in ,

Warner Bros. Discovery’nin Dijital Yayın Platformu Max 2024’ün İlkbaharında 22 Avrupa Ülkesinde Yayına Giriyor

Max platformunun Avrupa takvimi belli oldu. Warner Bros. Discovery cephesinden gelen yeni açıklamaya göre yayın hizmetin 22 yeni ülkede yayına girmeye hazırlanıyor.

Max Avrupa Yayın Takvimi
- Reklam -
- Reklam -

Max platformu Avrupa’da 22 yeni ülkede yayına girecek. Warner Bros Discovery’nin Uluslararası Başkanı Gerhard Zeiler ile Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Yayın Başkanı Leah Hooper Rosa dijital yayın platformunun gelecek planlarından bahsetti.

WarnerMedia ile Discovery Inc. birleşmesinin ardından Warner Bros. Discovery adını alan medya şirketi, çevrimiçi yayın servisini de yeniden programlamaya başladı. WB çatısı altındaki HBO Max ile Discovery Inc.’e ait discovery+’ı bir araya getirecek yeni bir platform için tekrar markalaşan servis Nisan 2023’te Max’i duyurdu.

Bu süreç, Türkiye’ye adım atmaya hazırlanan HBO Max’in de programının değişmesine neden oldu ve takvimler yeniden kurgulandı.

- Reklam -

Netflix, Disney Plus ve Prime Video gibi servislerin ardından Türkiye’ye adım atmaya hazırlanan Max’in Avrupa takvimi hakkındaki ilk detaylar ortaya çıktı.

Max Platformunun 2024 Planları Belli Oldu: İşte Avrupa Yayın Takvimi

Gerhard Zeiler ve WBD’nin Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) yayın başkanı Leah Hooper Rosa, Zeiler’in açılış konuşmasını yaptığı uluslararası televizyon pazarı MIPCOM’da dikkat çeken detaylar paylaştı.

Rosa, Avrupa’da yayına başlayacak ilk ülkelerin İskandinav ve İberya bölgelerinin yanı sıra Hollanda ile Orta ve Doğu Avrupa’yı da içerecek şekilde planlandığını söyledi. İkinci dalganın ise Fransa ve Belçika’yı kapsayacağını sözlerine ekledi. HBO’nun Avrupa’nın ödeme devi Sky ile kârlı bir yayın anlaşmasının bulunduğu için platform şimdilik İngiltere, Almanya ve İtalya pazarları konusunda plan yapmıyor. WBD’nin Türkiye’de ise BluTv ile ortaklık anlaşması bulunuyor.

Max Avrupa Yayın Takvimi - WBD

Max’in Avrupa’daki yolculuğu, WBD’nin Eurosport kanalı aracılığıyla tenis Grand Slam turnuvaları, Fransa Bisiklet Turu ve Paris’teki 2024 Olimpiyat Oyunları da dahil olmak üzere canlı yayınlanan spor içeriklerini de kapsayacak. Kanal ayrıca bazı ülkelerde WBD’nin yerel eğlence ağlarından bazılarının canlı yayınlar da sunacak.

HBO ve Discovery+ içeriğini bir araya getiren yeni Max, mayıs ayında ABD’de faaliyete geçti. Platformun Latin Amerika’da 2024’ün ilk çeyreğinde kullanıma sunulması planlanıyor. Avrupa’daki ilk yayının ardından WBD, Asya Pasifik’teki önemli bölgelerde de çalışmalar yürütmeyi planlıyor.

- Reklam -

Max Kârlı Olmaya Başladı

Zeiler, bu yılın ilk yarısında Max’in “biraz kârlı olmaya başladığını” söyledi ve stüdyo destekli yayıncının Netflix’in yanı sıra bu iddiada bulunabilecek tek dijital yayın platformu olduğunu söyledi.

Yayıncılık sektöründe “daha rasyonel tutumların” başladığını belirten Zeiler şunları kaydetti:

“Diğerleri hâlâ çok para kaybediyor. En azından son 12 ay içinde gördüğümüz şey, bu düşük seviyede fiyatlandırılmış içeriğin aşırı dağıtımıyla ilerleyen yayıncılık döneminin sona erdiği.”

Max - WBD

Netflix ABD Ücretlerine Zam Yaptı

Gerhard Zeiler’ın açıklamasından yalnızca birkaç gün sonra, Netflix ABD’deki abonelik ücretlerinde zam yaptı. Temel Plan aylık 9,99 dolardan 11,99 dolara, Premium plan ise aylık 19,99 dolardan 22,99 dolara yükseltildi.

WBD’nin yayın takvimi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Beacon 23 Fragman - Hugh Howey

“Silo”nun Yazarından Yeni Bilimkurgu Dizisi Geliyor: “Beacon 23” için İlk Fragman Yayınlandı

The Boy and the Heron - İngilizce Dublaj Seslendirme Kadrosu

Miyazaki’nin Son Filminde İngilizce Dublaj Ekibi Belli Oldu: Christian Bale, Florence Pugh ve Dahası…