Menu
in ,

“Game of Thrones” Yıldızı Ian Gelder, 74 Yaşında Hayata Veda Etti

Ian Gelder yaşamını yitirdi. 74 yaşındaki oyuncu, HBO’nun dünyaca ünlü fantastik kurgu dizisi “Game of Thrones”ta Kevan Lannister’ı canlandırmıştı.

Ian Gelder 74 yaşında hayata veda etti. Game of Thrones’un uzun soluklu oyuncularından Gelder’a beş ay önce kanser teşhisi konmuştu.

Fantastik kurgu hayranları Kral Théoden’i canlandıran Bernard Hill’in kaybının ardından şimdi de bir başka yıldızın ölüm haberi ile sarsıldı.

George R.R. Martin’in popüler fantastik kurgu dizisi Game of Thrones’ta Kevan Lannister’ı canlandıran İngiliz aktör Ian Gelder 74 yaşında hayatını kaybetti.

- Reklam -

Gelder, on yılları aşan kariyeri boyunca Torchwood, His Dark Materials, Doctor Who, Snatch ve The Bill’deki rolleriyle ekranlarda sık sık yer almış ve adından söz ettirmeyi başarmıştı.

Ian Gelder Uzun Zamandır Safra Yolu Kanseri ile Mücadele Ediyordu

Ian Gelder’ın eşi ve oyuncu arkadaşı Ben Daniels, aktörün safra yolu kanseri teşhisi konulduktan beş ay sonra öldüğünü Instagram üzerinden yaptığı paylaşım aracılığıyla duyurdu.

“Sevgili eşim ve hayat arkadaşım Ian Gelder’ın ölümünü büyük bir üzüntü ve milyonlarca parçaya bölünmüş kırık bir kalple duyurmak için bu yazıyı yazıyorum.

“Ian’a aralık ayında safra yolu kanseri teşhisi konuldu ve Ian dün saat 13.07’de yaşamını yitirdi. Ona bakmak için tüm işimi bırakmıştım ama ikimizin de her şeyin bu kadar hızlı olacağı konusunda hiçbir fikri yoktu.

“O benim en güvenilir dayanağımdı ve 30 yılı aşkın süredir birlikteydik. Birlikte olmadığımız zamanlarda her gün birbirimizle konuşurduk.

“O tanıdığım en nazik, en cömert ruhlu ve sevgi dolu insandı. Harika bir aktördü ve onunla çalışan herkes onun kalbinden ve ışığından etkilenirdi.

“O yanımda olmadan ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Korkunç hastalığıyla büyük bir cesaretle ve kendine hiç acımadan başa çıktı. Hem de hiç. Olağanüstü biriydi ve çok özlenecek.”

Ben Daniels, Gelder’la birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak şunları ekledi:

“Bu fotoğraf Noel zamanı onu hastaneden taburcu ettikten sonra çekildi. Orada hayatının en kötü üç haftasını geçirmiş olmasına rağmen hâlâ neşe ve sevgi içerisinde olduğunu görebiliyorsunuz.

“Huzur içinde yat benim tatlı Chianni’m.”

Ian Gelder Bugüne Dek Birçok Popüler Yapımda Yer Aldı

Hem TV dünyasında hem de tiyatro sahnelerinde birçok rolde yer alan Ian Gelder, özellikle Game of Thrones dizisinin ilk sezonunda Charles Dance tarafından canlandırılan Lord Tywin’in küçük kardeşi Kevan Lannister rolüyle hatırlanıyordu. Aktör dizinin ilerleyen sezonlarında bu rolü yineledi ve final bölümüne dek yapımda yer almayı sürdürdü.

Gelder son olarak bu yılın başlarında BBC One’ın dönem temalı dedektiflik dizisi Father Brown’ın bir bölümünde yer aldı.

Aktör aynı zamanda Doctor Who spin-off’u Torchwood: Children of Earth’te Bay Dekker’ı canlandırmasıyla da tanınıyor. Oyuncunun yer aldığı fantastik yapımlar arasında 2019 tarihli Philip Pullman uyarlaması His Dark Materials’taki Jordan Koleji’nin kütüphanecisi Charles rolü de bulunuyor. Sanatçı ayrıca 2020’de Doctor Who’da Zellin rolüyle de yer almıştı.

Ian Gelder’ın oynadığı diğer yapımlar arasında London’s Burning ile Agatha Christie’s Poirot dizileri ve Londra West End ile Shakespeare’s Globe Theatre’daki tiyatro oyunları bulunuyor.

Ian Gelder hakkındaki hislerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian


Bizleri Google News, Facebook, X ve Instagram üzerinden takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version