Menu
in

İddia: Emilia Clarke, Daenerys Rolüyle Game of Thrones Evrenine Geri Dönebilir

Emilia Clarke, Daenerys Targaryen rolüyle Game of Thrones evreninde geçecek yeni spin-off yapımı Snow’un kadrosuna katılabilir.

Emilia Clarke, ikonik role geri dönebilir. Bir süredir gündemde olan iddialar, sektörden dedikoduları paylaşan deuxmoi hesabının paylaşımından sonra iyice kuvvetlendi.

Toplamda 8 sezon ve 73 bölüm süren Game of Thrones dizisi, 2019 yılında tartışmalı bir finalle ekranlara veda etmişti. George R.R. Martin‘in A Song of Ice and Fire (Buz ve Ateşin Şarkısı) serisinden HBO tarafından televizyona uyarlanan yapım, 8 yıl boyunca ekranların en çok konuşulan fantastik yapımı olmuştu.

2019’daki finalden sonra, HBO’nun aynı evrende geçecek yeni spin-off projeleri için çalışmalara başlaması; hayranların pek de beğenmediği final için başka bir alternatifin söz konusu olup olamayacağı görüşünü ortaya koymuştu.

- Reklam -

Haberin devamı, Game of Thrones evrenine dair spoiler içermektedir.

Emilia Clarke, Daenerys Targaryen Rolü ile Ölümden Dönebilir

Emilia Clarke‘ın canlandırdığı Daenerys Targaryen karakteri, Jon Snow tarafından öldürülmüş ve Daenerys’in cesedi, ejderhası tarafından bilinmeyen bir yere götürülmüştü. Brandon Stark ise Demir Taht’a çıkan isim olmuştu.

Serinin yaratıcısı George R.R. Martin, birçok defa diziyle kitabın farklı şekilde sonlanabileceğini blog gönderilerinde ifade etmişti. Dolayısıyla yıllar sonra dizi finaline gelebilecek bir “güncelleme”, teoride spin-off yapımlarıyla mümkün görünebilir.

Game of Thrones evreninde geçecek spin-off’lar çoğunlukla farklı coğrafyalarda ya da ana hikâyenin öncesinde ilerliyor. Ancak son duyurulan yapım, Kit Harington tarafından canlandırılan Jon Snow karakterinin gelecekteki hikâyelerini konu alacak. Serinin yaratıcısı George R.R. Martin de projede yaratıcı pozisyonunda görev alacak.

Yakın tarihli bir soru cevap etkinliğinde, Emilia Clarke‘ın Game of Thrones evrenine dönüşüne dair bazı teorilere hız kazandırdı.

Birçok insanın Drogon’un nereye gittiği ve Daenerys’in bedeniyle ne yapmayı planladığına dair soruları vardı. Samwell Tarly tarafından ejderhanın Doğu’ya, Volantis’e uçarken görüldüğü doğrulanmış oldu.

Volantis, zaman zaman ölüleri diriltmeleriyle tanınan Kızıl Rahibelerin de uğrak yeri olan bir Essos şehri olarak tanınıyor.

Buradan yola çıkan birçok hayran, Daenerys’in dönüşü üzerine teoriler üretmeye başladı. Clarke da kendisine yöneltilen bu teori hakkında, “Cesedin nereye götürüldüğünü bilmiyoruz,” ifadesini kullandı.

Daenerys Targaryen Rolü için Görüşmeler Başlamış Olabilir

Instagram’da ünlülere dair dedikodular paylaşan 1,6 milyon takipçiye sahip deuxmoi hesabı, kendisine ulaştırılan bir iddia ile Daenerys’in dönüşü iddialarını kuvvetlendirdi.

“Ünlü Anne” başlıklı e-postada şu ifadelere yer verildi:

“Büyük bir televizyon kanalı şu anda bir dizisinin spin-off’unda eski bir rolün tekrar edilmesi için uğraşıyor. Karakter oldukça tartışmalı olduğu için ortada yüklü miktarda para var. Kişi, baş yapımcı olarak yaratıcı kontrol istiyor. Sanırım bu sebeple müzakereler hâlâ devam ediyor.”

Bu ifadeler, birçok kişi tarafından Emilia Clarke‘ın Jon Snow dizisine geri dönüşü olarak yorumlandı. İddialara göre Clarke’ın şartı, seride yapımcı olarak da görev alarak yaratıcı bir konumda da bulunmak.

Dizinin başrolü Kit Harington, Snow yapımında oyunculuğunun yanı sıra yapımcı olarak da görev alacak. Dolayısıyla Clarke da benzer bir istekte bulunmuş olabilir.

Siz bu iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Fandom Wire, The Brag, Deuxmoi 

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version