Menu
in ,

“Shogun” 2. Sezon İhtimali Kuvvetleniyor: Görüşmeler Başladı

Shogun 2. sezon ihtimali kuvvetlendi. FX, dizinin yıldızı ve yapımcısı Hiroyuki Sanada ile bir anlaşma imzaladı.

Shogun 2. sezon için yeşil ışık çok yakında yanabilir. FX, izlenme rekorları kıran mini dizinin devam macerası için görüşmelere başladı.

Samuray temalı tarihi drama dizisi Shogun, ekran yolculuğuna Şubat 2024’te başladı ve nisan ayının sonunda 10. bölümüyle hikâyesini noktaladı. İlk başta bir mini dizi olarak ele alınan yapım, Amerikalı yazar James Clavell’ın 1975 tarihli romanından uyarlanıyordu. Daha önce 1980’de NBC için de ekrana taşınan yapım, yaratıcılarının aktardığına göre “romandaki tüm hikâyeyi ekrana taşımıştı”.

Sık sık Game of Thrones ile kıyaslanan ve FX ile Disney Plus’ın en popüler içerikleri arasında anılan Shogun’un 2. sezonu için, yaratıcı cepheden bir onay bulunmuyordu. Ancak kanal, hem olumlu eleştirilere hem de dizinin yakaladığı geniş izleyici kitlesine kayıtsız kalmak istemiyor.

- Reklam -

Justin Marks ve Rachel Kondo tarafından ekrana taşınan dizi, 1600’lü yılların Japonya’sında geçiyor. Yapımda Lord Toranaga karakterini canlandıran Hiroyuki Sanada ile bir anlaşma imzalandığı belirtilirken Shogun’un 2. sezonu yolunda önemli bir adım atıldığı da belirtiliyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda Sanada ile birlikte Cosmo Jarvis, Anna Sawai, Tadanobu Asano, Takehiro Hira, Tommy Bastow ve Fumi Nikaido gibi isimler de yer alıyor.

Shogun 2. Sezon İhtimalleri Masada

Deadline’ın haberine göre Hiroyuki Sanada ile Shogun 2. sezon için anlaşmaya varıldı. Anlaşmanın ayrıntıları henüz kesinleşmemiş olsa da bu adımın popüler drama dizisinin devam macerasında önemli bir rol üstleneceği dile getiriliyor.

Sanada’nın olası dönüşü, yapımın bir sonraki Emmy ödüllerinde dizi ya da mini dizi kategorisinde yarışmasını da etkileyecek. Bu nedenle karar aciliyet unsurları da taşıyor.

Maegan Houang ile Emily Yoshida tarafından yazılan ve Frederick E.O. Toye tarafından yönetilen final bölümü; izleyiciler için bir kapanış sunuyor. Ancak Toranga’nın hedeflerine ulaşıp ulaşmadığının ötesinde olası 2. sezon ihtimallerine de açık kapı bırakıyor.

Final bölümü odağını Toranaga ve Blackthrone arasındaki karmaşık ilişki üzerinde tutuyor. Bu durumun da 2. sezon için verimli bir çıkış noktası olabileceği öngörülüyor.

Bununla birlikte Shogun 2. sezon onayı gelirse, yapımın geri kalan kısmı için yararlanılabilecek bir kaynak materyal olmayacak. Dolayısıyla yeni hikâye, senaristler tarafından en baştan yazılacak.

İlginizi çekebilir: Samuray Temalı En İyi Animeler

Siz olası Shogun 2. sezon fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version