Menu
in ,

Francis Ford Coppola’nın Beklenen Filmi “Megalopolis”ten İlk Kare Yayınlandı

Megalopolis filminden ilk görsel paylaşıldı. Francis Ford Coppola’nın rüya projesinin başrolünde Adam Driver yer alıyor.

Usta yönetmen Francis Ford Coppola’nın uzun süredir beklenen filmi Megalopolis için ilk görsel paylaşıldı.

Yönetmenin hayran izleyicileri tarafından uzun bir süredir merakla beklenen Megalopolis, gelecek ay 77. Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak. Önemli bir yapım bütçesiyle çekilen filmin henüz bir dağıtım anlaşması bulunmuyor. Bu ayın başlarında filmin dağıtımcı bulmakta zorlandığı ortaya çıkmıştı. Ancak belli ki filmin gelecek ay ilk gösterimini yapacak olması ile filmin nasıl gözüktüğüne dair bir görsel de yayınlanmış oldu.

Vanity Fair dergisinde yer alan kare, filmin başrollerinden Adam Driver ve Nathalie Emmanuel’i distopik bir New York manzarası önünde gösteriyor. Bu ilk bakış, Coppola’nın tutkuyla üzerinde çalıştığı bilimkurgu projesinin atmosferini gözler önüne seriyor.

- Reklam -

Megalopolis, Adam Driver’ın canlandırdığı mimar Ceaser’in, yıkıcı bir felaket sonrası New York’u ütopik bir şehre dönüştürme çabalarını konu alıyor. Ancak bu süreçte Giancarlo Esposito’nun hayat verdiği Belediye Başkanı Frank Cicero ile çatışması kaçınılmaz olacak. Coppola, filmin New York’u dünyanın bir metaforu olarak kullandığını belirtiyor.

Toplamda 2 saat 15 dakikadan oluşacağı belirtilen yapımda Adam Driver, Giancarlo Esposito ve Nathalie Emmanuel dışında ayrıca Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Nathalie Emmanuel, Laurence Fishburne ve Dustin Hoffman gibi oyuncular yer alıyor.

Megalopolis Filmi Bilimkurgu Türünde Olsa da Arka Planında Birçok Farklı Konu Barındırıyor

Filmin arka planında, eski Roma İmparatorluğu’nun çatışmaları ve tüm insanlık tarihinden izler bulunuyor. Coppola senaryoyu yazarken New York’un ilginç olaylarından, skandallarından ve finansal krizlerinden esinlendiğini söylüyor. Ayrıca mimari, tasarım ve bilim dünyasının önde gelen isimlerinin de filmin DNA’sına işlendiğini ekliyor.

Her ne kadar tema sevgi ve sadakat üzerine kurulmuş olsa da, Megalopolis aynı zamanda insanoğlunun sorunları çözme konusundaki yeteneklerine duyulan inancı da yansıtıyor. Coppola’nın kendi deyimiyle “çok iyimser bir film” olan yapım, gezegenimizin tehlikede olduğu bir dönemde insanlığın neredeyse intihar eşiğine geldiği bir atmosferde izleyiciyi karşılayacak.

Francis Ford Coppola’nın “rüya projem” dediği Megalopolis’in nasıl bir performans sergileyeceğini düşünüyorsunuz? Bunca yıllık beklemeye sizce değecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Yorum Yap

Exit mobile version