Menu
in ,

Netflix, Geliştirilme Aşamasındaki “Horizon Zero Dawn” Dizi Uyarlamasını İptal Etti

Horizon Zero Dawn dizisi iptal edildi. Netflix, yapımın showrunner’ı Steve Blackman’a yönelik suçlamaların ardından harekete geçti.

Horizon Zero Dawn dizisi için iptal kararı alındı. Yapımın başına getirilen showrunner Steve Blackman, bir süredir “toksik, zorba ve manipülatif” davranışlarla sette istismar edici bir çalışma ortamı yaratmak ile suçlanıyordu.

Netflix yapımı The Umbrella Academy dizisinin yaratıcılığını üstlenen Steve Blackman, Ağustos 2022’de ünlü aksiyon rol yapma oyunu Horizon Zero Dawn’ın TV uyarlamasının başına getirilmişti.

Geçen hafta Rolling Stone dergisi Steve Blackman’ın “toksik, zorba, manipülatif ve intikamcı davranışlarıyla” istismar edici bir çalışma ortamı yarattığına dair bazı suçlamaları gündeme taşıdı.

- Reklam -

Bu haberin ardından Netflix, Blackman’ın iki projesini iptal etti. Bu yapımlardan biri Horizon Zero Dawn uyarlaması, diğeri ise Orbital dizisiydi.

İddialara göre Blackman sette cinsiyetçi, homofobik ve transfobik olarak değerlendirilen yorumlar yapıyordu.

Horizon Zero Dawn Dizisi İçin İptal Kararı Çıktı

Sony, Horizon Zero Dawn dizisini iki yıl önce “oyun formatının ötesine geçme” stratejilerinin bir parçası olarak duyurdu. Bu strateji Uncharted filmi ve The Last of Us HBO dizisi ile başladı ve yakın gelecekte God of War dizisi ve Ghost of Tsushima filmiyle devam edecek.

PlayStation, Horizon Zero Dawn’ı konsol için büyük bir amiral gemisi olarak görüyor. Yakında bir VR yan ürünü ve LEGO uyarlaması yayınlanacak. Bu uyarlama, rakip gördükleri Nintendo Switch’te de yayımlanacak. Ancak Netflix’ten çıkan iptal kararı sonrası Sony’nin markayı nasıl ele alacağı merak konusu.

Rolling Stone, Blackman’a yönelik suçlamalarla ilgili haberin ardından yorum için Netflix’e ulaştı. Ancak Netflix bu konuda yorum yapmayı reddetti. Daha sonra ise Orbital ve Horizon Zero Dawn’ın “Blackman ile artık ilerlemeyeceği” öğrenildi.

Blackman’ın bir temsilcisi daha sonra Rolling Stone’a, “Netflix ile uzun, devam eden ve yakın bir çalışma ilişkisi olduğunu” ve “yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ettiğini” ve “bu yılın başlarında yeni bir çok yıllı anlaşma imzaladığını” iddia etti.

Netflix bu iddialar hakkında da yorum yapmayı reddetti. Bu nedenle, Blackman’ın geleceğinin ne olacağı belirsizliğini koruyor. Ancak Orbital ve Horizon Zero Dawn uyarlamasının iptal edildiği biliniyor.

Netflix’in aldığı iptal kararlarına dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Gamer

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version