Menu
in

Nightwing Sonunda Türkçe

Batman’den ayrılıp kendi yolunu çizen ilk Robin’in maceraları sonunda Türk çizgi romanseverlerle buluşuyor. Hem de Baykuşlar Divanı temalı bir macerayla…

Batman denince akla ilk gelen karakterlerden biri hiç şüphesiz atletik yardımcısı Robin‘dir. İlk kez 1940 yılında okurlarla buluşan “Harika Çocuk”un pelerinini bugüne dek beş farklı kişi (Kara Şövalye Dönüyor’dan Carrie’yi de sayarsak altı) kuşanmış olsa da ilk Robin’in, yani Dick Grayson‘ın yeri okurlarda hep ayrı olmuştur.

Annesiyle babası bir sirk gösterisinde ölen ve Bruce Wayne tarafından bir sonraki Batman olması için yetiştirilen Dick uzun yıllar boyunca Robin olarak Kara Şövalye’nin yanında savaşsa da bir noktada ikilinin arasında büyük anlaşmazlıklar baş gösterir. Sonunda Batman’in gölgesinde daha fazla kalmaya dayanamayan Dick onu terk ederek Nightwing adında, yepyeni bir kahramana dönüşür ve böylece kendi çizgi romanına da kavuşur.

Yurt dışında oldukça popüler olan karakter zaman zaman video oyunlarında da karşımıza çıkmıştı. Ancak kendi maceralarını Türkçe olarak okuma fırsatını bugüne dek hiç yakalayamamıştık. Şimdi, JBC Yayıncılık sayesinde bu eksiği kapatma vakti… Çünkü Nightwing’in serüvenleri DC Rebirth dizisi kapsamında bizlerle buluşuyor. Hem de Baykuşlar Divanı temalı bir macerayla…

- Reklam -

İlk cildin arka kapak yazısı şöyle:
GOTHAM’A DÖNÜŞ

O ilk Robin ve yedek Batman’di. Süper casustu. Ve ölü bir adamdı. Şimdi Dick Grayson, kendisinden çalınan gizli kimliğini geri alma savaşında yer altına çekilip dünyayı dolaştıktan sonra o bildiğimiz kahraman kimliğiyle Gotham’a geri dönüyor. Nightwing olarak! Fakat eski hayatına dönmek, tanıdık mavi siyah kostümünü giymek kadar kolay olmayacak. Özellikle de eski patronu, yani Batman yalnız çalışmasında ısrar ederken! Tabii bir de suçla savaşta kariyer yapan Barbara Gordon’la, yani Batgirl’le aşkını yeniden alevlendirmeye çalışırken!

Nightwing, Gotham’daki yuvasını terk edip kanatlarını dünyaya açmakta olan çok güçlü, gizli bir suç örgütü olan Baykuşlar Meclisi’ni indirmek için Raptor adındaki, gizemli, maskeli bir adamla güçlerini birleştirmek zorunda. Daha da önemlisi, akıl hocasından daha iyi olmak zorunda.

NIGHTWING CİLT 1: BATMAN’DEN DAHA İYİ – Çizgi roman dünyasının en sevilen kahramanlarından birinin dönüşünü anlatıyor. Yazar TIM SEELEY (GRAYSON), çizer JAVIER FERNANDEZ (RED HOOD/ARSENAL) ve renklendirmeci CHRISSOTOMAYOR (BIRDS OF PREY) sunar.

Bu muhteşem başlangıç noktası NIGHTWING REBIRTH #1, NIGHTWING #1-4 VE #7-8’i içeriyor.
Çevirisini Özgür Özüpek‘in, düzeltisiniyse her zamanki gibi Aslı Dağlı‘nın üstlendiği Nightwing Rebirth #1 kısa süre önce satışa sunuldu. Dilerseniz ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Yorum Yap

Exit mobile version