in ,

Eylem Ata Güleç’in Üçüncü Öykü Kitabı “Yanımda Kal” Raflardaki Yerini Aldı

Eylem Ata Güleç imzalı “Yanımda Kal” Yapı Kredi Yayınları etiketiyle okurların beğenisine sunuldu.

Yanımda Kal - Eylem Ata Güleç
- Reklam -
- Reklam -

Eylem Ata Güleç’in yeni öykü kitabı Yanımda Kal okurla buluşuyor. Yapı Kredi Yayınları tarafından basılan eser, toplamda 9 öyküyü bir araya getiriyor.

Eylem Ata Güleç 2016 yılında Boşlukta Büyüyen isimli öykü kitabıyla başladığı edebiyat yolculuğuna 2021’de yayımlanan Uzak Değil ile devam etmişti. 1981 yılında doğan Güleç, üniversite eğitimini Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Kimya Öğretmenliği alanında tamamladı. Yanımda Kal, öyküleri kitap-lık, Notos ve Sözcükler gibi dergilerde yayımlanan yazarın üçüncü öykü kitabı olma özelliğini taşıyor.

Yanımda Kal – Eylem Ata Güleç | Arka Kapak Tanıtımı

Yürüyüşe çıkmış gibi değil de belli bir yere ulaşmaya çalışır gibi hızla yürüdüğümü fark ediyorum. Demirciler Çarşısı’na yaklaşmışım. Bir an durup bunun ne anlama gelebileceğini düşünüyorum. Ayaklarım neden beni buraya sürükledi? Yıkılan ve yerine yenilerinin yapıldığı evlerle yıkılmayı bekleyen evlerin bir arada bulunduğu sokağın başında duruyorum. Yıkılmayı bekleyen evlerin harap duruşu geçmişten geleceğe uzatılmış sızlayan ince bir damar gibi. Duvar dibinden yürümek bizim ailenin adım atmaya başlayan çocuklarına öğrettiği ilk kuraldır. Duvar dibinden yürüyerek çarşıya giriyorum.

- Reklam -

Eylem Ata Güleç’in üçüncü öykü kitabı Yanımda Kal, okuru etkisi ömür boyu süren bağların kurduğu bir saklambaç oyununa davet ediyor. Oyun, kendini dünyaya, yaralanmaya açanların uyumsuz bir ritimde tökezlemelerini, düşmelerini ve birbirlerine sarılarak yeniden kalkmalarını takip ediyor. Eylem Ata Güleç’in yazını duvar aralarından kısık gözlerle bakan kertenkelelerde, içine saklanılan aynalı dolaplarda, iğde ağaçlarının altında bulduklarıyla güçleniyor.

Yanımda Kal - Eylem Ata Güleç

- Reklam -

Toplamda 96 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Fisun Yalçınkaya, düzeltisini Filiz Özkan, kapak tasarımını Nahide Dikel üstleniyor. Yanımda Kal Nisan 2024 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

“Yanımda Kal” Kitabında Yer Alan Öyküler

  • Ahiret Ana
  • Ruhiye
  • Babara
  • İki Pencere
  • Aynalı Dolap
  • Kazı Alanı
  • Safra
  • Yontu
  • Yanık Ekmek Ucu

Eylem Ata Güleç’in Yanımda Kal adlı öykü kitabına dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, başka kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sauron'un Gözü İşaretini Taşıyan Balık Keşfedildi

Amazon’da ‘Sauron’un Gözü’ İşaretine Sahip ‘İnsan Dişli’ Pirana Benzeri Bir Balık Keşfedildi

Yapay Zekâ İnternetteki Yazılı Bilgiyi 2026'da Tüketecek

Yapay Zekâ İnternetin Yazılı Bilgisini 2026’ya Kadar Tüketip Özel Veri Kaynaklarına Yönelebilir