Menu
in

Bir Denizaltı Hikâyesi: Tolga Karaçelik’in Bilimkurgu Dizisinin Kadrosunda Kıvanç Tatlıtuğ da Var

Bir Denizaltı Hikâyesi yolda. Tolga Karaçelik, başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ’un yer aldığı bilimkurgu-aksiyon türündeki dizisi ile Netflix’e geliyor!

Netflix Türkiye yeni dönemde izleyici ile buluşturmayı planladığı film ve dizileri bir bir duyurmaya başladı. Yönetmenliğini Tolga Karaçelik’in üstleneceği Bir Denizaltı Hikâyesi ise, yeni Netflix yapımları arasında en ilgi çekici noktada bulunanlardan birisi. Başrolünde Kıvanç Tatlıtuğ’un yer aldığı yapım, aksiyon, macera ve bilimkurgu türlerinde.

39 yaşındaki yönetmen ve senarist Tolga Karaçelik’i Gişe Memuru, Sarmaşık ve Kelebekler filmleriyle tanıyoruz. 52. Uluslararası Antalya Film Festivali, 22. Adana Altın Koza Film Festivali, 47. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali, 34. Sundance Film Festivali ve 25. Uluslararası Adana Film Festivali gibi prestijli festivallerden En İyi Yönetmen ödülleri ile dönen Karaçelik; yeni projesini Netflix Türkiye için geliştiriyor.

Bir Denizaltı Hikâyesi dizisinin başrolünde Organize İşler 2, Kelebeğin Rüyası, Çarpışma, Kurt Seyit ve Şura, Kuzey Güney, Aşk-ı Memnu ve Gümüş gibi yapımlarda karşımıza çıkan Kıvanç Tatlıtuğ yer alıyor.

- Reklam -

Dizinin yazar kadrosu da oldukça geniş. Jason George’un önderlik ettiği senaristler arasında Atasay Koç, Cansu Çoban ve Sami Berat Marçalı yer alıyor. Serinin yapımcılığı ise OGM Pictures tarafından üstleniliyor.

Bir Denizaltı Hikâyesi Konusu

Tolga Karaçelik’in Bartu Ben sonrası ikinci dizisi olma özelliğini taşıyan yapım, isminden de anlaşılacağı gibi bir denizaltında geçiyor. Özgür ruhlu bir dalış eğitmeni ve deniz biyoloğu olan Arman’ın hikâyesine odaklanan dizi; pek çok sırrı da beraberinde getiriyor. Dünya, bir ekolojik felaketle sarsılırken Arman ve bilim ekibi yaşamlarını sürdürebilmek için askeri bir denizaltına binmek durumunda kalıyor. Ekip neler olduğunu öğrenmeye çabalarken bir yandan da içinde oldukları denizaltının “gerçek görevinin” ne olduğunu araştırmaya başlarlar. Arman, nihayetinde hem kendisini hem de ekibini kurtarmak zorunda kalır. Ancak görünen o ki kurtarılması gereken “çok daha fazla” şey vardır.

Sarmaşık (2015)

Dizinin oyuncu kadrosundaki diğer isimler ve olası yayın tarihi henüz açıklanmadı. Yapım şu anda ön hazırlık aşamasında.

Peki siz Tolga Karaçelik’in işlerini takip ediyor musunuz? Netflix’te, yerli bir yapımda bilimkurgu ve aksiyon türlerinin bir araya gelmesi sizleri de heyecanlandırdı mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Pompeii Kentinden Çalınan Eserler “Lanetli” Bulundukları İçin İade Edildi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version