in ,

Türkiye Dahil 6 Farklı Ülkeden 9 Bilimkurgu Öyküsünü Bir Araya Getiren “Büyük Biraderler” Antolojisi Çıktı

“Büyük Biraderler: Politik Bilimkurgu Antolojisi” okurla buluşuyor. Paris Yayınları tarafından yayımlanan eser, 6 farklı ülkeden bilimkurgu öykülerini distopya çatısı altında buluşturuyor.

Büyük Biraderler: Politik Bilimkurgu Antolojisi
- Reklam -
- Reklam -

Ünver Alibey’in derleyip çevirdiği Büyük Biraderler: Politik Bilimkurgu Antolojisi raflardaki yerini alıyor. Eser, Paris Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

6 farklı ülkeden 9 öyküyü buluşturan eser, temasının sınırlarını “politik bilimkurgu” başlığı altında çiziyor ve distopya ağırlıklı eserlere ev sahipliği yapıyor.

Daha önce Karanlık Şafaklar ve Kıyamet Alametleri gibi uluslararası antolojilerle öne çıkan Ünver Alibey; yeni projesi Büyük Biraderler’de farklı bakış açılarına ve tarzlara sahip yazarlarla beraber çalışıyor.

- Reklam -

Kitapta Türkiye’den Selin Arapkirli ve Onur Selamet, Yunanistan’dan Viktor Pseftakis ve İfestion Hristopulos, İtalya’dan Francesco Verso ve Stefano Meglioraldi, Almanya’dan Lou Conradi, Belçika’dan Lara Reims ve Norveç’ten Lasse W. Fosshaug öyküleriyle yer alıyor.

Yakın zamanda İtalyanca tercümesiyle İtalya’da da okurlarla buluşacak Büyük Biraderler; uluslararası yayın yolculuğuna Türkiye ile başladı.

Büyük Biraderler: Politik Bilimkurgu Antolojisi – Kolektif | Arka Kapak Tanıtımı

Büyük Biraderler - Politik Bilimkurgu Antolojisi

Büyük Biraderler başlıklı politik bilimkurgu antolojimizde farklı ülkelerden farklı bakış açılarına sahip yazarlara yer verdik.

Yunanistan’dan Viktor Seftakis Leviathan’ın Şarkısı’nda kayıpları, değişim ihtiyacını ve buna direnen insanları anlatıyor. İtalya’dan Francesco Verso Yeşil Gemi adlı öyküsünde Avrupa sınırından geri çevrilen mültecilerin içinde yaşadığı Akdeniz’de dolaşan bir gemi hayal ediyor. Patla! başIıklı öyküsünde Onur Selamet vatandaşların oy vererek nelerin yasaklanacağına karar verdiği ve kendini demokratik hissettiği bir gelecek kurguluyor.

- Reklam -

Almanya’dan Lou Conrati Gece Hayatı’nda bizi Berlin’in gece kulüplerinde başlayan bir kuir devrimine dahil ediyor. İtalyan Stefano Meglioraldi, Kabarcık 24’te sosyal iletişim ihtiyacının had safhaya ulaştığı ve insan/ağ bağlantılarının biyoteknolojik organizmalar tarafından sağlandığı bir toplumu kendine konu edinmiş. Selin Arapkirli Üç Boyutlu Kırmızı Fil adlı öyküsünde birilerinin ütopyasının başka birilerinin distopyası olabileceğini gösteriyor. Belçikalı Lara Reims’in Sinekler adlı öyküsünde ana karakter dünyayı kurtarmak için kendinden vazgeçmesi gerektiğini öğrendiğinde hayatı kâbusa dönüşecektir.

Norveçli yazar Lasse W. Fosshaug’un Axon’unda bir teknoloji girişiminin cesur yeni bir dünya yarattığına tanık oluyoruz ama kâr etmek için insan ruhunu filtrelemek zorundalar. Küçük Zodyak Çocuğu ise Yunanistan’dan İfestion Hristopulos’a ait ve yazar bize savaşlarla mahvolmuş bir dünyada güçlü bir savaş lordu tarafından yönetilen küçük bir topluluğun sahilde bulduğu ölü bir çocuğun etrafında gelişen olayları aktarıyor.

Seçkimizi keyifle okuyacağınızı ümit ederiz.

Toplamda 248 sayfadan oluşan eserin küratörlüğünü ve çevirisini Ünver Alibey, editörlüğünü Muammer Kıranoğlu, düzeltisini Tuğrul Sultanzade, kapak tasarımını ise Alessio Gherardini üstleniyor.

Büyük Biraderler Antolojisinde Yer Alan Yazarlar ve Öyküleri

  • Viktor Pseftakis – Leviathan’ın Şarkısı
  • Francesco Verso – Yeşil Gemi
  • Onur Selamet – Patla!
  • Lou Conradi – Gece Hayatı
  • Stefano Meglioraldi – Kabarcık 24
  • İfestion Hristopulos – Küçük Zodyak Çocuğu
  • Lara Reims – Sinekler
  • Selin Arapkirli – Üç Boyutlu Kırmız Fil
  • Lasse W. Fosshaug – Axon

Büyük Biraderler: Politik Bilimkurgu Antolojisi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Onur Selamet’in öykü konusunu görünce kahkaha attım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ölümlü Dünya 2 Fragmanı

“Ölümlü Dünya 2” Filminden İlk Fragman Yayınlandı

Madame Web: Yeni Spider-Man Filmi Yolda | Fragman

“Spider-Man” Evreninde Geçen Dakota Johnson’lı “Madame Web” Filminden İlk Fragman