in ,

Marion Woodman’ın Kadın ve Erkekte Erillik Konusunu Derinlemesine Ele Aldığı “Yaralı Damat” Kitabı Türkçede

Yaralı Damat Türkçe raflarında. Post-Jungiyen psikolojinin en önemli isimlerinden olan Marion Woodman imzalı eser Timaş Yayınları etiketini taşıyor. | Ön Okuma

Yarali Damat Marion Woodman kapak
- Reklam -
- Reklam -

Yaralı Damat Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Marion Woodman’ın kaleminden çıkan ve Jungiyen Psikolojiye Göre Kadın ve Erkekteki Erillik alt başlığını taşıyan eser, Timaş Yayınları etiketini taşıyor.

Kanadalı analitik psikolog, yazar, şair ve kadın hareketi figürü Marion Woodman’ın kaleminden çıkan Yaralı Damat adlı eseri, kadın ve erkeğin içindeki erillik olgusunu derinlemesine ele alıyor. Carl Jung’un öğrencisi olan Woodman’ın kitabı, toplumsal cinsiyet rollerinin bilinçdışına nasıl işlediğini ve bunun bireyler üzerindeki etkilerini mercek altına alıyor.

Kitap, toplumsal cinsiyet kalıplarının bireylerin özgürlüğünü nasıl kısıtladığına odaklanıyor. Erkeğin ve kadının kendi doğasındaki erillik ve dişillikle barışık olamamasının, kişisel gelişimlerini nasıl sekteye uğrattığını gösteriyor. Woodman’a göre bu durum, hem kadını hem erkeği kendi gerçekliğini savunamaz hâle getiriyor.

- Reklam -

Yaralı Damat – Marion Woodman | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Yaralı Damat - Marion Woodman

Güneşe doğru açılan lotus çiçeğinin kökleri çamurun derinliklerine uzanır.

Patriyarki kadın ve erkeği birbirinden nasıl uzaklaştırdı? Aradaki farkı kapatma çabalarımız neden başarısız oluyor? Bilinçdışı dinamikleri anlamak neden önemli? Rüyalarımız kendimizi, ilişkilerimizi, gezegenimizi iyileştirmede bize nasıl yol gösterebilir? Bunlar bu kitapta ele alınan sorulardan birkaçı.

Jungiyen analist, mitopoetik yazar, şair ve aktivist Marion Woodman, bu kitapta her bireyde mevcut olan erillik ve dişilliği, içsel bir ahenge ulaşmaya çabalayan iki enerji olarak ele alıyor ve bunların gelişimine odaklanıyor. Bu enerjilerin başkalarına yansıtılması halinde sekteye uğrayan olgunlaşma sürecinden ve çalınan özgürlükten bahsediyor.

Yaralı Damat, kendi alanında bir çığır açarak patriyarkinin ruhsallığımız üzerindeki etkisini keşfe çıkıyor. İçsel dinamiklerle kurulan sakatlayıcı ilişkinin bir kadının (ve erkeğin de) kendine bakışını hangi yollardan baltaladığını; manevi hayatını nasıl yoksunlaştırdığını ve onu nasıl kendi gerçekliğini savunamaz hale getirdiğini inceliyor.

- Reklam -

Bilinçdışının sağaltıcı dinamiklerini göstermek için şiir, mit, rüya analizi ve kişisel deneyimlerinden aldığı güçlü imgeleri kullanan Woodman, içimizdeki eril ve dişil parçaların entegrasyonuna duyduğumuz açlığı birden fazla düzeyde besleyen, zekâmıza olduğu kadar duygularımıza da hitap eden bir içerik sunuyor.

Ülkemizde Jungiyen psikoloji metinlerinin çoğalmasında azımsanmayacak bir katkısı olan Özgür Ertana’nın özenli çevirisi, notları ve önsözüyle…

Toplamda 368 sayfadan oluşan kitabın çevirisini Jungiyen Psikoloji kitaplığındaki diğer eserler gibi Özgür Ertana, kapak tasarımını ise Tarık Akın üstleniyor.

Son olarak kitabın tadımlık ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz.

Marion Woodman eserleri hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Olivia Colman ve Benedict Cumberbatch The Roses'da Başrolde

Olivia Colman ve Benedict Cumberbatch, Kült Komedi Filminin Yeniden Çevriminde Bir Araya Geliyor

15 Milyon Yıl Süren "Tarih Öncesi Pandemi" ve Günümüze Uzanan İzleri

15 Milyon Yıl Süren “Tarih Öncesi Pandemi” ve Günümüze Uzanan İzleri