in

Discovery+ Geliyor: Discovery Yeni Dijital Yayın Platformunu Duyurdu

Discovery+ duyuruldu. Discovery’nin yeni dijital yayın platformu, sayısız belgesel ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

discovery kr
- Reklam -
- Reklam -

Çevrim içi belgesel kanalı discovery+ geliyor. Discovery Channel, yılbaşında yayın hayatına başlayacak olan yeni dijital yayın platformunu duyurdu.

Dijital yayın platformları son birkaç yılda dört bir yanımızı sarmaya başladı. Netflix’in yakaladığı başarı sayesinde birçok dev şirket, farklı aracılara para kazandırmaktansa kendi dijital yayın servislerini kurmanın daha mantıklı olduğunu düşündüler. Hatta Apple gibi teknoloji odaklı bir firma bile kendi dijital yayın servisi Apple TV+ ile yarışa katıldı. Bu süreçte HBO Max, Disney+ ve Amazon Prime Video gibi oldukça talep gören servisleri hizmete başladı.

Pek tabii bunun yanında irili ufaklı farklı birçok yayın servisi de dijital yayın hayatındaki yerini aldı. Mubi, Youtube Premium gibi uluslararası hizmetlerin dışında ülkemizde de BluTV, PuhuTV ve FoxPlay gibi dijital mecralar bulunmakta.

- Reklam -

discovery+ kanallar

İşte şimdi, muhtemelen geleceğin kaçınılmaz olarak genel televizyon kanalı standardının yerini alacak olan dijital yayın hizmetlerine bir yenisi daha katılıyor.

Dijital Belgesel Kanalı discovery+ ile Tanışın

Discovery Channel, 4 Ocak 2021 tarihinde ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde yayın hayatına girecek discovery+ yayın hizmetini başlatacak. Ardından Hindistan, Birleşik Krallık ve İrlanda başta olmak üzere 25 ülkede kullanıcılara ulaşacak.

Peki bu platformda neler yer alacak? İzleyiciler HGTV, Food Network, TLC, ID, OWN, Travel Channel, Discovery Channel ve Animal Planet gibi tanıdık belgesel kanallarında yayınlanan yaklaşık 55 bin bölümlük içeriğe bu servisle birlikte erişme imkânına sahip olacaklar. Kanalın ayrıca A&E, The History Channel ve Lifetime içeriklerini öne çıkarmak için A&E Networks ile anlaşma yaptığı da açıklandı.

Pek tabii çiçeği burnunda dijital yayın servisine özel orijinal içerikler de olacak. BBC’nin ünlü “A Perfect Planet” serisi de dahil olmak üzere, jürisinde Martha Stewart’ın olduğu budama sanatı temalı Clipped adlı bir yarışma serisi, Route 66 isimli bir Kevin Hart gezi programı ve çok daha fazlası yer alacak.

discovery+ ekran

- Reklam -

discovery+ ayrıca, “Fixer Upper” yıldızları Chip ve Joanna Gaines ile ortak girişimleri olan Magnolia Network ile de bir anlaşma yaptı. Ayrıca, markaları arasında The Dodo, NowThis ve Thrillist olan Discovery destekli dijital medya şirketi Group Nine’dan da orijinal içerikler platforma özel olarak hazırlanacak.

discovery+ hizmeti reklamsız kullanım için ABD’de aylık 4,99 ve 6,99 dolar ücret seçenekleriyle gelecek. Ayrıca kanal, yine Amerika’da yayın yapan internet sağlayıcısı Verizon ile de ortaklığa gitti. Verizon abonelerine özel olarak planlar dahilinde yıllık bazda ücretsiz discovery+ erişimi sunacaklar. Diğer ülkelerde ne zaman hizmet vereceği ise şimdilik açıklanmadı.

discovery+

Discovery CEO’su David Zaslav, yaptığı açıklamada iki yıldır bunun için hazırlandıklarını ve kullanıcıları oldukça memnun eden bir özgün içerik altyapısıyla geldiklerini belirtti. Her hafta içerik sayısının artacağına da değinen Zaslav, dünyayı konu alan en büyük dijital platformu kurduklarını da sözlerine ekledi.

Dijital yayıncılık furyasına Disovery’nin de disocery+ ile katılmış olmasını sizler nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tech Crunch

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars: The High Republic animasyon dizisi

Star Wars: The High Republic Animasyon Dizisi Geliyor

Âşıklar Bayramı - Kemal Varol

Âşıklar Bayramı Film Oluyor: Özcan Alper, Kemal Varol’un Romanını Sinemaya Uyarlıyor