in ,

“Top Gun 3” Geliyor: Gişe Rekorları Kıran Seri Macerasına Devam Ediyor

“Top Gun 3” filmi resmi olarak duyuruldu. Başrolünde Tom Cruise’un yer aldığı seri, yeni bir macera ile geri dönüyor.

Top Gun 3 - Tom Cruise
- Reklam -
- Reklam -

Top Gun 3 filmi için yeşil ışık yakıldı. Paramount Global, başrolünde Tom Cruise’un yer aldığı ünlü aksiyon serisinin devam macerasına onay verdi.

1986 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Tony Scott’ın üstlendiği Top Gun filmi, 2022’de Maverick ile yeni bir devam hikâyesine kavuşmuştu. Gişeye damga vuran Maverick, dünya çapında 1,5 milyar dolar hasılat elde etmeyi başarırken hikâyenin devam edebileceğine dair sinyaller de hızlı bir şekilde gündeme taşınmaya başlanmıştı.

Neticede serinin Top Gun 3 filmi için daha fazla vakit kaybedilmedi ve senaryo çalışmaları resmi olarak başlatıldı. İkinci filmin senaristi Ehren Kruger’ın şu anda serinin yeni bölümü için bir senaryo yazdığı öğrenildi. Bununla birlikte Maverick’i yöneten Joseph Kosinski’nin de bu yeni projeyi yönetmek üzere seriye geri dönmesi bekleniyor.

- Reklam -

Top Gun 3 - Tom Cruise - Film

Serinin üçüncü halkasında Tom Cruise’un yanı sıra genç oyuncular Miles Teller ve Glen Powell’ın da döneceği belirtildi.

“Top Gun 3” Onayı, WBD’nin Tom Cruise’la Anlaşmasının Hemen Ardından Duyuruldu

Top Gun 3 resmi onayının zamanlaması ise dikkat çekti. Bu hafta Warner Bros. Discovery, yeni projeler için serinin başrolü Tom Cruise ile özel bir anlaşmaya imza attı. Anlaşmaya göre Cruise WBD filmlerinde rol alacak ve yapımcı olarak çalışacaktı.

Ancak hakları Paramount’ta olan Top Gun’ın devam macerası, WBD’yi dışarıda tutan bir hamle olarak kayıtlara geçti. Öte yandan anlaşmada Cruise’un başka stüdyolarla çalışmasını doğrudan sınırlayan bir madde bulunmuyor. Bununla birlikte serinin üçüncü filmi için stüdyoyla sonbahardan beri çalışıldığı da gelen bilgiler arasında. Dolayısıyla ortada bir “taktik savaşı”ndan çok “devam eden projeleri dışarıda tutan” bir tutum mevcut olabilir.

Top Gun Maverick gişe hasılatı tom cruise

- Reklam -

Yine de Warner Bros. Discovery’nin Paramount Global’ı satın alma planlarıyla Tom Cruise hamlesi bir arada okunduğunda, daha fazla taktiksel adımın yolda olabileceği de öne sürülüyor.

“Top Gun: Maverick” Büyük Başarı Kazandı

Top Gun: Maverick filmi hem gişede hem de eleştirmenlerin gözünde kayda değer bir başarı elde etti. Film 156 milyon dolarlık açılışıyla rekor kırdı. Bu aynı zamanda Cruise’un kişisel açılış rekoru olarak kayıtlara geçti. Ünlü oyuncu daha önce War of the Worlds ile elde ettiği 64 milyon dolarlık rekoru geride bırakmayı başardı. Film, ABD içinde 718 milyon dolar ve dünya çapında 1,5 milyar dolar kazanarak Cruise’un kariyerinin en iyi gişe yapan filmi oldu.

Yapım aynı zamanda En İyi Kurgu, En İyi Orijinal Şarkı, En İyi Ses ve En İyi Görsel Efekt dallarında Oscar adaylığı ve En İyi Ses dalında Oscar ödülü aldı.

Top Gun 3 filmi için sizlerin beklentileri ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Abigail Fragmanı: Yeni Korku Filmi Yolda

“Scream” Serisinin Yönetmenlerinden Yeni Korku Filmi: “Abigail”den İlk Fragman

Sand Land: The Series: Dragon Ball Yaratıcısından Yeni Anime

“Dragon Ball”un Yaratıcısından Yeni Anime Dizisi: “Sand Land: The Series”tan İlk Fragman