Menu
in

Bir Nesilde Unutulmaz Anılar Bırakan TV Kanalı CNBC-e Geri Dönebilir

CNBC-e kanalı geri dönebilir. Bir döneme damga vuran televizyon kanalının yakın gelecekte tekrar yayına başlayabileceği öne sürüldü.

CNBC-e kanalı yakın gelecekte bir kez daha yayına başlayabilir. Kanalın eski Genel Yayın Yönetmeni Artunç Kocabalkan, yaptığı açıklamalarda henüz kesin bir durum olmasa da önümüzdeki mayıs kanalın geri dönebileceğini işaret etti.

Dizi, çizgi dizi, finans ve ekonomi programlarıyla adından söz ettiren ünlü kanal yakında yeniden yayına başlayabilir.

Webtekno’nun haberine göre CNBC-e’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Dr. Artunç Kocabalkan, YouTube kanalında verdiği bir demeçte CNBC-e’nin çok yakında bir kez daha ülkemizde olacağını belirtti. Kocabalkan, 2021 yılından beri süre için uğraşıldığını ve önümüzdeki şubat ayında ünlü ABD’li finans kanalının Türkiye’de yayına başlaması için imzaların atılabileceğini aktardı. Kanalın yayına başlayacağı tarih olarak ise mayıs ayını işaret etti.

- Reklam -

“Türkiye’ye gelecek diyorum çünkü ya bizimle ya da başka biriyle CNBC-e Türkiye’de olacak. Mayıs ayı itibarıyla da yayına başlama ihtimali var. Bu konuda gösterdiğimiz çaba inşallah bir noktaya ulaşacak. Sizler hep, Türkiye’de şu anda finansal piyasaları, ekonomiyi ve pek çok gelişmeyi anlatmak açısından bizim sesimize ihtiyacınız olduğunu söylüyorsunuz. Bizim de size ihtiyacımız var. Tükiye’de doğruların konuşulması çok önemli. Bu noktada mayısa kadar da gerekeni yapacağız ve pek çok yorumcuyla karşınızda olacağız.”

Kocabalkan’ın yaptığı açıklama, sosyal medyada derin bir nostalji rüzgârı estirdi. Ancak Kocabalkan’ın daha sonra bu açıklamalara yer verdiği yayın kaydını kanalından kaldırması da dikkatlerden kaçmadı.

CNBC-e Kanalı Mayıs 2023’te Türkiye’de Yeniden Yayına Başlayabilir

Kocabalkan’ın video kaydını silmesi, beraberinde soru işaretleri getirse de CNBC-e’nin geri dönüşüne dair ortada resmi adımların oluşu birçok izleyiciyi heyecanlandırdı.

CNBC-e kimi izleyiciler için finans ve ekonomi haberlerini takip etmek için önemli bir kaynakken birçok izleyici için de “yabancı dizi kültürü”nün en önemli kalelerinden birisiydi.

CNBC-e kanalı Türkiye’de 2000-2015 yılları arasında yayında kalmış ve Doğuş Yayın Grubu ve NBC Universal ortaklığında işletilmişti. Kanalın Türkiye’deki yayın haklarının sona ermesiyle yayın frekansı yerini TLC Türkiye’ye bırakmıştı.

Kanal gündüz kuşağında CNBC’nin Amerika yayınından ekonomi ve finans odaklı bir yayın anlayışı sergilerken akşam kuşağında ise dizi ve eğlence programlarına yer veriyordu.

Kanalın akşam kuşağında NBC, ABC, HBO, WB, MGM, Paramount, Buena Vista, Sony Columbia ve FOX gibi kanalların yapımlarına yer veriliyordu. Angel, Battlestar Galactica, Buffy the Vampire Slayer, Cold Case, Chuck, Dexter, Doctor Who, Er, Family Guy, Game of Thrones, Ghost Whisperer, Gossip Girl, iCarly, Mad Men, Prison Break, Rome, Scrubes, Senfield ve The Simpsons kanalda yer bulan yapımlardan sadece bazılarıydı.

Yeni CNBC-e Yalnızca Finans Odaklı mı Olacak?

Kanalın yayına girmesi durumunda asıl soru, eski yayın politikasının aynen korunup korunmayacağı. Dr. Artunç Kocabalkan’ın paylaştığı bilgiler, kanalın rotasını yalnızca finans ve ekonomi alanlarına kırabileceğini gösteriyor.

Disney Channel, FOX Crime ve FOX Life gibi televizyon kanalları kapanıp programlarını dijitale taşırken yabancı dizi yayını için televizyona bir şans daha verilip verilmeyeceğini zaman gösterecek.

Öte yandan birçok dijital yayın platformunun kendi ürettiği dizileri yalnızca kendi mecrasında yayınlaması da, olası bir CNBC-e Türkiye yayınında kanalın kataloğunu daraltacak önemli etkenler arasında sayılıyor.

CNBC-e son dönemlerinde dizilerde uyguladığı sansür politikası nedeniyle de eleştiri konusu olmuştu.

Siz kanalın geri dönme ihtimalini nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Webtekno

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version