Menu
in

Star Trek: Strange New Worlds: Pike ve Spock Yeni Maceralarıyla Geliyor

Star Trek: Strange New Worlds için yeşil ışık yakıldı. CBS’in yeni dizisi Kaptan Pike, Spock ve Number One’ın maceralarını konu alacak.

Star Trek: Strange New Worlds dizisi resmen geliyor. CBS, Star Trek: Discovery’den tanıdığımız Kaptan Pike’ı canlandıran Anson Mount, Spock’ı canlandıran Ethan Peck ve Number One rolüyle tanınan Rebecca Romijn ile yeni spin-off için anlaştı. Uzay Yolu: Garip Yeni Dünyalar adıyla yayınlanacak dizi, Kirk’den on yıl öncesini konu alacak ve Kaptan Pike ile Spock’ın maceralarını anlatacak.

Star Trek: Discovery 2. Sezon USS Discovery mürettebatını Uzay Yolu tarihinin efsanevi figürleriyle görmemizi sağlamıştı. Anson Mount, Captain Pike rolünü canlandırdı. Ethan Peck ise bizlere daha genç bir Spock sundu. Rebecca Romijn de 1965’teki orijinal Uzay Yolu’nda bulunan Number One karakteriyle karşımıza çıktı. Her üç isim de performanslarından ötürü övüldü ve hatta hayranlar bu karakterleri içeren ayrı bir spin-off olması için taleplerini dile getirmeye başladılar.

Görünüşe göre CBS, hayranlara tam olarak istediklerini vermeyi kararlaştırdı. CBS All Access, Star Trek: Strange New Worlds (Uzay Yolu: Garip Yeni Dünyalar) adlı yeni bir dizi sipariş etti. Kirk komutayı almadan on yıl öncesini konu alacak dizi; Mount, Peck ve Romjin’in canlandırdıkları karakterler ekseninde USS Enterprise maceralarına yer verecek.

- Reklam -

Alex Kurtzman: “Star Trek evreninde sıra dışı bir yolculuğa hazırlanın”

CBS All Access başkan yardımcısı ve programlama başkanı Julie McNamara duyuruyu yaparken şunları söyledi:

“Geçen sezon Discovery’de ilk defa seyirci karşısına çıkan Mount, Romijn ve Peck’in canlandırdıkları ikonik karakterlerin tasvirlerine hayranlar aşık oldular. Bu yeni dizi, Star Trek’e yepyeni bir bakış açısı ve maceralar getiren seri adına mükemmel bir tamamlayıcı olacak.”

Akiva Goldsman, Henry Alonso Myers, Heather Kadin, Rod Roddenberry ve Trevor Roth ile birlikte dizide yapımcısı olarak görev yapacak. Goldman ayrıca serinin pilot bölümünü Alex Kurtzman ve Jenny Lumet ile birlikte hazırlayacak.

Serinin yapımcılarından olan Kurtzman da resmi bir açıklamayla yeni dizi hakkındaki düşüncelerini paylaştı:

“Geçen sezon Discovery’e bindiklerinde ve hayranların Pike, Number One ve Spock’a olan sevgisini duyduğumuzu söylediğimizde aslında bunu kastediyorduk. Bu ikonik karakterlerin Uzay Yolu dünyasında derin bir geçmişi var. Akiva ve Henry dümende iken, Enterprise ekibi ve hayranları Star Trek evrenindeki yeni sınırlara doğru sıra dışı bir yolculuğa hazırlanıyorlar. ”

Yeni gelecek olan seriyle ilgili henüz bir yayın tarihi paylaşılmadı. Ön hazırlıkları devam eden serinin çekimlerinin, Koronavirüs salgınının bitmesiyle başlayacağı tahmin ediliyor.

Böyle bir dizinin gelecek olmasını sizler nasıl karşıladınız? Düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Star Trek: Discovery 1. Sezon İncelemesi – Hem Farklı Hem de Aslına Sadık

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version