in ,

Tarihin En Büyük Definesinden Yeni Görüntüler Yayınlandı: 18 Milyar Dolarlık Servet Paylaşılamıyor

Tarihin en büyük definesi 1708’den beri sular altında. İspanya donanmasına ait San Jose gemisinden yeni görseller, kalyonun yalnız olmadığını ortaya çıkardı.

Tarihin En büyük definesi san jose
- Reklam -
- Reklam -

Tarihin en büyük definesi görüntülendi. 1708 yılında batan İspanyol donanmasından San Jose kalyonuna ait yeni fotoğraflar kaydedildi. Çalışmada geminin tek başına olmadığı tespit edildi.

İspanyol donanmasına ait bir gemi olan San Jose, 1708 senesinde 200 tona yakın altın, gümüş ve zümrütle birlikte batmıştı. Gemideki hazinenin toplam değeri için biçilen miktar ise 18 milyar doları buluyor. Kolombiya ordusu San Jose gemisinden yeni görüntüler paylaşarak çok konuşulan defineye dair bilgiler verdi.

Karayip Denizi’nde İspanyol gemisiyle İngiliz gemisi 8 Haziran 1708 tarihinde karşı karşıya geldi. Donanmalar arasında çıkan çarpışmada, İspanyol gemisi San Jose battı. Gemi 62 top ve üç direğe sahip bir kalyondu. Battığı sırada içinde 400 civarında asker ve 160’dan fazla sivil bulunduğu ifade ediliyor. Kalyon, hazineleri İspanya Kralı V. Philip’in sarayına götürmek üzere yola çıkmıştı.

- Reklam -

Tarihin En büyük definesi san jose gemi

2015’te bulunan batık, 2018 yılına gelindiğinde otonom araçlar aracılığıyla gün yüzüne çıkartıldı. Uzmanlar, gemideki değerli madenlerin toplam ağırlığının 200 ton olduğunu kaydediyor. San Jose gemisi için sular altında kaybolmuş en büyük hazineyi taşıdığı için “gemi enkazlarının kutsal kasesi” tanımlaması yapılıyor.

Şimdiyse okyanusun 900 metre altında yer alan kalyona ait gemiden yeni görüntüler kaydedildi. Son teknoloji ekipmanlarla alınan fotoğraflarda, denizin dibinde bulunan binlerce altın göze çarpıyor.

gemi batık

Altınlarla birlikte, Çin porselenleri de batıkta gözlemlenen bulgular arasında. Dikkat çeken bir diğer detaysa daha önce tespit edilememiş olan iki yeni gemi kalıntısına daha ulaşılmış olması. Söz konusu iki geminin İspanyol gemisinden 100 yıl sonra aynı bölgede battığı düşünülüyor.

Tarihin En Büyük Definesi Paylaşılamıyor

18 milyar dolarlık hazinenin ise daha uzun süre sular altında kalmaya devam edeceği öngörülüyor. 2015 yılından beri İspanya, Bolivya ve Kolombiya arasında süren define üzerinde hak iddia etme savaşı henüz sonuçlanabilmiş değil.

gemi enkazı

Geminin sular altında kaldığı dönemde, Kolombiya, İspanya İmparatorluğu’nun bir kolonisi olma özelliğini taşıyordu. Bununla birlikte gemide yer alan değerli madenlerin büyük çoğunluğu da şimdinin Peru ve Bolivya topraklarından temin edilmişti.

- Reklam -

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, batığı, “İnsanlık tarihinin en büyük olmasa bile, batık mirasın en büyük buluntularından biri,” ifadesiyle tanımlıyor.

Ülkeler arasında yaşanan bu büyük hak mücadelesinin ne zaman sonuçlanacağına dair ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

gemi batığı

kalyon enkaz

define san jose

san jose Tarihin En büyük definesi

gemi san jose top batık

Yayınlanan yeni fotoğrafları siz nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: NTV

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ghostbusters Animasyon Dizisi Netflix

Netflix’ten “Ghostbusters” Animasyonu Geliyor: Hayalet Avcıları Evreni Genişliyor

Cyberpunk: Edgerunners Fragmanı Çıktı: Netflix Yeni Anime

Cyberpunk 2077 Evrenini Genişleten Anime Serisi “Edgerunners”tan Fragman