in ,

“Game of Thrones” ile Kıyaslanan Samuray Dizisi “Shogun” Muhtemelen Tek Sezonla Final Yapacak

Shogun 2. sezon için bekleyişe geçenlere kötü haber dizinin yaratıcılarından geldi. Justin Marks, yapımın tek sezon olarak tasarlandığını aktardı.

Shogun 2. Sezon Dizi
- Reklam -
- Reklam -

Shogun 2. sezon şimdilik gündemde yok. Türkiye’de Disney Plus’ta izleyicilerle buluşan tarihi drama türündeki dizi, hikâyesini tek sezonda noktalamaya hazırlanıyor.

İşlediği politik oyunlar ve tarihi dokusu nedeniyle kimi izleyiciler tarafından Game of Thrones’a benzetilen Shogun dizisi prömiyerini 27 Şubat’ta yapmıştı.

The Walt Disney Company’ye ait FX kanalı için geliştirilen dizi, dijital ortamda dünya genelinde Hulu; Türkiye’de ise Disney Plus üzerinden yayınlandı.

- Reklam -

Amerikalı yazar James Clavell’ın 1975 yılında raflara çıkan romanından uyarlanan TV yapımı, daha önce 1980’de NBC kanalı tarafından da ekrana adapte edilmişti.

Shogun 2. Sezon Çıkacak mı

Feodal Japonya döneminde geçen Shogun dizisi IMDb’de 9,2/10 puan ortalamasını yakalarken Rotten Tomatoes’ta eleştirmenlerden %99, izleyicilerden ise %94 onay puanı almıştı. Hem yüksek puanlar hem de olumlu eleştirilerin yoğun olması, olası 2. sezon ihtimalini de tekrar gündeme taşımıştı.

Shogun 2. Sezon İhtimali Giderek Zayıflıyor

Shogun her ne kadar bir “mini dizi” olarak duyurulsa da hayranlar olası devam sezonları için hevesli bir profil çizmişti. Daha önce de hikâyesine mini dizi olarak başlayan birçok yapım, sonrasında rotayı uzun soluklu TV dizilerine kırdığı olmuştu. Dolayısıyla başarılı bir dönemin ardından yapımın devam sezonuna yeşil ışık yakılması kimse için sürpriz olmazdı.

Ancak bu ihtimal Shogun için giderek zayıflamış durumda. The Hollywood Reporter’a konuşan dizinin yaratıcıları Justin Marks ve Rachel Kondo; işe oturmadan önce ellerinde yaklaşık 1.000 sayfalık bir eser olduğunu ve bunun tamamını 10 bölümde ekrana taşıdıklarını aktardı.

Marks olası 2. sezon hakkındaki soruya yanıt verirken şu ifadeleri kullandı:

“Hikâyeyi kitabın sonuna kadar götürdük ve o cümlenin sonuna bir nokta koyduk. Kitabın sonunu seviyoruz; ikimizin de bu işe girişme nedenlerimizden birisi bu sondu. Tam olarak da o yerde bitirdik. Geçmişte bu tür dizilerde ben de devam etmesini isteyen tarafta yer almıştım. Kocaman bir fabrika kuruyorsunuz ve orada yalnızca 10 araba üretiliyor; ardından dükkân kapatılıyor. Bu çok üzücü.”

- Reklam -

Shogun 2. Sezon

Marks ayrıca kaynak materyali ele alış süreçlerine dair de şunları kaydetti:

“Yapımcılarımızdan biri bu diziyi nasıl yapmamız gerektiğine dair neredeyse 900 sayfalık bir kullanım kılavuzu yazdı. Bu neredeyse kitabın kendisi kadar uzun. Tüm bu altyapı bilgisi dizinin içine dahil edildi. Umarım başka biri -belki bir arkadaş- bir noktada Feodal Japonya hakkında bir dizi yapmak için kılavuzuna ihtiyaç duyar da ben de, ‘Al bakalım, bu kitabı kullan. Bu sana 11 ay kazandıracak,’ derim.”

Shogun'un Game of Thrones'a Benzediği İddialarına Eleştiri

2. sezonun yolda olup olmadığı henüz kanal tarafından resmen açıklanmadı. Ancak dizinin yaratıcıları, yaptıkları açıklamalarla şimdilik bu fikre sıcak bakmadıklarını ortaya koyuyorlar. Dizinin ilk sezonunda final bölümü 23 Nisan 2024 tarihinde yayınlanacak.

İlginizi çekebilir: En İyi Samuray Animeleri

Sizler de çoktan Shogun 2. sezon için bekleyişe geçmiş miydiniz? Yapımın tek sezon olarak tasarlanması fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Güneş'i Karartma Fikri Oldukça Tehlikeli: İşte Nedeni...

Bilim İnsanlarına Göre “Güneş’i Karartmak” Oldukça Tehlikeli! İşte Nedeni…

Ninja Kamui Animesi Ses Getirmeyi Başardı

Adult Swim’in Son Animesi “Ninja Kamui” Listeleri Altüst Etti