Menu
in

Bilim Tarihinde Önemli Bir Gün: Bir Kara Delik İlk Defa Fotoğraflandı

Dünyanın farklı bölgelerinde eş zamanlı olarak yapılan basın toplantılarıyla bilim tarihinde çok önemli bir gelişme açıklandı. Beklendiği gibi bir kara delik ilk defa fotoğraflandı!

Bugüne kadar varlığı teorik olarak tahmin edilen “kara delik”lerin varlığını kanıtlayan ilk görsel dünyanın belli bölgelerinde yapılan eşzamanlı basın toplantısıyla gösterildi!

ABD Ulusal Bilim Vakfı, 2012’de bir kara deliğin çevresini gözlemlemek için kurulan Event Horizon Teleskobu’ndan (EHT) elde edilen ‘çığır açıcı sonucu’ eşzamanlı 6 basın toplantısıyla açıkladı. İlk kez bir kara deliğin fotoğrafı çekildi, bu gelişme ‘astrofizikte bir dönüm noktası’ olarak nitelendirildi.

Peki bu ne anlama geliyor?

Bundan sonra yapılacak tüm çalışmalar ölçümsel olarak daha doğru bir şekilde gözlemlenebilecek.

- Reklam -

Bilim insanlarına göre bu yeni gelişmeyle önümüzdeki yıllarda birçok şey değişecek. Bunun yanında görecelik kuramları adına da nihayet elle tutulur ve kanıtlanabilir bulgular elde edilecek.

Kara Delik nedir?

Astrofizikte, çekim alanı her türlü maddesel oluşumun ve ışınımın kendisinden kaçmasına izin vermeyecek derecede güçlü olan, kütlesi büyük bir kozmik cisimdir. Kara delik, uzayda belirli nicelikteki maddenin bir noktaya toplanması ile meydana gelen bir nesnedir de denilebilir.


Dinozorların Son Gününde Neler Yaşandı?

Yorum Yap

Exit mobile version