Menu
in ,

Gazete Kupürlerinden Yola Çıkan Araştırmacılar, 137 Yıllık Kayıp Gemi Batığını Tespit Etmeyi Başardılar

Bir grup araştırmacı 1886 yılında Michigan Gölü’nde batan buharlı bir gemiyi, eski gazetelerdeki haberlerin yardımıyla ortaya çıkardı.

Michigan Gemi Enkazı Araştırma Derneği’nden (MSRA) araştırmacılar, eski gazete kupürlerinin yardımıyla 1886’da ABD’de birçok eyalete sınırları bulunan Michigan Gölü’nün 360 metre dibine batan bir buharlı geminin enkazını ortaya çıkardı.

Dernek, Haziran 2023’te gerçekleşen Milwaukee buharlı gemisine ait enkazın keşfini 23 Mart 2024’te Michigan eyaletinde bulunan Holland kentindeki Knickerbocker Tiyatrosu’nda her yıl düzenlenen MSRA Gemi Enkazı Sergisi’nde duyurdu.

Haziran 2023’te MSRA’nın kurucu üyelerinden Valerie ve Jack van Heest öncülüğünde bir ekip batık gemiyi bulmak için çalışmalar gerçekleştirdi. Önce batığın konumunu belirlemek için yandan taramalı sonar teknolojisinden yararlanan araştırmacılar, bunun ardından enkazın görüntülerini yakalamak ve geminin gerçekten Milwaukee olduğunu doğrulamak için kamerayla donatılmış bir uzaktan kumandalı insansız denizaltı (ROV) ile araştırmalarda bulundular.

- Reklam -

Dönemin Gazete Haberleri Kayıp Gemi Batığını Bulmakta Kilit Rol Oynadı

Ancak bu keşfin gerçekleşmesinde yalnızca bugünün teknolojisi rol oynamadı. MSRA üyesi Neel Zoss yapılan keşfe dair şunları söyledi:

“Kazayla ilgili haberler ve su akıntıları üzerine yapılmış çalışmalar, iki günlük bir aramanın ardından bizi Milwaukee’ye götürdü.”

Jack van Heest, görsel verilerin muazzam olduğunu kaydetti:

“ROV dibe doğru ilerlerken ön direğin hâlâ ayakta olduğunu gördük.”

Elde edilen görüntüler sayesinde ayrıca Milwaukee hakkında daha önce başka hiçbir kayıtta yer almayan bazı şaşırtıcı ayrıntılar da ortaya çıktı.

Valerie van Heest, enkazdaki kaptan köşkünün tarihi fotoğraflardaki sekizgen kaptan köşküne hiç benzemediğini ifade etti.

MSRA ekip üyesi Craig Rich ise şunları ekledi:

“Videoyu incelerken Milwaukee’nin sahibi Lyman Gates Mason’ın, geminin her bir seferde taşıyabileceği kereste miktarını en üst düzeye çıkarmak için hem kaptan köşkünü hem de kıçtaki kamarayı küçülttüğünü fark ettik.”

Öte yandan Milwaukee’nin Michigan Gölü’nün dibine batışının çarpıcı bir hikâyesi mevcut.

Milwaukee Nasıl Battı?

8 Temmuz 1886’da Milwaukee, Chicago’da bir kereste sevkiyatını boşalttıktan sonra daha fazlasını almak için Muskegon, Michigan’a doğru yola çıkmıştı. Aynı zamanda “neredeyse birebir benzeri” olan C. Hickox adlı gemi, kendi kereste yükünü indirmek için Muskegon’dan Chicago’ya gitmekteydi.

Milwaukee’nin gözcüsü Dennis Harrington, uzakta Hickox’un ışıklarını gördü ve Kaptan Armstrong’u uyardı. Hickox’un Kaptanı O’Day de Milwaukee’nin ışıklarını görmüştü.

Böyle hâllerde, her geminin belirli kurallara uyması gerekiyor: Yavaşlamalı, çarpışmayı önlemek için dönmeli ve rota değişikliğini bildirmek için buhar düdüğünü çalmalıdırlar. Ancak görüş mesafesi iyi olduğundan hareket etmek için vakitlerinin bol olduğuna inanan kaptanların ikisi de bu kurallara uymamayı seçti.

Bu sırada aniden yoğun bir sis çöktü ve iki kaptan için de diğer geminin ne yaptığını görmeyi imkânsız hâle geldi. Yüzbaşı Armstrong donup kalırken Kaptan O’Day düdüğünü çalmaya çalıştı fakat bunun için kullanılan zincir koptu.

Kaptanlar birbirlerini tekrar görebildiklerinde Hickox çoktan Milwaukee’ye doğru ilerliyordu. Artık her şey için çok geçti. Hickox kendisine yandan çarptığında Milwaukee neredeyse alabora oluyordu. Bu esnada Harrington gözetleme mevkinden fırlamıştı.

Kaptan Armstrong mürettebatını topladı ve Milwaukee’yi kurtarmaya çalıştı fakat çabalar işe yaramadı. Olayda verilen tek zayiat olan Harrington dışında herkes batan gemiden cankurtaran filikalarıyla kaçmayı başardı. Bazıları Hickox’a, bazıları da kendilerini kurtarmaya gelen City of New York isimli başka bir vapura bindiler.

Olayın yaşanmasından iki saat sonra, 9 Temmuz 1886 sabahının erken saatlerinde Milwaukee tamamen sular altında kaldı. Bu olayın ardından hem Kaptan Armstrong’un hem de Kaptan O’Day’in lisansları uygun prosedürleri takip etmedikleri gerekçesiyle askıya alındı.

Şimdi ise aradan geçen 138 yılın ardından, bu talihsiz buharlı geminin hikâyesi açıklığa kavuşmuş oldu.

İlginizi çekebilir: Tarihin En Büyük Definesinden Yeni Görüntüler

Kayıp gemi batığının ortaya çıkarılış hikâyesini siz nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: All thats Interesting

M. Yusuf Kaba

2002 yılında İstanbul'da doğdum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatıma devam ediyorum. İlgi alanlarım arasında kitaplar, animasyon yapımları ve oyunlar yer alıyor. Aynı zamanda amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version