Menu
in

Emma Watson, Disney’in Atatürk Dizisine Katıldı: Müzikler Hans Zimmer’dan

Emma Watson, Disney Plus’ın Türkiye özel yapımlarından Mustafa Kemal Atatürk konulu dizinin oyuncu kadrosuna katıldı. Yapımın müzikleri ise Hans Zimmer imzasıyla gelecek.

Emma Watson, Disney Plus tarafından geliştirilen Mustafa Kemal Atatürk konulu dizinin oyuncu kadrosuna katıldı. Başrolünde Çukur’dan Aras Bulut İynemli’nin yer alacağı açıklanan yapıma katılan son isim Harry Potter’ın yıldız aktrisi Watson oldu. Öte yandan dizinin müziklerinin Oscarlı besteci Hans Zimmer’a emanet edileceği de gelen bilgiler arasında.

Birsen Altuntaş’ın haberine göre Disney Plus Türkiye pazarına ses getirecek bir giriş yapmaya hazırlanıyor. 14 Haziran 2022’de Türkiye’de yayına başlayacak hizmet için şu ana kadar birçok özel yapım duyuruldu. Kuşkusuz en dikkat çekici olanı ise Mustafa Kemal Atatürk’e odaklanan Aras Bulut İynemli’li proje oldu.

Gelen son bilgiler ise yapıma uluslararası bir yıldızın katıldığı yönünde. Harry Potter serisinde Hermione Granger’ı canlandırarak adını geniş kitlelere duyuran Watson, sonrasında The Perks of Being a Wallflower, The Bling Ring ve Little Women gibi yapımlarda rol almıştı.

- Reklam -

Emma Watson, Disney Plus İmzalı Atatürk Dizisinde Rol Alacak

31 yaşındaki İngiliz oyuncu Emma Watson, kariyerine 2001 yılında Harry Potter ve Felsefe Taşı filmiyle başlamıştı. 8 yapım süren Büyücülük Dünyası serisinden sonra çıkışını sürdüren aktris, 2017’de Disney’in live-action Güzel ve Çirkin uyarlaması Beauty and the Beast’te de başrol oynamıştı.

Yapıma dair dikkat çeken bir diğer gelişme ise dizinin müziklerinin Gladiator, Dune, Inception, Sherlock Holmes, The Dark Knight ve Pirates of the Caribbean gibi ünlü yapımlarla tanınan ödüllü müzisyen Hans Zimmer tarafından besteleneceği oldu. Zimmer, 1994’te The Lion King ile, bu yıl ise Dune: Part One ile En İyi Müzik Oscar’ını kazanmıştı.

7. Koğuştaki Mucize, Beni Çok Sev ve Mahmut ile Meryem filmlerinin altında imzası olan Mehmet Ada Öztekin’in yöneteceği dizi toplamda 6 bölüm sürecek. Dizide Mustafa Kemal Atatürk rolünü Çukur dizisindeki Yamaç Koçovalı karakteriyle özdeşleşen Aras Bulut İynemli canlandıracak.

Yapımda Emma Watson dışında da uluslararası isimlerin yer alacağı konuşuluyor. Watson’ın hangi rolde yer alacağı ise şu an için bilinmiyor.

Disney Plus imzalı Mustafa Kemal Atatürk dizisi Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023’te yayına girecek.

Siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Birsen Altuntaş

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version