in ,

“Shogun” Dizisinin “Game of Thrones”a Benzediği Eleştirilerine Cevap Gecikmedi: “Bu Özgün Bir Uyarlama”

“Shogun’un kılıçları Game of Thrones’un gölgesinde kalmayacak.” Dizi oyuncuları her iki yapımın benzer yanları olmasına rağmen özgünlüğü hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

Shogun'un Game of Thrones'a Benzediği İddialarına Eleştiri
- Reklam -
- Reklam -

Shogun’un büyük beğeni toplamasının ardından gelen bazı Game of Thrones karşılaştırılmasına dizinin üç yıldızı Hiroyuki Sanada, Anna Sawai ve Cosmo Jarvis yanıt verdi.

James Clavell’in aynı adlı romanından uyarlanan Shogun, Hiroyuki Sanada’nın canlandırdığı Lord Yoshii Toranaga’nın hikâyesini ve Japon lordları arasındaki siyasi çekişmelerde bir Avrupa gemisinin oynadığı kritik rolü anlatıyor. FX için hazırlanan yeni samuray draması, Türkiye’de Disney Plus üzerinden yayınlanıyor. Eleştirmenler tarafından övgü yağmuruna tutulan dizi, ikonik Game of Thrones ile benzerlikler kurması da dikkat çekti.

Digital Spy’a verdikleri röportajda Shogun’un yıldızları bu karşılaştırmalara değindi ve her biri dizinin benzersiz bir tarihi drama olduğunu vurguladı.

- Reklam -

“Her şeyi orijinal yapmaya çalıştık. Game of Thrones’u fazla düşünmedim.”

Shogun'un Game of Thrones'a Benzediği İddialarına Eleştiri

Anna Sawai ise Game of Thrones ile anılmaktan gurur duyduğunu ancak yine de yaptıkları işin farklı bir şey olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Bu orijinal bir uyarlama ve biz onu yeniden yaratmaya veya ona benzemeye çalışmıyoruz.”

Shōgun Dizisi Yeni Bölümleri ile Her Hafta Disney Plus’ta Yayınlanıyor

Cosmo Jarvis ise oyuncu arkadaşlarına şu sözlerle destek verdi:

“Game of Thrones’u hiç izlemedim. Tek düşündüğüm Shogun’u olabildiğince iyi yapmaktı.”

- Reklam -

Geniş oyuncu kadrosu ve siyasi entrika gibi ortak noktalara sahip olsalar da Shogun ve Game of Thrones’un arasındaki farklar benzerliklerden daha ağır basıyor. George R.R. Martin’in kurgusal fantazi dünyasına dayanan Taht Oyunları, büyü, efsanevi yaratıklar ve karanlık fantastik unsurlar içeriyor. Buna karşın tarihi Japonya’da geçen Shogun, büyü veya efsanevi varlıklardan yoksun, gerçek olaylara ve karakterlere dayanıyor.

Shogun'un Game of Thrones'a Benzediği İddialarına Eleştiri

Yeni uyarlama tarihi dramalar dünyasında kendi yolunu çizerken, ilk iki bölümü şu anda Disney Plus’ta izleyiciyle buluşuyor. Yeni bölümler ise her hafta salı günü yayınlanacak.

James Clavell’in eseri aslında ilk defa bir uyarlama almıyor. Eser, 1980 yılında NBC kanalında yayınlanan 5 bölümlük bir mini dizi olarak televizyona aktarılmıştı. Jerry London’ın yönettiği ve Eric Bercovici’nin senaryosunu üstlendiği dizide Richard Chamberlain, Toshiro Mifune, Yoko Shimada, Damien Thomas, John Rhys-Davies ve Frankie Sakai gibi oyuncular yer alıyordu.

Yeni samuray dizisini sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından daha fazla haber için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Digital Spy

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for burjuva33 burjuva33 dedi ki:

    Tek benzerlikleri ikisinin de dizi olması.

  2. Avatar for berzah1 berzah1 dedi ki:

    Shogun’u izledim de GOT çok az birkaç bölüm izlemişimdir. Bildiğim Shogun daha eski bir hikaye, eğer benziyorsa Game of Thrones ona benziyordur ki sınırlı bilgimle söyleyeyim, pek bir benzerlik göremedim.

  3. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Yazik lan, HBO yada FX kanali Romance of Three Kingdoms yada Legend of Galactic Heroes uyarlamasi yapsa onu da yeni Game of Thrones sanacaklar.

  4. Avatar for kuklacini kuklacini dedi ki:

    Biraz düşünseler aslında mantıksız bir eleştiri olduğunu anlarlar.Orta çağda geçen bir hikayenin lordlar arası mücadele çeşitli entrikalar ve dinin buna dahil olması tesadüf değil bütün bir Orta Çağ bu eksende dönüyor

  5. Avatar for dalgado dalgado dedi ki:

    20 karakter kere saçma…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

J.R.R. Tolkien Dune Yorumu

J.R.R. Tolkien’in “Dune” Yorumu Tekrar Gündem Oldu: “Hiç ama Hiç Beğenmedim”

Büyük Biraderler İtalya Baskısı

Politik Bilimkurgu Antolojisi “Büyük Biraderler” İtalyancaya Tercüme Edildi