Menu
in ,

Hannah Gold İmzalı “Son Ayı”nın Devam Kitabı “Ayı Dönüyor” Türkçedeki Yerini Aldı

Ayı Dönüyor Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Hannah Gold imzalı Son Ayı’nın devam kitabında Ayı ve April, yeni bir macera için geri dönüyor. | Ön Okuma

Ayı Dönüyor kitabı ile Son Ayı’da okurların karşısına çıkan Ayı ve April’ın maceraları kaldığı yerden devam ediyor. Hannah Gold imzalı eser, Genç Timaş etiketiyle okurların karşısına çıkıyor.

Ayı Dönüyor, Hannah Gold’un çok satan Son Ayı kitabının devamı niteliğinde. Küresel ısınma ve doğanın korunması temalı ilk kitapta, April isimli genç bir kızın kutup ayısı ile kurduğu sıra dışı dostluk anlatılmıştı.

Yeni kitapta ise April ve sevgili ayı dostu, bir kez daha büyüleyici bir maceranın içine sürükleniyor. April, Svalbard’da bir ayının yaralandığı haberini alınca, bunun kendi ayısı olduğundan emin. Babasını ikna ederek kutupta onu aramaya koyuluyor ve yine buz gibi tehlikelerle dolu bir serüvene atılıyor.

- Reklam -

Son Ayı ile çocuk edebiyatının en prestijli ödülü Carnegie Madalyası’na aday gösterilen Hannah Gold, orijinal adı Finding Bear olan ve ilk defa Eylül 2023’te yayımlanan yeni kitabıyla da küresel ısınma ve doğa dostu temalarıyla değinmeye devam ediyor.

Ayı Dönüyor – Hannah Gold | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Ayı, yavaşça yana çekildi. Ve orada, mağaranın görünmeyen derinliklerinden dört dengesiz pençe üzerinde sallanan küçük bir kutup ayısı yavrusu çıktı.

April, Ayı Adası’ndan döneli bir yıldan fazla olsa da, Ayı hakkında düşünmeyi hâlâ sürdürüyordu.

Svalbard’da bir ayının vurulup yaralandığını duyduğu zaman, o ayının kendi ayısı olduğundan emindi. Yapması gerekenin ne olduğunu biliyordu: Babasını ikna etmeli ve kutuplarda Ayı’yı aramaya çıkmalıydı. Bütün engellere rağmen bunu başarınca, April kendisini yine buz gibi bir maceranın içinde buldu.

272 sayfalık Ayı Dönüyor’un çevirisini Tuğçe Nida Gökırmak yapıyor. Kitabın iç illüstrasyonları ve kapak tasarımını ise tıpkı ilk kitapta olduğu ödüllü çizer Levi Pinfold üstleniyor. Harry Potter serisinin 20. yıl özel baskısının tasarımcısı olan Pinfold, bu devam macerasında da çizimleriyle hikâyeye hayat veriyor.

Son olarak kitabın ilk sayfalarını içeren tadımlık ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Hannah Gold Röportajı: “Bu Kusurlu Dünyada Çocukları Duygularını Keşfetmeleri için Özgür Bırakmalıyız”

Hannah Gold’un kaleminden çıkan yeni kitabın konusunu sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan kitaplar için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version