Menu
in

Çinli Yazarı Hapse Gönderen Erotik Roman

Çinli yazarın yazdığı kitap nedeniyle aldığı 10,5 yıllık hapis cezası büyük tepki topladı. Bu konuda görüş ayrılıkları sürerken gelin, bir romanın yazarını nasıl da hapse mahkûm ettiğine göz atalım.

İnternet âleminde “Tianyi” olarak bilinen Liu soyadlı yazar, romanında “pornografik içerikler üretip satma” gerekçesiyle on buçuk yıllık hapis cezasına çarptırıldı.

2017 yılında yayımlanan Ele Geçir (Occupy) adlı roman, sadece internet ortamında yedi bin adet satmayı başarmıştı.

Bir öğretmenle öğrencinin aşkının anlatıldığı hikâye, şiddetin de yer aldığı eş cinsel ilişki sahneleri içeriyor.

- Reklam -
“Occupy”

Romanın beş binden fazla satması ve yazarın 10.000 yuanın üzerinde gelir elde etmesi, davayı “ciddi bir suç” haline getirdiği öğrenildi. Satışların yedi bine ulaşması ve yazarın 150.000 yuan (yaklaşık 115.000 Türk lirası) kazanması durumun daha da büyük bir suç olarak görülmesine neden oldu.

Bu konudaki yasaların 1998’de düzenlendiği için artık geçerliliğinin kalmadığını, dolayısıyla verilecek cezanın gözden geçirilmesi gerektiğini düşünenler de var.

Büyüyen tepkilerin en büyük sebeplerinden biri, tecavüz suçuna bile daha az ceza verilmesi. Çin’de cinsel istismar ve tecavüz için istenen hapisle yargılanma süresinin üç yıldan on yıla kadar değiştiğini düşünecek olursak, yazarın böyle bir suçtan çok daha ağırını işlemiş gibi görülmesi ve bu şekilde yargılanması hakkında ne siz düşünüyorsunuz?
Kaynak: South China Morning Post


Çinli Cinayet Romanı Yazarı 4 Cinayetten Tutuklandı

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Yorum Yap

Exit mobile version