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı