Menu
in

Çocuk Yazar Dergisi Yayın Hayatına Başlıyor!

Yüzlerce çocuğun hayal dünyalarında yaratıp daha sonra da resmettiği öykülerden oluşan mevsimlik çocuk edebiyatı dergisi yayın hayatına başladı.

Sizlere şu ana kadar birçok derginin yayın hayatına başladığını haber vermiştik. Ama bu seferki haberimiz biraz daha ilginç, çünkü bu derginin yazar ekibini çocuklar oluşturuyor. Bahsettiğimiz “Çocuk Yazarlar” çalışmasının temelini Söke Sarıkemer İlkokulu 1-A sınıfı öğrencileri tarafından yazılan ve Beşparmak Dağları’ndaki ekolojik bozunmaları ele alan “Rehber” isimli çocuk öyküsü oluşturmuş.

Proje koordinatörlüğünü Hasan Cüneyt Bozkurt‘un üstlendiği, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde gerçekleşen yaratıcı yazarlık seminerlerinde toplam 100 gönüllü öğretmen görev aldı. 3 yılda toplam 404 çocuk, sonsuz hayal güçlerinde yarattıkları kitaplarını yazıp resmettiler. Özbey İlkokulu’nda gerçekleşen 23 Nisan gösterisiyle basına tanıtılan “Çocuk Yazarlar” isimli dergi, böylelikle yayın hayatına da başlamış oldu.

Derginin ilk sayısında, Türk Dil Kurumu ve Yunus Nadi Öykü Ödülleri sahibi Necati Güngör‘ün kaleme aldığı “Beni Bu Sesler Oyalar” adlı öyküsü ve çocuk yazarların kalemlerinden çıkan birçok çocuk öyküsü bulunuyor. Hasan Cüneyt Bozkurt’un yayın yönetmenliğini yaptığı mevsimlik çocuk edebiyatı dergisi, birbirinden renkli öykülerden oluşuyor gibi gözüküyor. Biraz da çocukların hayal dünyasında gezinmeye ne dersiniz?

- Reklam -

Zeynep Hantik

Boş zamanlarında çizimler yapıp, öyküler yazan bir okurum. "Madem ki her şeyin sonu gözyaşı olacak, en azından istediğimi yapmalıyım," diyen Rothfuss'a olan sevgimin sonsuz, söylediği sözü çok fazla benimsemiş olduğumu da söylemeden geçemeyeceğim. Fantastik, bilimkurgu ve bilgisayar oyunlarına olan ilgim her geçen gün artmakta, bunlar hakkında konuşup tartışabildiğim bir yerde olduğum için son derece mutlu yaşamaktayım.

Yorum Yap

Exit mobile version