Menu
in

His Dark Materials 3. Sezon ile Final Yapacak

His Dark Materials 3. sezon onayını aldı. BBC One ve HBO ortak yapımı fantazi dizisi bu sezon ile final yapacak.

BBC One ve HBO ortak yapımı His Dark Materials 3. sezon onayını aldı. Dram ve fantazi türlerindeki dizi, bu sezon ile birlikte final yapmaya hazırlanıyor.

Birleşik Krallık doğumlu Philip Pullman’ın meşhur fantazi romanları Karanlık Cevher üçlemesinden televizyona uyarlanan yapımda 3. sezon onayı geldi. Bununla birlikte, dizinin önümüzdeki sezon final yapacağı da açıklanmış oldu.

Daha önce 2007 yılında Chris Weitz’in yönettiği ve kadrosunda Nicole Kidman, Daniel Craig, Eva Green ve Sam Elliot gibi isimlerin yer aldığı The Golden Compass (Altın Pusula) filmine kaynaklık eden eser; şimdi televizyona geliyor. 8 bölümden oluşan ilk sezonu 2019’da yayınlanan dizinin 2. sezon bölümleri geçen kasım yayınlanmaya başlamış ve 20 Aralık 2020’de de final yapmıştı. His Dark Materials fazla bekletmeden 3. sezon onayını almayı bildi.

- Reklam -

His Dark Materials 3. Sezon Kitap Serisinin Son Kitabına Odaklanacak

İlk sezonda Altın Pusula, ikinci sezonda Keskin Bıçak kitaplarını işleyen dizi, final sezonunda da serinin son kitabı olan Kehribar Dürbün’e odaklanacak.

Kadrosunda Dafne Keen (Lyra Silvertongue), Amir Wilson (Will Parry), Kit Connor (Pantalaimon), Ruth Wilson (Mrs. Coulter), Ariyon Bakare (Carlo Boreal) ve Will Keen (Father MacPhail) gibi isimleri barındıran Karanlık Cevher dizisi, yine 8 bölümden oluşması beklenen final sezonu için onayı kaptı.

Dizinin final sezonu çekimlerine ne zaman başlayacağı ya da yeni bölümlerin ne zaman yayınlanacağı gibi konular henüz aydınlatılmadı. Kitapların yazarı Philip Pullman’ın da senarist koltuğuna oturduğu yapımın uyarlaması ise Harry Potter ve Lanetli Çocuk tiyatro oyunu ile birlikte adını duyuran, aynı zamanda National Treasure, Wonder, Enola Holmes ve Aeronauts filmlerinin yazarı Jack Thorne tarafından gerçekleştirildi.

Meşhur fantastik roman serisinden uyarlanan His Dark Materials dizisi, Lyra Silvertongue adlı karakterin cinler ve cadı klanları ile dolu paralel bir evrende geçen macerasını konu alıyor.

Serinin kitapları dilimize İthaki Yayınları tarafından kazandırılıyor.

Peki siz 2. sezon bölümlerini izleme fırsatı buldunuz mu? Yeni sezon ile final yapılacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version