Menu
in ,

J.K. Rowling’in “Harry Potter” Dışındaki Bir Eseri İlk Defa Beyaz Perdeye Uyarlanıyor: “The Christmas Pig”

“The Christmas Pig” film uyarlaması için çalışmalar başladı. “Harry Potter” serisi ile tanınan J.K. Rowling, sinemaya yıllar sonra farklı bir yapıt ile geri dönüyor.

The Christmas Pig filmi geliyor. J.K. Rowling ilk defa Harry Potter ve Büyücülük Dünyası dışında bir eseriyle beyaz perdeye konuk olmaya hazırlanıyor.

1997 – 2007 yılları arasında yayımlanan Harry Potter kitap serisiyle adını tüm dünyaya duyuran İngiliz yazar J.K. Rowling, Büyücülük Dünyası’nda geçen eserleriyle milyonlarca okura ulaşmıştı. 7 kitaptan perdeye taşınan 8 filmle toplamda 7,7 milyar dolarlık gişe hasılatı kazandıran seri; sonrasında üç filmlik Fantastik Canavarlar ile evrenini genişletmişti.

Fantastik Canavarlar projesi beklentileri karşılayamadığı için durdurulurken Harry Potter hayranlarının odak noktası ise Max kanalında yayınlanacak yeni Potter dizisinde toplanmış durumda.

- Reklam -

Şimdi ise Rowling’in bir başka çocuk kitabından uyarlanacak yeni bir yapım, sinema salonlarında gösterime girmeye hazırlanıyor.

J.K. Rowling’in 2021 yılında yayımlanan The Christmas Pig isimli çocuk kitabı filme uyarlanıyor. Henüz erken aşamada olan projede yönetmen, senarist ve stüdyo gibi detaylar belirsizliğini koruyor.

J.K. Rowling’den “The Christmas Pig” Filmi Geliyor

J.K. Rowling, Harry Potter ve Fantastik Canavarlar serileri dışında Robert Galbraith takma adıyla kaleme aldığı Cormoran Strike’ın BBC/HBO ortak uyarlamasıyla ekrana çıkmıştı. Ancak ünlü yazarın başka bir eseri sinemaya uyarlanmamıştı.

Türkiye’de Noel Domuçu ile Jack’in Müthiş Maceraları adıyla yayımlanan eser, sihirli bir Noel arifesinde kaybolan oyuncağının peşinde Kaybolanlar Diyarı’nda maceraya atılan bir çocuğun hikâyesini konu alıyor.

Variety’nin haberine göre The Christmas Pig’in uzun metrajlı film uyarlaması için çalışmalar sürüyor. Projeyi, J.K. Rowling’in Bronte adlı yapım şirketi geliştiriyor.

J.K. Rowling tarafından yazılan ve Jim Field tarafından resimlenen kitaba dair Rowling’in internet sitesinde şu ifadelere yer veriliyor:

“Bir çocuğun en değerli şeyine olan sevgisi ve onu bulmak için ne kadar ileri gidebileceği hakkında yürek ısıtan, sayfaları birbiri ardına çevirmenize neden olacak bir macera. Dünyanın en iyi hikâye anlatıcılarından birinden, tüm ailenin âşık olacağı türden bir masal.”

The Rowling Library’nin aktardığına göre Rowling, kitabın ilhamını oğlu ve onun en sevdiği oyuncağından almıştı.

The Christmas Pig’i yazmaya başlamadan önce neyin, nerede ve nasıl olacağını tam olarak biliyordum. Noel Domuçu büyülü bir hikâye ama büyüyü Harry Potter’dan çok farklı bir şekilde kurguluyor. Kendine özgü sihirli yasalara göre işleyen bir dünyaya giriyorsunuz. Noel arifesinde sihir var ama asalar ve büyücüler yok.

“Psikologlar bu değerli oyuncakları ‘geçiş nesneleri’ olarak adlandırıyor. Bunlar çocukları yatıştırabiliyor ve gerektiğinde ebeveynin yerine geçerek rahatlatıcı bir işlev görebiliyor. Gerçi bu oldukça klinik bir bakış açısı. Ben onları belli bir sihirle donatılmış olarak görüyorum. Bize şekillenmiş olarak gelebilirler, ancak biz onları kendi imajımıza göre yeniden şekillendiririz. Onlara kendi özelliklerimizi ve idealize edilmiş kişiliklerimizi yükleriz. Biz onlara bakarız, onlar da bize bakar. The Christmas Pig’de keşfetmeye çalıştığım şey işte bu özel bağ.”

Rowling’in yeni filmi için henüz bir vizyon tarihi belirlenmiş değil.

The Christmas Pig film uyarlaması hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version