Menu
in ,

George Miller’ın “Furiosa: A Mad Max Saga” Filminden İlk Yorumlar Övgü Dolu: “Aksiyon Sinemasının En İyilerinden”

Furiosa: A Mad Max Saga yorumları sosyal medyada yer bulmaya başladı. Eleştirmenler, George Miller’ın yeni Mad Max macerasından memnun.

Furiosa: A Mad Max Saga yorumları, yeni George Miller filmine dair beklentileri artırdı.

Başrollerinde Anya Taylor-Joy ve Chris Hemsworth’ün yer aldığı Furiosa, Mad Max evrenini bir sonraki aşamaya taşımaya hazırlanıyor. Yapım, aldığı ilk yorumlarda övgü dolu sözlerle anıldı.

2015 yılında vizyona giren kıyamet sonrası temalı Mad Max: Fury Road eleştirmenler ve izleyicilerden yüksek puanlar almayı başarmıştı. Furiosa ise Fury Road’un öncesine giderek filme ismini veren karakterin geçmişini ortaya çıkaracak. Yapımda Taylor- Joy ve Hemsworth ile birlikte Tom Burke, Nathan Jones ve Daniel Webber gibi isimler de yer alıyor.

- Reklam -

Furiosa: A Mad Max Saga filminin Cannes Film Festivali’ndeki ön gösterimi ile birlikte ilk bakış yorumları da sosyal medyada yer almaya başladı. Eleştirmenlere göre George Miller’ın yeni filmi izleyicileri çılgın bir maceraya sürükleyecek.

Furiosa: A Mad Max Saga Yorumları Ses Getirdi

“Muhteşem Karakterler, Ağzınızı Açık Bırakacak Sinematografi”

Fandango yazarlarından Erik Davis, filmin aksiyon dozundan övgüyle bahsetti:

“George Miller’ın Furiosa filmi aksiyon sinemasının en iyi örnekleri arasında yer alıyor. Wasteland ve Furiosa’nın hikâyesini genişletiyor ve bunu yaparken inanılmaz araba kovalamacaları, muhteşem karakterleri ve ağzınızı açık bırakacak bir sinematografiyi de izleyicilere sunuyor.

“Anya Taylor-Joy ve Chris Hemsworth başarılı bir oyunculukla Wasteland’e dalıyor. Filmde aklımı başımdan alan bir War Rig sahnesi vardı, tam bir klasik. Mad Max filmlerini seviyorum be bu filme bayıldım. Motorları çalıştırın!”

“Fury Road’dan Farklı Fakat İnanılmaz Zengin”

IndieWire’dan eleştirmen David Ehrlich filmin Fury Road’dan farklı bir tona sahip olduğunu paylaştı:

Furiosa’nın gerçekten ama gerçekten çok iyi olduğunu söylemekten büyük mutluluk duyuyorum.

Fury Road’dan tamamen farklı viteste (hatta bazı insanları hayal kırıklığına uğratacak derecede) ilerliyor. Ama aynı zamanda Wasteland’e kendi efsanesini kazırken filmi daha da zenginleştiriyor.”

“Kelimenin Her Anlamıyla EPİK”

Podcast yayıncısı Nick’s Flicks Fix sosyal medyada yaptığı paylaşımda Chris Hemsworth’ün oyunculuğunu övdü:

Furiosa kelimenin her anlamıyla EPİKTİ. Evren tasarımı ve Mad Max kültürünü taşıması her anda kendisini belli ediyor. Patlayıcı ve heyecan verici bir aksiyona sahip bombastik bir film. Taylor-Joy harika ama Hemsworth daha önce parlamadığı gibi parlıyor.”

“Chris Hemsworth’ün Kariyerindeki En İyi Oyunculuğu”

House of Cinema podcast programından Joe yaptığı paylaşımda Furiosa: A Mad Max Saga’nın bir önceki Mad Max filmlerinden farkını ele aldı:

“Sinemanın heavy metal’i. Fury Road filmindeki bütün o alev ve kükürdü taşıyor fakat yine de kendine has bir deneyim yaşatıyor.

