in , ,

1600’lü Yılların Japonya’sında Geçen Samuray Dizisi “Shogun”dan Fragman Yayınlandı

Shogun dizisi için yeni fragman yayınlandı. FX imzalı yapım, yüksek bütçesi ve ele aldığı tema ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Shogun Dizisi - Samuray - Disney Plus - Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Shogun dizisinden yeni bir fragman paylaşıldı. The Walt Disney Company çatısı altında yayın yapan FX kanalı için geliştirilen Samuray dizisi, izleyicileri 1600’lü yılların feodal dönem Japonya’sına götürüyor.

Amerikalı yazar ve yönetmen James Clavell’ın 1975 tarihli romanından uyarlanan dizi Hulu ve FX kanalları üzerinden prömiyer yapmaya hazırlanıyor. Mini dizi formatında yapım, daha önce 1980 yılında NBC tarafından başka bir uyarlamaya daha konu olmuştu.

Bir savaş lordu ile kazazede bir denizci arasındaki mücadeleyi takip eden dizi, Feodal Japonya’da yaşanan bir kültür çatışmasına odaklanıyor.

- Reklam -

İç savaşın hemen öncesinde geçen yapımda Lord Yoshii Toranaga Vekiller Konseyi’ndeki düşmanları ona karşı birleşirken hayatta kalmak savaşmak zorunda kalıyor. Bu sırada yakındaki bir balıkçı köyünde mahsur kalmış gizemli bir Avrupa gemisi ise işleri farklı bir boyuta taşıyor.

Shogun Dizisi Yeni Fragman | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yapımdan yayınlanan yeni fragman, bu ayın sonunda izleyicilerle buluşacak dizinin yoğun aksiyon sahnelerinden bazılarının genişletilmiş kliplerini bir araya getiriyor.

Fragmanda, dizinin ana karakterlerden biri olan Toda Mariko’nun (Anna Sawai) seslendirmesi yer alıyor. Mariko, “Bir gerçeği öğrendim; düşmanların her yerde olduğunu ve dostların hiçbir yerde olmadığını,” diyor. Mariko sözlerine, “Gerçek kalbinizi ortaya koymak için hayatınızı riske atmaktır, çünkü ölüm her an bizim için gelebilir,” diyerek devam ediyor. Tanıtım, bir iç savaşa hazırlanan Feodal Japonya’da büyük bütçeli savaş tasvirlerine de yer veriyor.

Shogun Dizisi - Samuray - Disney Plus - FX - Fragman

- Reklam -

Shogun dizisi başrol oyuncuları Cosmo Jarvis ve Anna Sawai’nin yanı sıra Tadanobu Asano, Hiroto Kanai, Takehiro Hira ve Moeka Hoshi gibi isimlere de ev sahipliği yapıyor.

Justin Marks ve Rachel Konda ikilisinin yaratıcılığını üstlendiği dizinin yapımcılığını Sanada ile birlikte Eriko Miyagawa gerçekleştiriyor. Yürütücü yapımcılar arasında Michael de Luca ve yazar Clavell’ın kızı Michaela Clavell yer alıyor.

Shogun dizisi 27 Şubat 2024 tarihinde yayınlanmaya başlayacak. Yapımın Türkiye’de Disney Plus üzerinden izleyicilerle buluşturulması bekleniyor.

Shogun Dizi - Samuray - Disney Plus - Fragman

Shogun dizisi hakkında sizin ilk izlenimleriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gelu Gelu dedi ki:

    Bu sayede kitabı da belki tekrar yayınlanır.

    Eskiden Altın kitaplar yayınlamıştı. Aslında 6 kitaplık bir serinin ilk kitabı.
    Ortaokul - lise yıllarında okumuştum. Orijinal dizisinin bir kısmını da TRT’de izlemiştim küçükken.

    6 kitaplık Asian Saga serisinin ilk kitabı ama kitaplar birbirinden farklı dönemlerde geçiyor.
    İlk kitap kendi içinde bitiyor. Orijinal dizi ve yeni dizi bu kitap üzerine olan dönemi anlatıyor. Bunu yayınlasalar yeter benim için.

    İlk kitap 1600’ler, 2. kitap 1840, 3. kitap 1862 … 5. kitap soğuk savaş dönemi sanırım ve son kitap 1979’da geçiyormuş.
    Amazon kitapları ters dizerek birleşik sırt görselini hiç etmiş :confused:

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Dizi başladığında tv karşısına kurulurduk heyecanla. Tek kanallı yıllar tabii. Ama çok fazla şey hatırlamıyorum diziyle ilgili. Zamanla unutuyor insan.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Fall Guy - Yeni Fragman

Ryan Gosling ve Emily Blunt’ın Başrollerini Paylaştığı “The Fall Guy” Filminden Yeni Fragman

Twisters Film - Fragman

Bir Grup Fırtına Avcısının Hayatta Kalma Hikâyesini Anlatan Yeni “Twisters” Filminden İlk Fragman