Menu
in ,

Cowboy Bebop Yazarı Keiko Nobumoto Hayatını Kaybetti

Cowboy Bebop, Tokyo Godfathers ve Samurai Champloo gibi animelerin yazarı olarak tanınan Keiko Nobumoto, 57 yaşında aramızdan ayrıldı.

Anime yazarı Keiko Nobumoto, yemek borusu kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi. Cowboy Bebop, Space Dandy, Tokyo Godfathers, Samurai Champloo ve Carole & Tuesday gibi animelerin yazarı olan tanınan isim, 57 yaşındaydı.

Yazarın ölüm haberi, Nobumoto ile birlikte Wolf’s Rain ve Shinichiro Watanabe’nin yönettiği Cowboy Bebop, Samurai Champloo ve Space Dandy yapımlarında çalışan yazar Dai Sato’nun bir Facebook gönderisiyle kamuoyuna duyuruldu. Sato, haberi 4 Aralık’ta bir anma töreninden sonra Nobumoto’nun ailesiyle temasa geçen Watanabe’den aldı. Yazar anma yazısında Nobumoto’yu “bir usta gibi bana rehberlik eden kişi” olarak nitelendirdi.

13 Mart 1964’te Hokkaido’da doğan Keiko Nobumoto, 1989 yılında kazandığı Üçüncü Fuji TV Genç Senaryo Büyük Ödülü ile profesyonel olarak senaristlik yapmaya başladı. İlk çalışmaları arasında 1991’de yayınlanan ve sirkten bir albino balinayı kurtaran çocuklar hakkında bir film ola Tobé! Kujira no Peek bulunuyordu. Ardından 1992 yılında live action bir film olan World Apartment Horror (Akira’dan Katsuhiro Otomo tarafından ortaklaşa yazılan ve yönetilen, Satoshi Kon’un bir hikayesine dayanan) ve 1993’te televizyon için hazırladığı Hiroşima ni Ichiban Densha ga Hashita bulunuyordu.

- Reklam -

Hayatı boyunca defalarca çalışma fırsatı elde ettiği Shinichiro Watanabe ile çalışmaya ilk defa 1994’te Super Dimension Fortress Macross evreninde geçen Macross Plus OVA serisi ile oldu. Dört bölümlük OVA serisi, Nobumoto tarafından 1995’te yoğun bir uzun metrajlı film olan Macross Plus: Movie Edition’a uyarlandı.

Keiko Nobumoto En Çok Cowboy Bebop Animesi ile Tanınıyordu

Nobumoto, Watanabe’nin 1998’de yayınlanan ve bir klasik haline gelen Cowboy Bebop animesinin kompozisyonundan sorumlu ismiydi. 26 bölümün 9’unun yazarlık koltuğunda oturdu. Bunun yanı sıra “Jupiter Jazz” ve “The Real Folk Blues” adlı ikonik hale gelmiş iki şarkısını da yazdı. Son olarak 2001 yılında vizyona giren Cowboy Bebop: The Movie’de de yazarlık koltuğunda oturdu.

Wolf’s Rain, Tokyo Godfathers gibi animelerde de çalışan yazar, 2002’de çıkan Kingdom Hearts oyunu için de senaryo süpervizörü olarak görev aldı. 2000’lerin başındaki bu üretkenliği sonraki yıllarda aynı hızda devam etmedi ve ara sıra bazı bölümler için yazdığı senaryolarla sınırlı kaldı. Nobumoto’nun kaleme aldığı en son senaryo ise Carole & Tuesday animesinin 15. bölümü olan God Only Knows idi.

Keiko Nobumoto’nun senaristliğini üstlendiği hangi anime yapımlarını izlediniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version