“George Miller bir sinema tanrısı. Anya Taylor-Joy filmin yıldızı. Chris Hemsworth kariyerinin en iyi oyunculuğunu sergiliyor.

“Furisa sinemalara neden gittiğimizin bir kanıtı.”

“50’lerden 80’lere bir Sinema Yolculuğu”

Variety’den yazar ve sinema eleştirmeni Simon Thompson filmin görselliğini överek şu paylaşımda bulundu:

“Aman tanrım George Miller! Furiosa sizi içine çekiyor. O kadar devasa ki bazı anlarda IMAX perdesinin sınırlarından çıkacakmış gibi hissettiriyor. Ama yine de derinden gelen bir yakınlığı da var. 50’lerden 80’lere kadar giden bir sinema yolculuğunun yankıları var. Zengin ve akıllı bir vizyona sahip.”

“Mad Max Efsanesi Muhteşem Bir Şekilde Geri Dönüyor”

Sinema platformu The Atom Review’daki değerlendirmede ise şu ifadelere yer verildi:

“Mad Max Efsanesi muhteşem bir şekilde geri dönüyor. Oyuncu kadrosu inanılmaz. Shakespearevari bir hikâye çarpıcı görsellikle veriliyor. Sizi öfkeyle ayağa dikecek büyük ve cesur bir efsane. Sadece bir başka devam filmi değil, gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biri.”

“Fury Road’dan Farklı Bir Film”

Empire City Box Office’teki yorum ise şunları dile getiriyor:

“Geçen hafta Furiosa filmini izledim ve bayıldım. Fury Road’dan tamamen farklı bir film ve sanırım ilk iki Mad Max filmiyle karşılaştırılması daha doğru olacaktır. Normal izleyicilerin filmi izlemesi o kadar kolay olmayacaktır belki ama Anma Günü haftasında iyi bir gişe elde edecektir.”

“Fury Road’ın Antitezi”

Den of Geek’ten eleştirmen David Crow filmin sinematik dilini övgü dolu sözlerle andı:

“TANIKLIK ET: Furiosa görsel bir şölen ve inanılmaz bir yapım. Bu yapım Fury Road’un bir antitezi olarak görülebilir çünkü o filmde az olan şey burada daha ayrıntılı ve epik. Bir zamanlar neredeyse sessiz bir film olan yerde şimdi distopyanın, umutsuzluğun ve ihtişamın devasa bir tuvali var.”

“George Miller Çok Yaşa”

Josh Horowitz filmin Fury Road’dan farklı olduğunu dile getirenlerden:

Furiosa bir Fury Road değil ve bunda hiçbir sorun yok. Zaten Furiosa, Fury Road olmaya çalışmamış. Benzersiz bir şekilde zorlayıcı ve epik bir film. Bu filmi defalarca kez izleyip daha da derinlerinde kaybolmak için sabırsızlanıyorum. George Miller çok yaşa.

“Oyunculuklar noktasında Anya ve Hemsworth muhteşemler. Tom Burke kendisine hayran bırakıyor.”

Mad Max serisi 1979 yılında vizyona girdiğinden bu yana güçlü bir geçmişe sahipti. İlk film izleyicilerle buluştuktan sonra eleştirmenleri ikiye bölse de önemli ödülleri almıştı. Serinin ilk macerası 100 milyon doları bulan gişe hasılatıyla en kârlı film olarak Guinness Dünya Rekoru’nu kırmıştı. 1980’li yıllarda devam filmleri de gelmiş aksiyon sinemasının önemli eserleri arasında yer almıştı.

2015 yılında vizyona giren Mad Max: Fury Road ise 30 yıl sonra seriyi canlandırmış ve altı dalda Oscar ödülünü almayı başarmıştı. Miller’ın yeni filmi Furiosa: A Mad Max Saga ise seriyi farklı bir şekilde devam ettireceğinin sinyallerini veriyor.

2024’ün en merak edilen filmleri arasında yer alan Furiosa: A Mad Max Saga 24 Mayıs 2024’te vizyona girecek. Öte yandan Miller, bir sonraki Mad Max macerasını kurgulamaya başladı bile.

Sizin Furiosa: A Mad Max Saga filmi hakkındaki beklentileriniz ne yönde? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version