in ,

Politik Bilimkurgu Antolojisi “Büyük Biraderler” İtalyancaya Tercüme Edildi

Türkiye dahil 6 farklı ülkeden yazarları bir araya getiren “Büyük Biraderler” antolojisi İtalya’da yayımlanıyor.

Büyük Biraderler İtalya Baskısı
- Reklam -
- Reklam -

Büyük Biraderler: Politik Bilimkurgu Antolojisi kitabı yayın macerasına İtalya’da devam ediyor. İlk baskısı Türkiye’de Paris Yayınları tarafından yapılan eser, Maria Grazia Beltrami tarafından İtalyancaya tercüme edildi.

Editör, yazar ve çevirmen Ünver Alibey tarafından derlenen Büyük Biraderler kitabı Türkiye’de Kasım 2023 tarihinde okurlarla buluştu. 6 farklı ülkeden 9 öyküyü tek çatı altında toplayan antoloji, politik bilimkurgu temasını ele alan distopik anlatılara yer veriyor.

Kitabın yazarları arasında Türkiye’den Selin Arapkirli ve Onur Selamet, Yunanistan’dan Viktor Pseftakis ve İfestion Hristopulos, İtalya’dan Francesco Verso ve Stefano Meglioraldi, Almanya’dan Lou Conradi, Belçika’dan Lara Reims ve Norveç’ten Lasse W. Fosshaug yer alıyor.

- Reklam -

Büyük Biraderler Antolojisi İtalya’da Yayımlanıyor

Büyük Biraderler kitabı İtalya’da LetterarieMenti Associazione Culturale yayın grubunun fantazi ve bilimkurgu eserlerine odaklanan alt markası Ringworld tarafından yayımlanıyor.

Ringworld İtalyan bilimkurgu ve fantazi eserlerinin yanı sıra yabancı dillerden yaptığı tercümelerle de öne çıkıyor. Yayınevi daha önce yine Alibey tarafından derlenen Kıyamet Alametleri’ni de İtalyan okurların beğenisine sunmuştu.

Büyük Biraderler İtalya Baskısı

İtalyanca adı Lo sguardo del potere: Antologia di racconti di fantascienza politica scelti da Ünver Alibey olan eserin editörlüğü Chiara De Giorgi’ye, kapak tasarımı ise Türkçe baskısında olduğu gibi Alessio Gherardini’ye ait.

Kitap hem karton kapaklı versiyonuyla hem de e-kitap olarak dijital formatta yayımlandı.

Eserin yakın gelecekte Yunancaya da kazandırılabileceği gelen bilgiler arasında.

Büyük Biraderler Türkçe Baskısı Arka Kapağı

Büyük Biraderler başlıklı politik bilimkurgu antolojimizde farklı ülkelerden farklı bakış açılarına sahip yazarlara yer verdik.

- Reklam -

Yunanistan’dan Viktor Seftakis Leviathan’ın Şarkısı’nda kayıpları, değişim ihtiyacını ve buna direnen insanları anlatıyor. İtalya’dan Francesco Verso Yeşil Gemi adlı öyküsünde Avrupa sınırından geri çevrilen mültecilerin içinde yaşadığı Akdeniz’de dolaşan bir gemi hayal ediyor. Patla! başIıklı öyküsünde Onur Selamet vatandaşların oy vererek nelerin yasaklanacağına karar verdiği ve kendini demokratik hissettiği bir gelecek kurguluyor.

Almanya’dan Lou Conrati Gece Hayatı’nda bizi Berlin’in gece kulüplerinde başlayan bir kuir devrimine dahil ediyor. İtalyan Stefano Meglioraldi, Kabarcık 24’te sosyal iletişim ihtiyacının had safhaya ulaştığı ve insan/ağ bağlantılarının biyoteknolojik organizmalar tarafından sağlandığı bir toplumu kendine konu edinmiş. Selin Arapkirli Üç Boyutlu Kırmızı Fil adlı öyküsünde birilerinin ütopyasının başka birilerinin distopyası olabileceğini gösteriyor. Belçikalı Lara Reims’in Sinekler adlı öyküsünde ana karakter dünyayı kurtarmak için kendinden vazgeçmesi gerektiğini öğrendiğinde hayatı kâbusa dönüşecektir.

Norveçli yazar Lasse W. Fosshaug’un Axon’unda bir teknoloji girişiminin cesur yeni bir dünya yarattığına tanık oluyoruz ama kâr etmek için insan ruhunu filtrelemek zorundalar. Küçük Zodyak Çocuğu ise Yunanistan’dan İfestion Hristopulos’a ait ve yazar bize savaşlarla mahvolmuş bir dünyada güçlü bir savaş lordu tarafından yönetilen küçük bir topluluğun sahilde bulduğu ölü bir çocuğun etrafında gelişen olayları aktarıyor.

Seçkimizi keyifle okuyacağınızı ümit ederiz.

Büyük Biraderler - Politik Bilimkurgu Antolojisi

Büyük Biraderler: Politik Bilimkurgu Antolojisi kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Shogun'un Game of Thrones'a Benzediği İddialarına Eleştiri

“Shogun” Dizisinin “Game of Thrones”a Benzediği Eleştirilerine Cevap Gecikmedi: “Bu Özgün Bir Uyarlama”

Ghostbusters: Frozen Empire Filmi Vizyona Giriyor | Fragman

Hayalet Avcıları Geri Dönüyor: “Frozen Empire” Filminden Yeni Fragman