Menu
in

“The Rings of Power” Setinde Bir Atın Kalbi Durdu: Hayvan Hakları Savunucuları Diziye Tepki Yağdırdı

The Rings of Power setinde prova sırasında bir at ani kalp durması sebebiyle hayatını kaybetti. Hayvan hakları organizasyonu PETA, diziyi topa tuttu.

The Lord of the Rings evreninde geçen The Rings of Power dizisi acı bir olaya ev sahipliği yaptı. Amazon Studios imzalı yapımda, prova hazırlığı sırasında bir ani at kalp durması nedeniyle yaşamını yitirdi. Olayın ardından hayvan hakları organizasyonu PETA dizide gerçek at kullanılmasını kınadı.

J.R.R. Tolkien’in fantastik kurgu evreni Orta Dünya’da geçen Güç Yüzükleri dizisinde 2. sezon çalışmaları devam ediyor.

Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler (PETA, People for the Ethical Treatment of Animals) isimli organizasyon; setlerde kullanılan gerçek hayvanların bir tür sömürü olduğuna dikkat çekti.

- Reklam -

The Rings of Power Setinde 30’dan Fazla Hayvan Bulunuyor

Atın ani kalp durması sebebiyle hayatını kaybettiği gün The Rings of Power setinde 30’dan fazla hayvanın yer aldığı aktarıldı.

Amazon Studios’tan bir sözcü, 26 Mart Pazar günü yaptığı açıklamada atın ani kalp durması sebebiyle öldüğü bilgisini paylaştı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bir prodüksiyon atının öldüğünü doğrulamanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Olay, sabah provalar öncesinde atın idman yaptığı sırada meydana geldi.

“Eğitmen kostüm giymemişti ve henüz çekimler başlamamıştı. O esnada sette hem bir veteriner hem de Amerikan İnsani Derneği’nin bir temsilcisi bulunuyordu. Yapılan bağımsız otopsi, atın kalp yetmezliğinden öldüğünü doğruladı.”

Bir kaynağın Deadline’a yaptığı yoruma göre at, kalbi durduğu sırada diğer 20 atın yanında duruyordu. Kaynak ayrıca, at yere yığıldıktan sonra çevredeki tüm oyuncu ve ekibin 30 ila 45 dakika boyunca bölgeden ayrılmalarının istendiği aktarıldı.

PETA, ölüm haberinin ardından yaptığı açıklamada CGI ya da diğer görsel efektler yerine gerçek hayvanların kullanılmasına karşı olduklarını belirtti.

“Gerçek At Kullanılmamalı”

PETA’nın kıdemli başkan yardımcısı Lisa Lange yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Görünüşe göre The Rings of Power’ın yapımcıları  için orklarla yer altında yaşamak normal. Çünkü CGI, mekanik teçhizat ve diğer insancıl yöntemleri kullanma seçeneğine sahipler.

“Peta, dizinin yaratıcılarını ve diğer tüm yapımcıları gerçek at kullanmayan yeni bir maceraya atılmaya çağırıyor.

“Sanatları için hayvanları sömürmekten vazgeçemiyorlarsa yeni bir araç bulmalılar. Çünkü kimse işkence teması olan bir TV spin-off’u izlemek istemez.”

The Rings of Power’ın 2. sezon bölümleri 2024 yılının ilk aylarında izleyicilerle buluşacak.

Siz gelişen CGI teknolojisine rağmen setlerde gerçek hayvan kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla TV haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version